Min godaste frukostgröt

Recept, Tips

Jag äter rätt olika frukostar varje morgon men en favorit som jag äter flera gånger i veckan nu förtiden är mannagrynsgröt med stekta äpplen. Sen dagistiden har jag varit väldigt anti mannagrynsgröt, tyckte inte alls om det och det serverades varje dag till frukost på vårt dagis. Sen dess har jag ALDRIG ätit mannagrynsgröt en enda gång tills Gustav bad om att vi skulle testa det i början av sommaren. Mannagrynsgröt med lite kanel + kanelstekta äpplen är verkligen LIVETS grej.

Koka bara mannagrynsgröten efter instruktionerna på förpackningen och tillsätt lite kanel i kastrullen. Skiva sedan äpple och stek på medelhög värme tillsammans med kanel. Vill man lyxa till det lite kan man addera lite socker eller sirap ovanpå äpplena. Kan verkligen rekommendera er att testa detta nu när det finns så smaskiga, svenska äpplen att köpa.

Gillar

Kommentarer

Lina
,
Kan också rekommendera att koka äppelbitar tillsammans med kardemumma eller kanel, lite vatten, citronsaft och ev lite socker tills äpplena är mjuka och äta tsm med mannagrynsgröt/havregrynsgröt. Supergott!
Emma Engström,
Har verkligen haft svårt för mannagrynsgröt jag också, men kanske ska testa denna kombo! Älskar ju havregrynsgröt med kanel & äpple, så hur stor skillnad kan det vara liksom! Kram
nouw.com/emmaengstroms
Cornelia
,
Själv älskar jag mannagrynsgröt, nästan farligt gott. Kan tipsa om min favoritkombo: mannagrynsgröt ”toppad” men hallonsmoothie. Jag gör en enkel smoothie av lite yoghurt och/eller mjölk och sedan en del hallon så att den när den mixas blir lite tjockare, typ lite glassig konsistens. Häller sen det över gröten och det blir såååå gott<33