Laxsoppa med toast

Recept, Tips

I torsdags lagade jag en supergott laxsoppa som jag måste tipsa er om. Fick lite flashback-känslor till lågstadiet, då åt vi alltid soppa på torsdagar i skolan. Soppa är förresten sååå underskattat enligt mig, det kan verkligen bli så gott och smakrikt. Bestämde mig i alla fall för att göra en laxsoppa, blandade lite från två olika recept så här nedanför hittar ni min sammansättning:

Ingredienser soppa: 1 gul lök 1 msk olivolja Lite sambal oelek 3 msk hummerfond 2 msk grönsaksfond 10 körsbärstomater 4 tärnade laxfiléer Färsk dill 2 msk tomatpure 4 st morötter 3 dl vispgrädde 6 dl vatten Cayennepeppar Salt

Sen hade jag lite cream fresh till!

Gör såhär: 1. Börja med att se till att laxen är tinad! 2. Hacka lök och morötter i önskat storlek, vi gjorde dom ganska små. 3. Fräs morötterna och löken i en kastrull tillsammans med olivolja, sambal, och tomatpuré. 4. När dom blivit mjuka, häll i vatten, fond och önskad mängd dill. 5. När det kokat på låg värme i cirka 5-10 minuter, häll i fisken och grädden. Koka efter det soppan i cirka 5 minuter. Smaka av med cayenne och salt.

Sen gjorde jag min favorittoast!

Toast med cannellinikräm Ingredienser: 2 dl cannellinibönor, avsköljda 0.5 dl olivolja 60 g riven parmesan 0.5 tsk pressad citronsaft 2 msk finhackad basilika salt, svartpeppar 8 skivor rostbröd olivolja eller smör till stekning

Gör såhär: 1. Mixa de avsköljda bönorna tillsammans med osten, olivoljan och citronsaften. Mixa tills det liknar en slät kräm. 2. Rör ner den hackade basilikan (inte mixa) och tillsätt salt och peppar efter smak. 3. Bred ut krämen över rostbröden, för mig räckte krämen till cirka 8 stycken skivor bröd. 4. Strö lite olja och smör över stekytan på brödet, stek sedan brödet på rätt hög värme (inte högsta!) så det blir en varm och frasig toast.

GOALS stavas det.

Gillar

Kommentarer

Lovisa
,
Créme fraiche*