Månadsgivare

Allmänt

Ni som läste min bucket list vet att ett av mina mål, något jag ville göra under 2017 var att bidra mer till välgörenhet. Jag har tidigare varit månadsgivare men nu har jag valt ut fler organisationer samt höjt summan på dom två jag var givare till förut. Jag tycker att det är så himla svårt att välja vart man vill skänka pengar, vems liv väger tyngst? En vuxen? Ett barn? En man? En kvinna? Det känns i alla fall som att jag skänker till fyra bra organisationer som jobbar för sånt som ligger mig varmt om hjärtat. Jag hoppas att mina pengar kommer till väl användning och att jag kanske inspirerat er till att göra samma sak. Man kan donera 50 kronor, 100 kronor. Det är inte så mycket pengar om man har ett heltidsjobb. 100 kronor är två lattes, det kan man välja bort för detta.

Vart är ni månadsgivare någonstans?

Barncancerfonden

UNICEF

Plan Sverige

Läkare utan gränser

Gillar

Kommentarer

Rebecka
,
Varför är du inte månadsgivare till en organisation med djur? Det verkade inte finnas med att du skulle välja på heller eftersom att du bara skrev människor. Riktigt dåligt då djur är lika mycket värda som människor är
Nicolina
,
Kvinna till kvinna är fantastiska! Läs gärna om det på deras hemsida.
Vendela
,
Andrea! Jag hittade din blogg för bara ett par månader sedan genom din och Mathildas podcast som jag fullkomligt älskar. Ville bara säga att din blogg är en riktig inspirationskälla. Det märks att du jobbar hårt och brinner för det du gör. Du är grym! Keep doing you!
Vendela
,
Ett tips på en bra välgörenhetsorganisation är Amnesty. De jobbar hårt med mänskliga rättigheter. Som månadsgivare får man hem deras egna tidning som innehåller intressanta artiklar om olika människor i världen, hur vissa frågor ser ut i olika länder men kanske viktigast av allt - hur Amnesty har påverkat dessa frågor. Det är riktigt häftigt att se vart ens pengar faktiskt går till och hur det påverkar andra människor.
Linnea 21 år
,
Cancerfonden. Så självklart för mig då min pappa gick bort i höstas.
Felicia
,
Men snälla, alla kan göra något men ingen kan göra allt. Det är väl bra att Andrea ger till organisationer överhuvudtaget? Själv tycker jag att hon har valt ut grymma organisationer att stötta, både inom sjukvård, utveckling och katastrofdrabbade områden. Och jag tycker faktiskt att människor är mer värda än djur, och skulle alltid välja människors värde framför ett djurs. Jag säger inte att jag inte bryr mig om djur och att dem inte har något värde, självklart har dem det. Men om jag var tvungen att välja så går människovärde över, och därför hade jag också valt att lägga pengar på liknande organisationer som Andrea istället för WWF och liknande. Men om det finns folk där ute som brinner mer för djuren så är det såklart också jättebra! Alla som gör något är grymma.
Becca
,
Tycker också det är svårt att välja så byter lite då och då eftersom jag tyvärr inte kan stötta alla på min studentinkomst. Något jag försöker tänka mycket på är även vad andra ger till. Barncancerfonden t.ex. är väldigt viktigt men de är så många som skänker dit så då kan jag ge till någon annan organisation istället för att de ska "få allt". Men det är svårt.
Amanda
,
Jag skänker pengar till love nepal eftersom att den är superviktig för mig, men samtidigt skulle jag också vilja skänka pengar till andra organisationer men min ekonomi räcker tyvärr inte till. Alla kan inte göra allt Andrea, du är superbra! Kram! <3
Nora
,
Jag är månadsgivare i Plan Sverige! Hat Etta faddebarn in Ecuador. Tycker att der funkar väldigt bra, och det känns som en trygg organisation. Har det på autogiro, så egentligen märker jag inte ens att pengarna försvinner, och kan därför även ge lite mer här och där till andra organisationer emellan.
Matilda,
Jag är månadsgivare och fadder åt en liten tjej genom SOS-barnbyar. Sen skänker jag pengar beroende på vad som händer i världen, vart det känns störst behov. Sen går oktober, november o december alltid till bröstcancer, prostatacancer och musikhjälpen 😊 Skänker ofta pengar till Vi-skogen som jobbar för bättre miljö och att skapa jobb.
Nouw.com/hejbus