Kan vi komma överens?

Texter

Skönt för dig :) Blir så fruktansvärt förbannad av hennes lista. Tycker han till höger förklarar det rätt bra ändå.

Det här gör mig så sjukt ledsen. Ett snabbt exempel på hur samhället (och samma radiostation) gör skillnad på kvinnors och mäns kroppar och nakenhet.

Om det ändå kunde vara så enkelt.

Jag orkar helt ärligt talat inte skriva långa texter till dessa bilder jag hittade på Pinterest. Jag är för ledsen, arg och trött. Ni får kolla på dom själva och bilda er en egen uppfattning (som förhoppningsvis stämmer överens med min..). Kan vi inte i alla fall bara komma överens om att aldrig sluta kämpa för kvinnors rättigheter, för dig själv, dina systrar, din mamma, eller en random kvinna på andra sidan jorden. Kan vi inte alla komma överens om att prata mer om det sjuka faktum att det är skillnad på kvinnors och mäns nakenhet. Kan vi snälla komma överens om att det är ett faktum att kvinnor slut shameas och män hyllas när dom visa hud? Jag vill verkligen inte att mina framtida barn ska växa upp i en värld så skev som denna.

Kan vi komma överens om att det här inte är okej?

  • Postad i: Texter

Gillar

Kommentarer

Ellen,
Kärlek till detta inlägg, kärlek till dig! <3
nouw.com/ellenforsling
julia
,
men jaaaaaaaaa!!!! (mer girlpower på bloggen, du har makten att påverka andra med din blogg så fortsätt med att TA DIG den makten!!)
Sofia
,
Bra Andrea!! Behövs fler tjejer som dig
Felicia
,
Kokar när jag läser tjejens lista på första bilden, bara för att hon har det bra enligt sina önskemål (grattis till henne) kanske man kan öppna ögonen och även tänka på och stå upp för andra som inte har samma tur! Så jävla bra av dig att ta upp detta!!! Vi behöver fler som du <3
Linnea,
Superbra att du tar upp detta! Det är verkligen så mycket att upplysa om sådant för vi kommer aldrig kunna förändra samhällets bild på könsroller om folk inte förstår hur skev den faktiskt är!!
rosendal.devote.se
Annabel
,
Så sjukt bra skrivet. Viktigt.
Ida
,
känner exakt samma Andrea, jag är så otroligt jävla less. Jag har tänkt i så många timmar på lösningar hur fan ska man kunna förändra dethär? vad ska vi behöva göra? Jag är så otroligt jävla trött på att det ska vara såhär, det är 2016 och man är fan mörkrädd. Är rädd för att min lillasyster ska bli drogad på klubben eller att mina tjejkompisar ska bli våldtagna påväg hem från jobbet. Skulle behövas ett stort nätverk (finns det någon sån?) för tjejer, typ en stor grupp med bara tjejer där man stöttar, peppar och hjälper varann, för vi alla kan väl erkänna att vi blivit dåligt behandlade eller "hjärntvättade" av killar, kan va pojkvänner, klasskompisar eller chefer på jobben. Tycker det här är viktigt ämne, och bra att det tas upp. är så jävla arg, man vill göra något, men vad?
Sofie,
Det är så rätt! När kvinnor blir förtryckta är det halva jordens befolkning som förtrycks och hur ska vi någonsin få en bra värld när det sker? Heja dig och alla andra som vågar stå för jämlikhet mellan alla grupper och människor!
Sofielindquist
Jennie
,
You go girl! Och alla andra tjejer där ute <3
Ella
,
Så himla bra att du uppmärksammar det här och sepeciellt det om Kim Kardashian och Zayn Malik! Du äger!