Lista om morgonrutiner

Hittade listan hos Forni!

När går du upp? Jag går upp någon gång mellan 7 och 8 på vardagar vanligtvis. Jag går ju självklart upp tidigare och senare ibland men har jag inget speciellt inplanerat på förmiddagen så står ofta klockan på 07.15 eller 07.30 och så ligger jag kvar ett tag innan jag går upp. På helgerna brukar jag ställa alarm 09.30 då jag inte vill sova bort halva dagen men vaknar ofta av mig själv straxt innan eller straxt efter 9 vilket är himla skönt. Saknar när jag vaknade 8 av mig själv på helgerna, bästa som finns att vakna tidigt och utvilad.

Vad är det första du gör varje morgon? 1. Tittar på mobilen, scrollar igenom twitter, instagram, bloggar. 2. Går på toaletten och dricker ett glas vatten. 3. Gör i ordning frukost samtidigt som jag kollar igenom Snapchat då jag inte vill väcka Anton som ofta sover längre än mig. 4. Äter frukost och jobbar med datorn samtidigt.

Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon? I och med att jag inte sminkar mig i badrummet så spenderar jag inte speciellt mycket tid där, sen duschar jag gärna på kvällarna eller efter jag tränat så duschar inte på morgonen. Men smörjer in mig samt tvättar ansiktet osv.. Skulle tippa på kanske 5-10 minuter allt som allt.

Är frukost viktig? Jag funkar inte utan frukost. Jag har liksom ångest (ja på riktigt) inför när vi ska resa till Curacao för jag vet inte hur jag ska kunna äta under resans gång. 03.45 kommer taxin, planet går 06.10 och ingenting är öppet på Arlanda innan 06 vilket betyder att jag inte kommer hinna äta frukost där. Sen har vi bara 1 timme och 20 minuter i Amsterdam innan nästa plan går så där lär jag inte heller hinna äta frukost.. Sen är det 11 timmars flygning med flygplansmat.. Ja ni.. Jag sitter och funderar på om jag ska ta med mig en kylväska med baguetter eller något till flygplatsen. Men som svar på frågan, frukost är väldigt viktig för mig. Jag skulle ALDRIG gå hemifrån utan att ha ätit frukost, den dagen blir då dödsdömd.

Vad äter du till frukost? På helgerna gör jag gärna pannkakor eller scones men till vardags blir det oftast gröt eller turkisk yogurth tillsammans med rågbröd, te och juice eller en nocco om jag ska träna direkt efter. Till min gröt har jag ofta hallon och blåbär med jordnötssmör eller äppelmos och jordnötssmör. Till den turkiska yogurthen blir det musli, banan, hallon och blåbär.

Är du morgontrött? Nej det skulle jag inte säga. Snarare tvärt om, jag har väldigt lätt att vakna till liv liksom. Jag behöver kanske tre minuter efter att mitt larm ringt tills det att jag är helt normal eller vad man ska säga. Anton behöver typ 20 minuter vilket ofta leder till lite tjafs då han tycker att jag är jobbig på morgonen när han "nyss har vaknat" och jag ba wtf?? Det har redan gått 5 minuter?? Haha.. Det spelar liksom ingen roll om jag vaknar 5 eller 10 jag blir pigg väldigt snabbt.

Vad har du för alarm? Jag använder mig av iphones egna klockfunktion och där har jag valt "silke" som signal! :)

Hur ser en perfekt morgon ut? Vaknar runt halv åtta helt utvilad, äter en riktigt god frukost, kollar på Nyhetsmorgon samtidigt som jag betar av mejlen. Sen har jag massor av inspiration och jobbar superbra i två timmar innan jag åker och tränar.

Vad är det bästa med morgonen? Det bästa med morgonen tycker jag är lugnet, lugnet innan jag kanske drar iväg på något möte eller inspelning inne i stan. Jag gillar att bara vara själv (eller med Anton) och få saker gjort. Mornar och förmiddagar förknippar jag med lugn men samtidigt med effektivitet.

Hur går du helst klädd på morgonen? Antingen i någon av våra morgonrockar (jag brukar använda Antons också hehe) eller i mjukiskläder, helst mitt set från Brandy Melville om inte det ligger i tvätten. Det är det där ljusgrå ni vet, ni brukar fråga om det rätt ofta.

Gillar

Kommentarer

Sara
,
Hej jag jobbar på Arlanda och ett tips är att bo på hotell i sky city. Det finns två, Clarion och Radisson. Då kan du gå och checka in ditt bagage på kvällen eller innan du äter frukost på morgonen och du hinner äta frukost. Radissons frukost öppnar 4.30 och Clarions 5 men man kan äta en lättare frukost i receptionen från 4. Jag gör själv alltid så när jag har tidigt flyg!
Lina
,
För att dämpa ditt ångest kan jag berätta att Pontus in the air öppnar sin frukost 05.00! Grymma croissanter och avokadotoasts! Åt där när mitt flyg gick 06.30 och blev inte alls stressigt då de är så lugnt där klockan 05 på morgonen 😊
Stina
,
Förstår att du vill äta frukost innan ni flyger och mitt enkla svar är overnight oats! Finns hur många goda recept som helst, bara googla. Enkelt att förbereda, smidigt att ta med sig och så himla gott!
ems
,
3 minuter tills du är helt normal?! Det låter helt magiskt skönt. Jag har så sjukt svårt att komma upp på morgonen, snoozar ofta hur länge som helst för det är helt omöjligt att gå upp. Och även om jag går upp direkt och har sovit tillräckligt många timmar kan jag vara helt energilös och seg i flera timmar. Så avundsjuk på er morgonpigga människor!
Sofie,
Älskar lugnet på morgonen, min favorit på hela dagen 😊
www.devote.se/sofiegabrielsson
Hanna
,
Tips till resan: Overnight oats!!! Använder mig av detta receptet; http://www.koket.se/nyhetsmorgon/julia-fors/overnight-oats/1 . Gör kvällen innan och går jättefort på morgonen, bara att ta ut ur kylskåpet och äta. Smakar faktiskt jättegott, och man blir riktigt mätt!
Eva
,
Tips är att packa med dig ett gäng frukt- och nötbars eller liknande! Smidiga att ha med sig, behöver inte vara i någon kyl och kan va bra att ha överlag. Både på flygplats, flyg eller om man ska på någon utflykt på destinationen och är rädd för att man ska bli hungrig. Finns ju massor att välja på men min personlig favorit är granatäpple, körsbär och pekan från kung markatta! Ekologisk, naturlig och mättande! Tips tips!