Makeover: Vardagsrummet

Allmänt, Inredning, Wanted

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR!

När jag kommer hem från semestern i Augusti så ska lägenheten göras om. Eller okej, ingen renovering ska utföras men jag vill verkligen göra om inredningen. Nu har jag bott där i snart två år och jag har hunnit känna in vad jag tror skulle passa bättre osv. Det är faktiskt ett rätt bra tips till er som flyttar in någonstans, ni behöver kanske inte köpa det allra dyraste precis i början då man hinner komma på massor med idéer under tiden man bor där. Jag tog över min mammas soffa, köpte en väldigt billig matta osv men nu vet jag lite mer hur jag vill ha det.

Det viktigaste just nu är att köpa en ny soffa. Även om soffan jag fick av mamma är fin så är den väldigt sliten och har sina år på nacken. Mitt största problem med soffan är dock att den är alldeles för grund. Jag vill ha en soffa som är djup, där man kan ligga två och hålla om varandra, sitta i skräddarställning osv. Efter en hel del letande på nätet tror jag att jag hittat en som kan passa. Men jag vill självklart besöka ett showroom innan något beslut tas och det kommer jag inte kunna göra förens i Augusti som sagt.

1an // 2an // 3an // 4an // 5an // 6an

Här är lite olika saker jag gillar! Funderar mycket kring material på soffa (nu är inte det den här modellen exakt jag funderat på).. Sammet är ju väldigt fint och mysigt men hur tåligt är det? Hur är tvättmöjligheterna? Annars kanske linne eller någon linneblandning kan vara bra? Känns som att det borde vara enklare att tvätta i alla fall.. Om någon av er har erfarenhet av sammetssoffa eller linnesoffa kan ni väl kommentera hur ni upplever valet av tyg? Skulle vara så snällt! Skulle verkligen vilja byta ut taklampan då min är sönder + att jag haft den väääldigt länge. Soffbordet jag har nu är jag egentligen ganska nöjd med så det är inget måste att byta ut men det beror lite på hur det känns med den framtida soffan. Skulle vara trevligt med ett runt eller ovalt bord. Älskar nummer 4, vi har ett sånt hos pappa!

 

Gillar

Kommentarer

Petra
,
Köp inte sammetssoffa!!! Jag har det och ångrar köpet. Den får blekfläckar efter man suttit och drar dessutom till sig vääääldigt mycket hår och smuts!
Ellen
,
Hej! Vad kul att göra om lite hemma, det är så kul att leta inspiration & ger en ofta ny energi. Vill tipsa om soffor från ADEA. Vi valde ett ljust, avtagbart tyg i linne & har tvättat dynor & kuddar ett flertal gånger men soffan är fortfarande som ny. Vår soffa är 120cm djup, var rädd att det skulle se klumpigt ut men herregud vad vi är nöjda. Så mysigt att kunna ligga både jag & min kille i soffan & se på tv utan problem. Har vi vänner på besök kan man bädda för två! Tror vi betalade närmare 30 000kr & det är mycket, men ser det som en investering. Vi kan ha den många år framöver!
Matilda
,
Köpte en sammetssoffa i höstas (Mios "Mirage"). SKÖÖÖNASTE soffan ever, dock är tyget som sagt rättså känsligt. Vissa saker går att få bort med en blöt handduk men det blir väldigt lätt fläckar tyvärr. En annan sak som vi är lite missnöjda med är att det ofta åker ut dunfjädrar, men det är säkert olika beroende på vad för soffa man köper!
Märta
,
Kolla in sweefs soffor 😊 eller ekeby möbelaffär . de har websida. De har många djupa fina soffor
Nicolina
,
Hej Andrea! Jobbade tidigare på Rum21 och vi fick endel reklamationer på Le Grand Air, i vilket fall på många som inte var i linne. Klädseln håller inte för tvättanvisningarna som står... :/ Dock är det typ världens sköööönaste soffa! Så go och djup (som du vill ha) så vill också ha en sån. Så svårt haha! <3
Alva
,
Jag skulle starkt avråda att köpa sammetssoffa! Den är fin första halvåret - absolut! Men materialet sliter sig fort, samt att man har lust att slita av sig håret och bli alldeles galen på att städa den. Allting fastnar. Alltså verkligen aaallting. Vilket gör att soffan ser sjukt ofräsch ut efter ett tag, prova köp en riktig sammetskudde i en mörkare färg så lär du märka 😉 Lycka till med soff-jakten 😊