New in: Skålar & glas

Allmänt, Inredning, New in

Jag har en ny strategi.. Eller strategi och strategi haha.. Låter som att jag ska säga något revolutionerande, tyvärr inte. Men som ni vet så kollar jag efter lägenheter, inte hetsigt så att jag känner "jag måste fan hitta något snart!!" utan jag har liksom ingen tidspress. Jag kanske skriver på en lägenhet om två veckor eller om 1 år, det beror så mycket på vad jag hittar och min budget liksom. Massor av lägenheter blir ju betydligt dyrare än vad man tror från början (och då vet jag ändå att de går upp MYCKET!). Men till min strategi nu i alla fall, varje månad innan den 25e så brukar jag spara undan mina pengar som blev över. Alltså pengar jag inte spenderade eller om jag fick mer i lön än min grundlön. Typ lägga på sparkontot osv, men nu tänker jag att jag ska ta en liten del av dom pengarna och köpa saker som jag vet att jag behöver till när jag flyttar.

Jag kommer försöka att inte köpa inredning som ljuslyktor och kuddar, för det första har jag hur mycket som helst redan och för det andra så kanske jag flyttar om flera år och jag har ingen aning om vad som kommer passa i just den lägenheten liksom. Så jag håller mig till sånt man helt enkelt bara behöver, lär mest bli kökssaker. Jag bodde ju i en hyresrätt i cirka ett halvår men hann inte samla på mig allt nödvändigt än. Några saker som jag köpt nu är fyra små skålar man kan ha typ nötter i eller tillbehör till tacos. Hade bara större skålar och dessa från Åhléns kostade endast 29 kr styck, perfekt! Sen köpte jag 4 stycken dricksglas från Ikea, har egentligen redan dricksglas men dom är i lite konstiga storlekar. Dom små jag har rymmer endast 20cl och de stora är 40 cl, dessa från Ikea är 30 cl och matchar mina vin och champagneglas från Iittala superbra. Och de små söta äggkopparna hittade jag också på Åhléns för typ 50 kronor om jag inte minns fel. Är inte direkt sugen på att köpa äggkoppar för 99 kr styck så dom blev svinbra. När jag var på Ikea köpte jag även en brödform haha, har ingen så why not.

Några saker jag vill köpa tills jag flyttar hemifrån är till exempel: strykjärn, espressomaskin, teflonkastruller, tekoppar. Förstår att vissa tycker att det här är superkonstigt men jag tycker att det är så skönt att veta att det mesta kommer vara förberett den dagen det är dags. Alltså omg jag kommer vara en sån som packa BB-väskan när jag är i fjärde månaden och kommer ha inrett barnets rum i 2a månaden hahahaha..

Gillar

Kommentarer

Julia
,
Det krånglar att va på din blogg på mobilen, kanske bara är för mig men hela bloggen är för stor så man måste bläddra i sidled
Sandra
,
HAHAHA, jag är exakt likadan! Har haft "sparalådor" sedan jag var typ 14-15 med glas, tesilar, smörknivar, skålar, rivjärn, grytlappar osv som jag ska ha när jag flyttar hemifrån. Nu har jag även börjat samlat på en tallriksserie (Swedish grace) och det är typ det jag önskar mig när jag fyller år. Och jag går bara i ettan på gymnasiet..!
Amanda,
Åh Andrea älskar sånna här inlägg. Skulle du kunna göra ett om vart du hittar inspiration till inredning/första lägenheten? Tex appar, tidningar, hemsidor. 😊
Style-by-a.tumblr.com
Linnea
,
Det är faktiskt jättebra att du gör så. Jag flyttade nu i höst med min pojkvän. Och tar vare att jag har varit en sån som alltid önskat mig inredningssaker o hemgift sen jag var typ 15 (flyttade när jag va 18 i vintras) så hade jag en heeeel del, vilket killen inte hade,så det va ju toppen att jag hade samlat det så slipper man lägga stora summor på sånt när man ska flytta 😊 för det blir stor summa i slutändan. Så samla på du 😃 du kommer tacka dig själv sen 😊 kram på dig och älskar din blogg ?