Middag - "Tråkig" husman

Allmänt, Recept

Alltså ibland har jag verkligen iiiingen inspiration när det kommer till middagar, speciellt när jag äter middag själv. Det är faktiskt inte jätteroligt att laga middag och sen äta middag ensam. Igår åt jag råraka, eller jag försökte göra en råraka men det blev typ klumpar av allt ihop, hur fan får man den att hålla ihop som en pannkaka??? Allt jag gjorde var att jag rev fast potatis, saltade och pepprade och sen var det bara att slänga upp på stekpannan. OBS: Man måste steka ganska länge på varje sida.

Andra saker som jag brukar laga när jag inte har så mycket ork eller inspiration: Tacos (går ändå rätt snabbt), köttbullar & makaroner, köttfärsås och spagetti, omelett, carbonara eller tomatsoppa. Några rätter som alltid funkar plus att ingredienserna är något i alla fall jag ofta har hemma! <3

Idag har jag verkligen INGA planer vilket ger mig panik för nu börjar jag bli rastlös här hemma. Att chilla hemma i all ära men nu börjar jag tröttna. Hade gärna umgåtts med Mathilda men hon har ju åkt till Samos så vi hann bara ses 1 dag efter två veckor och nu är hon borta igen och sen när hon kommer hem så åker jag till Köpenhamn. Jag tror dock att jag ska planera lite inför en fotografering jag ska ha inför ett kommande projekt i höst. Den här hösten kommer verkligen bli den bästa NÅGONSIN. Två så STORA saker kommer hända, typ det största som hänt mig båda två och ni kommer älska båda sakerna det kan jag lova.

Gillar

Kommentarer

Wearit,
Vad kul att höra! Vi ser fram emot att höra om vad som väntar i höst. Kram från oss på Wearit
nouw.com/wearit
Jenny Åström,
För att få rårakor att sitta ihop så brukar jag i alla fall klämma ur vattnet från potatisen som typ en snöboll och sen lägga "snöbollen" i stekpannan och platta till 😊. Ett tips till rårakor är också att ha gräddfil, rödlök och löjrom ovanpå istället för lingonsylt, kan verkliiiiigen rekommenderas ????
jennyaastrom.blogg.se
Ebba
,
Har du ägg i håller de ihop finfint
Sanya
,
Hej Andrea! Jag har ett superbra tips på en god och snabblagad rätt när du har slut på idéer och kanske vill testa något nytt - och det är Flygande jakob! Detta tycker iallafall jag är väldigt gott, men jag kör alltid utan den klassiska bananen i. Det jag gör är att skära kycklingen i tärningsstorlekar och köra de genomstekta i pannan, krydda med salt, peppar och rätt så mycket grillkrydda. Häll över detta i en ugnsfast form. Sedan blandar du vispgrädde (jag brukar ha i ca 5 dl) med ca 2-3 dl ketchup (jag brukar fördela mängden med lätt chilisås på flaska med) i en bunke. Vispa detta tills du fått en ganska fluffig konsistens, inte för rinnig men inte "fast" på något sätt. Sedan slår du över detta i ugnformen där kycklingen ligger, blandar och lägger in det i ugnen på 225 grader. Gratinera detta i ca 15 minuter. Under tiden kan du knapersteka finklippt bacon. När 15 min gått tar du ut formen och slår över bacon med baconfettet, blandar runt och sedan kan du strö över önskad mängd jordnötter på det hela - in i ugnen igen sista 5 minuterna eller tills det fått en fin orange färg.