Mörker och mörka tankar

Allmänt, Texter, Tips

Okej nu börjar det bli jobbigt, jag vet. Mörkret har verkligen svept in över hela landet nu och är väldigt påtagligt. När klockan är fyra är det mörkt här i Stockholm och det är jobbigt, jag ska inte låtsas som någonting annat. Jag tänker att vi alla kan behöva lite mörker-pepp. Så i detta inlägg kommer jag nämna några saker som kanske får er att tänka mer positiv samt med tips för hur ni kan göra den här vintern lite roligare..

För det första, det är så himla viktigt med positivt tänkande. När man väl börjar tänka negativt dränker man sig själv långsamt men säkert.. Att vakna på morgonen och tänka "fan vad äckligt väder det är" det första man gör är verkligen det sämsta man kan göra. Det kanske är äckligt väder, men varför ens lägga ner mer än en millisekund på att tänka på det? Registrera det inte ens, lägg ner tankar och energi på hur fantastiskt gott ditt kaffe doftar eller hur snygg du är i din nya tröja. Det är egentligen så himla enkelt, att styra över sina egna tankar. Det sköter dock inte sig självt, man måste verkligen anstränga sig men till slut sker det mer eller mindre per automatik.

Jag har ibland dagar då jag förbjuder mig själv från negativa tankar. Kör någon som en idiot i trafiken förbjuder jag mig själv från att svära eller tänka på det mer än en millisekund. Vad ska det tjäna till? Kommer jag som person må bättre av det? Nej. Precis på samma sätt som vi verkligen inte kommer må bättre av att svära över mörkret, även om det suger. Istället för att tänka "euw det är mörkt redan innan jag kommer hem från jobbet", försök tänka "Gud vad skönt det ska bli att komma hem och tända ljus och äta god middag". Nästan allt går att vända till något bättre.

Usch jag ska skriva en jobbig inlämning ikväll... --> Gud vad skönt det kommer vara när den här uppgiften är klar.

Ja ni förstår nog. Man behöver egentligen inte vända allt negativt till något positivt, men man kan ändra tankarna till någonting annat. Och jag förstår att vissa av er blir lite provocerade av denna text, det hade jag också blivit vissa dagar. Men försök att läsa den igen, en bättre dag och försök igen då.

Saker att göra under dessa mörka månader för en roligare vardag:

- Anordna middagar, fester osv. Det är rätt klyschigt men något jag tycker är viktigt och skönt under det här halvåret är att ha saker att se fram emot. Det behöver inte vara något superseriöst. Smsa tre av dina vänner och fråga om dom är sugna på en barrunda efter jobbet eller om dom är sugna på filmkväll någon gång nästa vecka. Eller om du vill ha det lite mer uppstyrt, anordna "halv 8 hos mig" med dina kompisar. En gång i veckan ses ni hos en av er och den personen bjuder på middag och så fortsätter ni tills ni varit hos alla. Hur mysigt??

- UMGÅS med människor. Fastan inte i soffan framför Nettan heeela tiden. Att umgås med människor ger mig energi, positiv energi. Det behöver inte vara något uppstyrt, träna med en kompis istället för att träna själv, besök familjen lite oftare om du flyttat hemifrån osv.

- Träna om du gillar det. Gud vilken skillnad jag märkte på mitt mående under flytten, bara av att jag inte tränade på tre veckor fick mig att gå in i något negativt, destruktivt tänkande. Det var sjukt verkligen. Så fort jag började träna igen så märkte jag så stor, positiv skillnad på mitt psykiska mående. Om du vet att det funkar likadant för dig också, träna!

- Unna dig. I och med att denna årstid faktiskt suger, så är detta tiden att unna sig själv. Om du har råd att göra det, skäm bort dig! Köp det där onödiga plagget, dom där snygga ögonskuggorna eller ta den där massagen. Här snackar vi om att ta till guldkant i vardagen!

- Ta vara på dom fina dagarna. Något jag varit duktig med i år är att faktiskt ta vara på dom ynka, fina dagarna. När solen väl skinit har jag pallrat mig ut på promenad och varit utomhus. Passa på att gå istället för att ta bussen, njut av den friska luften och ta in dom ändå rätt så fina omgivningarna som uppstår tack vare solen.

- Rensa!!! Det bästa som finns när det väl är avklarat, rensa och städa ut skit. Ta dig en titt i garderoben och förrådet. Sälj saker som kan säljas, släng saker som behöver slängas och skänk saker som kan skänkas. Jag mår verkligt psykiskt bättre efter jag rensar hemma.

- Countdowns. Skriv ner datum du längtar efter, som ett mål att sträva efter för att orka ta sig igenom mörkret. Just nu ser jag fram emot följande:

26e November: Födelsedagsmiddag hos kompis 27e November: Första advent! 1a December: Första videon i vår julkalender släpps. 12e December: Jag och Mathilda ska på luciatåg! 13e December: Lucia! 16e December: Fira Mathildas 20 årsdag! 24e-26e December JUL!!! 30e December: Alice fyller 18 år! 31a December: Nyårsafton. 1a December: 2017!!! Slutet av februari: Åker till Karibien!

Gillar

Kommentarer

Lina,
Andra vintrar har jag verkligen tänkt såå himla mycket negativa tankar om mörkret. Men detta året har jag verkligen lagt de negativa tankarna åt sidan och känner verkligen att jag mår såå mycket bättre då!
nouw.com/linastroom
ISA,
BÄSTA VI LÄST!!! gud, tack för detta!
isabyl.devote.se
Matilda Danielsson,
Bra inlägg Andrea! Tror många behöver dina ord just nu. Man märker verkligen att det inte är någon "rolig tid" just nu om man tänker på yttre faktorer...
matildadanielssons.blogg.se
sara,
vilket härligt inlägg! verkligen precis det jag behövde då jag gått in i någon slags november-apati!
devote.se/sara
Petra,
Peppinlägg! Tack för de 😃
www.petra.for.me
Yasmine,
December brukar alltid ha så mycket att se fram emot - och tur är väl det eftersom det e lätt att bli deppig när det e kallt o mörkt ute! Vad härligt att kunna se fram emot en karibien-resa också! 😊
www.betterwords.blogg.se
Louice,
Alltså så bra text. TACK så sjukt mycket. Jag har verkligen haft dåliga dagar nu det sista o jag behövde verkligen läsa detta. Positivt!!❤️
www.louice.se
Annie Björk,
Man blir så glad av att läsa din blogg! Du får en på så bra humör <3
nouw.com/anniebjork