On my mind

Allmänt, Texter

Jag har haft rätt mycket framtidstankar på sistone. Vilket egentligen är konstigt för jag känner också att jag lever mer i nuet än någonsin. Eller såhär; i mina känslor är jag i nuet. Det jag tänker på gällande framtiden är mer jobbrelaterat. Precis som många av er säkert också gör så funderar jag på vad jag vill göra med mitt liv. I dagsläget jobbar jag ju i mediabranschen och studerar även inom ämnet. Men är det vad jag vill göra? Det känns som att jag vill göra något som gör skillnad på riktigt, någonting som betyder något. Absolut att jag kan påverka folk och så via mina sociala medier men vad gör jag för skillnad för världen som mediasäljare exempelvis? Det betyder ju ingenting när haven dör, människor svälter, djur utrotas och folk förtrycks. Tankarna som gått är väl egentligen; vad brinner jag för? Och sen när jag benar ut vad det är; hur kan jag göra skillnad?

På ett sätt känner jag såhär; jag kanske inte behöver lägga det ansvaret på mina egna axlar? Att rädda världen alltså. Samtidigt känner jag ju att jag vill det. Jag har aldrig varit så nöjd med mig själv som när jag och Mathilda hade vår poddserie #VARFEMTEKVINNA. Den gjorde skillnad på riktigt, vi hjälpte folk på riktigt. Vad mer likt det kan jag göra och vad vill jag göra?

Hur tänker ni kring jobb, framtid och ansvar? Känner ni att ni vill "göra skillnad" eller göra något "som betyder något"?

Gillar

Kommentarer

Sofia,
Hej Andrea! Lyssnade precis på när du och Mathilda pratade om detta i podden. Tänker lite att det är jättefint att vilja göra skillnad! Och alla kan göra vad de kan, vilket vi alla vet att du gör - skänker pengar, tänker på miljön, feminismen osv❤️ Sen är ju du också en människa som behöver må bra, så om du är intresserad av media och att arbeta med det så ska du göra det för din skull! Du ska inte tänka om och börja inom vården eller så för andras skull. Om det inte är det du vill såklart! Men du gör skillnad ändå och via dina kanaler kan du nå ut med hur mycket som helst och påverka i en bättre riktning. Tex så har du och Mathilda tillsammans varit en del av mitt ”feministiska uppvaknande” ?? samt gjort mig mer medveten om att välja vegetariska alternativ! Kram!
http:/sofiaelg2@hotmail.com
Hanna
,
Jag känner precis som du! Studerar till civilingenjör för att det är något jag är bra på men inte det jag brinner för. Jag har exakt sådana tankar som du mer eller mindre varje dag. Tills jag har listat ut vad jag vill göra försöker jag påverka på ett bra sätt inom andra områden som att äta vegetariskt, prata med folk om jämställdhet och värna om miljön. Kram till dig som är så omtänksam och empatisk!