Lögner och spekulationer.

Allmänt, Texter

Detta känns på ett sätt så jäkla töntigt men samtidigt känner jag ändå att det är viktigt för mig. För några dagar sedan så skrev Camilla på Bloggbevakning ett inlägg om mitt samarbete med Estrid och om min tidigare laserbehandling för hår under armarna. Inlägget säger kort och gott att jag ljuger för mina följare då jag egentligen inte har något hår under armarna, att jag därför inte alls kan gå i god för att rakhyveln från Estrid är så bra som jag påstår. Att målas upp som oärlig och falsk gjorde mig faktiskt riktigt ledsen och därför vill jag göra detta inlägg. Det sista jag vill är att någon av er ska tro att jag ljuger för er.

Jag har lasrat mig fyra eller fem gånger under armarna samt bikinilinjen. Jag är jättenöjd med behandlingen men den är inte klar. Om man vill lasra bort alla hårsäckar så kan det behövas cirka tio behandlingar, det är lite från person till person. Jag har betydligt färre aktiva hårsäckar nu än innan behandlingen vilket jag tycker är väldigt skönt, men jag har fortfarande hår under armarna. Kan vi bara stanna upp en sekund här och skratta åt det faktum att jag sitter och "försvarar mitt hår under armarna" hahaha.. Herregud.

När jag läste inlägget och kommentarerna till det blev jag rätt ledsen och irriterad över att folk bara väljer att tro på lite vad som helst. Vi lever i ett samhälle där någon tar ett blogginlägg om en annan person som fakta. Camilla eller ni som tipsade henne om att skriva detta inlägg hade bara kunnat fråga mig "har du fortfarande hår under armarna? Du har väl gjort laserbehandling?" så hade jag kunnat svara exakt det jag skrivit här ovanför. Inte bara i lilla blogg-världen känns detta fenomen mer aktuellt än någonsin. Det känns som att folk hellre vill ha en story, drama och lite ökning i sin statistik än att faktiskt presentera fakta. Riktigt trist och sjukt. Slutligen. Jag har gjort IPL behandling som jag är nöjd med. Jag har dock fortfarande hår under armarna. Jag älskar min rakhyvel från Estrid och det skulle jag aldrig säga om jag inte tyckte det. Utan att låta som skrytsam; jag får förslag på samarbeten i princip varje dag som jag tackar nej till för att det inte är något jag genuint gillar eller vill stå bakom. Alla mina samarbetspartners väljer jag ut noggrant och testar innan jag tipsar om dom till er, det hoppas jag verkligen att ni litar på. <3  

Gillar

Kommentarer

Sophie
,
Hej Andrea! Jag vill börja min kommentar med att skriva att jag verkligen gillar dig, jag har följt dig i många år och tycker att du verkar genuin och härlig. Och jag förstår att det är otroligt jobbigt för dig att bli uthängd på en skvallerblogg och kallad för lögnare, det förtjänar du verkligen inte. Dock är ju detta en konsekvens av att väldigt många influencers i många år har skrivit om produkter utan att reklammarkera inlägget, trots att de har fått betalt för att skriva om det. Detta har gjort att många läsare helt har tappat förtroendet för samarbeten, jag är en av dessa. Du skriver även att folk tror på vad som helst idag och bara vill ha en story, och jag tror att du syftar på fake news osv. Men hur många influencers skriver inte inlägg utan någon helst form av källkritik? Ni bidrar tyvärr också till detta klimatet, kanske inte just du personligen men din bransch. Jag tycker att det är bra att samarbeten faktiskt granskas, sedan gillar jag inte bloggbevakning och jag tycker absolut inte att man ska beskylla någon för lögn innan man har frågat personen ifråga. Men somsagt, att du hamnar under lupp nu har att göra med att ingen har granskat dessa inlägg kritiskt innan. Jag vill absolut inte göra dig ledsen med denna kommentaren, jag försöker bara ge dig perspektiv från ett annat håll. Jag älskar dina vardagliga inlägg och dina träningstips, men alla reklaminlägg skrollar jag förbi. Det var mina two cents. Hoppas att du har en fin söndag.
Astrid
,
Jag håller med Sophie som kommenterat. Det är dock inte synd om dig. Det känns inte ologiskt att folk skulle ifrågasätta ett samarbete för rakhyvlar när personen som gör reklam för märket gjort IPL? Det är inte konstigt. Jag har inte läst bloggbevaknings inlägg men om du tjänar pengar på att göra reklam för produkter dina följare förväntas köpa får du ju förvänta dig att folk kan kritisera det. Tänk på att mellan dig och dina följare är det ju du som tjänar pengar på dem, inte tvärtom.
Andrea Hedenstedt
,
Andrea Hedenstedt
,
Frida
,
Hej! Jag tycker inte heller det är rättvist att du blir kallad lögnare etc bara för det men precis som de skriver här nere får man förvänta sig att folk reagerar när du har gjort IPL och sen gör reklam för rakhyvlar. Jag reagerade även i videon på att du ju INTE har något nämnvärt hår under armarna när du börjar raka, vilket känns lite skevt. Visste inte det där om IPLen då men kände bara att snälla visa lite hår att raka bort om den nu är så bra..