Min medfödda missbildning..

Allmänt

För er som inte visste det eller för er som glömt bort det; jag har en medfödd missbildning som gör att min ena lillfinger ser en aningen obehagligt ut. Det ser inte bara obehagligt ut, det är obehagligt också. Problemet är det att jag inte kan sträcka ut fingret, som ni ser på bilderna så är alla de andra fingrarna utsträckta men lillen kommer inte längre än sådär. Jag började märka av detta när jag var typ 11 och jag sökte hjälp första gången när jag var cirka 13. Då fick jag höra att det inte var tillräckligt böjt för att jag skulle få operera och fick gå hem med några skenor (som gjorde asont) istället. Nu har det dock blivit värre, det har blivit mer böjt och jag har mer ont. Jag som skriver mycket på datorn har problem med det då jag får ont i lillfingret. Armhävningar går knappt att göra heller för att det gör så ont i lillfingret.. Inte världsliga problem men ändå!

Men idag ska jag på undersökning hos vårdcentralen igen. Jag hoppas på att dom skickar vidare mig till handspecialisterna på SÖS igen så jag till slut kan få operera. Dagen börjar alltså på vårdcentralen haha :( Sen ska jag på ett möte innan jag och Mathilda ska testa på hockey, ska bli sååå kul! <3

Har någon av er samma problem med något finger? Har ni fått operera? Blev det bra?

Gillar

Kommentarer

Julia
,
Mina lillfingrar är också böjda från den översta knogen in mot de andra fingrarna, ser ut som små krokar haha! Jag har haft det ända sedan födseln, min pappa har samma ''problem'' och hans mormor hade också så. Det är inget jag stör mig på och jag far inte illa av det heller, de flesta tappar hakan när de ser fingrarna och tror att jag brutit dom haha!
Amanda
,
Min extra morfar har så på sitt lillfinger! Fast det står i 90 grader nästan. Han har haft det sen tonåren och aldrig opererat. Intressant inlägg, har aldrig tänkt på att de kan förhindra en från att göra saker. Hoppas det löser sig! Kram!
Hanna
,
Hej! Mitt ens lillfinger är också enormt böjt, typ exakt som ditt. Fick opererar mig när jag va typ 12 (är idag 20), de va mycket spring fram och tillbaka på vårdcentralen och sjukhus i flera olika städer innan de bestämde sig för att operera det. Efter operationen fick jag olika övningar och även skenor. Tyvärr så är fingret lika böjt idag men smärtan gick över efter operationen. De tog ett ben ur min handled för att stabilisera fingret, så har tyvärr fula ärr kvar. Men absolut värt de ändå! Hoppas de löser sig för dig och att du får hjälp med fingret!
Sofia Wikström
,
Eh omg är de fler än jag som har ett skevt lillfinger??? Gått runt och ba "im so special" hela livet men så har ja likisar runt om mig! Dansade balett och fick skit för jag inte kunde ha komplett linje från axel till handspetsen(lol) så i feel you. Fan va nice att veta att fler har böjt lillfinger som smärtar!
Amanda Granfeldt,
Alltså lättnad att höra någon annan också ha liknande problem! Har känt mig så himla ensam med problem i händer och fingrar! Har faktiskt också problem med mitt lillfinger men kan sträcka ut det har dock problem att "ta in det" eller vad man ska säga. Fingret liksom låser sig i böjd grad som på din bild och sedan får man liksom kämpa för att få ned det igen och fingret liksom hoppar i led igen, alltså verkligen hoppar och knäcks i led igen haha så sjukt är det! Men tydligen hade det med överrörlighet att göra som jag har i alla fingrar, men läkarna sa samma sak som till dig att det i sådana fall är operation och så rädd som jag är för allt sådant försöker jag genomlida det hahaha
mandasdiary.devote.se
Emma
,
Har så på alla mina fingrar förutom tummarna, gör skitont när det är kallt, stukar dom jättelätt och gör ont som fan ifrån jobbet. Var hos läkare (inte bara vårdcentral utan blev vidareskickad till en läkare) när jag var 14-ish och han kollade på dom snabbt och sa "alla är olika" och sket i det sen
Andrea
,
Hej! Jag har en för kort sena i mitt pekfinger, som gör att den också e böjd. Min läkare ville at jag skulle operera, så det gjorde jag. Den dag i dag er den lika böjd, och jag kastade bort mycket tid på att försöka fixa fingret. Låg i sjukhuset i 5(!) dagar på grunn av fingret (crazy i know), hadde gips från fingret helt ner till armbågen (dom var tvungna å ta en annan sena från min arm) och det gjorde väldigt ont. I dag har jag också massa klumpar rundt fingret och i handflatan, som är veldig obehagligt. Kan fortfarande inte göra en push up hah. Så jag ville inte ta mig tiden til å operera, i allafall inte när det inte är en stor sjans att det blir bra igjen. Men jag vet heller inte vad problemet med ditt finger är, så kanske det är enklare å fixa ditt 😃 Lycka till!
Ebba
,
Hej! Jag hade sådär i min tumme men opererade redan när jag var 4år, precis när mina föräldrar hade sett det och har aldrig märkt av det då min tumme nu går att sträcka ut helt. Har inte ont eller så heller, superskönt!! Kanske underlättade det att operera det i ett tidigt skede?
Jennie
,
Hej, Hittade din blogg då jag har precis samma problem med lillfingret, och röntgen visade att benet i fingret är för kort, men ska snart till ortopeden. Hur har det gått för dig? Vänligen Jennie
Jennie
,
Hej, Hur har det gått för dig med lillfingret? Jag lider av samma missbildning, och fått svar ifrån röntgen att det är benet i fingret som är för kort. Däremot ska jag inom kort till ortopeden, och hoppas på operation.