Lyx VS Budget - Inredning

Inredning, Wanted

En stol som satt sig på min hjärna (hahaha roligt det lät med stol) är den så kallade Y-stolen som Hans Wegner designat. Jag tycker den känns som en klassisk stol som är tidlös i skandinaviska hem. Den är svinsnygg MEN, den kostar 8400 kronor vilket jag tycker är helt sjukt. Är det såhär dyrt med stolar haha?? Nej men det är ju en designerstol men ändå.. Jag har hittat en som liknar den väldigt mycket som kostar 1350 kronor vilket är en väldigt stor skillnad från lyxpriset men tycker ändå det känns väldigt saftigt. Eller kostar stolar typ 1000 kr styck? Det kanske bara är jag som levt i någon ikeabubbla hahah.. Lyx hittar ni HÄR och budget hittar ni HÄR.

Gillar

Kommentarer

Julia
,
Yes i vanliga möbelaffärer kostar stolar runt tusenlappen men det blir ju stor skillnad om de kostar 700 eller 1300... Särskilt om man ska ha många!
janina,
Emilia,
Älskar stolarna!
meremilia.devote.se
Anonym
,
Kan du inte göra en what's on my iPhone video eller blogginlägg? 😊
Clara
,
Som designer och studerande på samma skola där alla de stora danska designerna och arkitekterna gått som ritat väldigt många "inne"-möbler så måste jag säga att jag tycker att det är så tråkigt med fake. Det finns en person bakom, som har gått i skola i flertalet år, många ggr levt på superlite pengar för att kunna ägna sig åt sin passion. Sen så lyckas man designa en 'hit' efter år av arbete och så kommer företag sen och snor ens design och ändrar några få detaljer och säljer för en 10-del av priset. Som med dessa, med Matildas nya stolar som är 'fake'-Eames, som Lamino-stolen och Sjuan av Arne Jacobsen som du själv har hemma. Självklart ska det finnas stolar och alla andra möbler i olika prisklasser men jag förstår inte varför man måste sno någon annans ide. Jag själv har inte alls råd att köpa min drömstol Grand Prix av Arne Jacobsen men då har jag valt att lägga mig på en lägre prisklass. Jag skulle aldrig få för mig att köpa en möbel "inspirerad" av en klassiker, det är som att stötta piratkopiering men i designvärlden. Bara liten tankeställare!
Superfina! Jag har nog också levt i en ikea-bubbla, haha. Men 1300 är nog ett helt ok pris för en stol!
elinsoderholm.se
Clara
,
Tänkte bara skicka lite läsning till de som är intresserade, en av Sveriges främsta keramiker Calle Forsberg har skrivit inlägget "Är koppen dyr?"! http://www.calleforsberg.com/?p=4369
Jonna
,
En släkting till mig har de stolarna och de är jättefina att titta på, men obekväma som fan haha...