Lyckliga måndag!

Okategoriserade, Texter

Idag är det måndag och det kan göra många på dåligt humör automatiskt. Vilket är tråkigt. Absolut, jag förstår. Helgen är slut och framför oss väntar en vecka med jobb eller skola vilket kanske inte alltid lockar alla. Man ligger hellre kvar i soffan eller äter luncher med bästa vännerna än att räkna matte man inte förstår ett skit av eller sitter i skolmatsalen som luktar som om någon dött där, för lääänge sedan. Men vet ni? Vi alla måste verkligen bli bättre på att välja våra tankar. Hur ovärt är det inte att lägga energi, tid och känslor på negativitet? För detta negativa vardagstänkande inför exempelvis måndagar är så onödigt då det vi tänker på ofta är rätt småsaker som vi egentligen bara måste acceptera och ta oss ann.

Jag tror på riktigt att vi människor mår psykiskt bättre av att ventilera våra känslor. Att få prata med någon, att skriva texter på internet eller i en dagbok. Eller kanske av att gråta, själv gråter jag väldigt ofta och jag älskar att gråta. Efter jag gråtit så känner jag mig ren, ny liksom. Och som tur är så tycker jag att det verkar som att folk vågar ventilera sina känslor mer och mer, men det är något som saknas. Det är det vardagliga snacket om när man faktiskt mår bra, när man är lycklig. Missförstå mig inte nu, jag tycker absolut inte att vi ska prata mindre om psykisk ohälsa (gärna 1000 gånger mer än vad det görs idag) men jag tycker att vi också behöver prata mer öppet om positiva saker och känslor. Hur många gånger sitter du inte på bussen och tänker "åååh jag är sen" eller "ååh det är mulet idag". Okej, det är två tråkiga saker men varför inte lägga sin energi på två positiva tankar istället? "ååh mamma ska göra supergod lasagne ikväll!" eller "gud vad fina löven blivit nu på hösten". Eller kanske ännu bättre "gud vad tacksam jag är för mina vänner" och "jag och min pojkvän har det verkligen så bra just nu".

Om vi dagligen så lätt kan säga och tänka negativa tankar om allt runt omkring oss så känns det som att det inte borde vara allt för svårt att göra samma sak fast positivt. Kan vi inte bara stanna upp och uppskatta allt vi har? Smått till stort. Idag är jag så himla glad för jag ska till frisören, jag och Anton hade det supermysigt i helgen, jag åt supergod middag i lördags och löven börjar verkligen bli så himla fina på träden. Kan vi inte bara fokusera på det idag? Inställningen gör verkligen så mycket och varför inte då ha en positiv inställning? Sen finns det absolut skitdagar och det kan hända skitsaker, men nu pratar jag om det här vardagliga. Tänk inte på vad det är som gör att din måndag suger, tänk på vad det är som gör att din måndag är härlig!

Stanna upp och känn. Och våga känn lycka, det är också okej!

Gillar

Kommentarer