Måttbeställa gardiner?

Allmänt, Inredning

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

När Gustav flyttade in så målade vi om sovrummet samt möblerade om. Det känns verkligen som ett nytt rum! I den vevan tog vi bort mina gamla gardiner i mörkgrått sammet. Jag vill istället ha en takskena, kanske två skenor med en tunnare gardin och en tjockare framför men jag känner mig liiiite vilsen och vet inte riktigt hur jag ska tänka. Hur vet man hur breda gardiner man ska ha? Jag har en takhöjd på 260 cm och lyckas inte heller hitta någon som passar bra till det. Får man helt enkelt räkna med att sy upp? Ge mig era bästa gardintips haha!

1an // 2an // 3an // 4an // 5an // 6an

Hittade dom här och tycker dom är fina. Men vet inte riktigt hur man ska tänka kring färg och material.. Väggfärgen är numera beige så kanske passar bäst med vita? Hmm..

Gillar

Kommentarer

Elina
,
Sååå snyggt!!
Malin
,
Har nyss fixat med gardiner i min lägenhet som har 2.7 m takhöjd. Jag köpte gardiner (mörkläggningsgardiner) på Hemtex som var 3m och sydde upp. Hittade tunna att sätta bakom på både Ellos och jotex i 3m med en takskena från Ikea. Väldigt värt pris jämfört med alla bolag som gör det åt en!
Louise
,
https://34kvadrat.metromode.se/2017/12/15/diy-gardiner-pa-en-skena-i-taket/ https://34kvadrat.metromode.se/2018/08/12/mina-gardiner-finns-ater-i-lager/ TIPS! 😊
Julia
,
Du får köpa gardiner som är 3meter och använda fållfix. Det är bara stryka på till den längden du behöver, så slipper du sy 😊 Det ska även vara multibandslängd, då passar de till skena. Mvh tjej som jobbar på Hemtex <3
Ida
,
Textilonnet.se har riktigt fina och lyxiga gardiner som faller snyggt, framför allt i sammet om du vill ha det igen! Man fållar enkelt upp dom med fållfix i den längd man vill ha. Jag skulle satsa på vita eller någon annan ljus färg för att rummet ska kännas så stort som möjligt! Kram!
Frida
,
Jag har 265 i takhöjd, så satte upp gardinstången högre upp vid taket och körde på vita sammetsgardiner från jotex, 3m. Har inte sytt upp dom än men tycker det ser mysigare ut o bara vika in dom!
Ellen
,
Vi har köpt takskenor på Ikea. De har flera spår så man kan ha flera lager med gardiner. I sovrummet har vi tunna vita närmast fönstret för att skydda mot insyn på dagen men ändå släppa in ljus, och sedan grå i sammet att dra för på kvällen. Blev jättefint tycker jag! Köpte mina i sammet från Hemtex, vet att de och många andra har tre meter långa så då kan man ju sy upp (eller lämna in till skräddare, blir nog ändå mkt billigare än måttsydda). Lycka till!
Julia
,
Jag sydde upp mörkläggningsgardiner i vitt så att de precis nuddade golvet (2.40). De är 100 % täckande och funkar superbra på skenor, men det är tyvärr en ganska tråkig gråvit färg. Men om det finns snyggare (mer offwhite) färger inom om man siktar på 60 - eller 80% mörkläggning.
hasna
,
Har haft turen att få hjälp av min sambos pappa som jobbar med det till vardags. Det är sååå underlättande att dra för dem för fönstret med gliden som fingerkrokarna är fästa i! Vi har en Kirsch skena med tunga sammetsgardiner för att få en mer ombonad känsla, inte på tal om hur mycket luftigare samt högre rummet upplevs när gardinerna hänger golv till tak. Till beiga väggar skulle jag valt dova gammeldags rosa, vita, bruna eller mörkgröna gardiner. Lycka till i djungeln, det är värt all möda när en ser resultaten 😊
LInn
,
Jag har alldeles nyligen bokat tid för konsultation hemma hos mig med Mywindow. De kommer hem till mig och mäter och kollar på hur rummet ser ur för att sedan komma med en offert och besök i deras showroom för att bestämma gardiner. Än så länge väldigt tillmötesgående! lycka till 😊