Protect your skin

Okategoriserade, Resor

Har fått väldigt många frågor på snapchat om vilken solskyddsfaktor jag använder då ni tyckte att jag fått en fin och jämn färg. Blev jätteglad över detta och tänkte att jag kunde passa på att försöka påverka er positivt. Jag älskar att vara brun och det är jag nog inte ensam om, man känner sig liksom extra fräsch och snygg. Och vi som bor i Sverige får ju ofta inte sååå mycket färg hemma på sommrarna så när man väl är på semester så kan det lätt bli lite hetsigt med solandet.. Men det får fan inte blir så alltså. Under den här resan har jag sett så otroligt många som bränt sönder sig. Alltså folk som är helt kritvita egentligen som blivit rosa/rödflammiga över hela kroppen. Det många tänker är typ "aja, det lägger sig på några dagar" men faktum är att man skadar huden ordentligt. Antalet människor som får hudcancer ökar ju varje år i Sverige och det beror mycket på att många solar alldeles för mycket.

Men i alla fall, nu förstår ni att jag tycker att man ska vara noga med att smörja in sig och att man ska göra det tillräckligt ofta och bra så man inte bränner sig. Så nu tänkte jag bara lite snabbt berätta om hur jag och Anton tänkt kring solkräm här i Thailand. Vi har smörjt in oss med 30 över hela kroppen och då har vi använt en från Nivea och sen i ansiktet en 30 från Hawaiian Tropic. Vi har inte hittat något bra stift här i Thailand så vi köpte en 50 på kräm som vi använt på nästa, ögonlock och öron vilket är väldigt känsliga områden som man bränner sig lätt på. Nu efter två veckor har vi börjat använda 15 på de ställen där vi inte längre ligger i riskzoonen för att bränna oss. För mig är sånna områden låren, armarna och magen. På resten av kroppen använder jag fortfarande 30 för även om jag blivit brun och varit här i två veckor så är huden fortfarande känslig och behöver extra skydd. Och man blir brun ändå, jag lovar!

Lite solningstips:
- Smörj alltid in dig cirka 30 minuter innan du går ut i solen, då hinner solkrämen åka in i huden och kan då verkligen hjälpa till.
- Smörj alltså inte in dig fem minuter innan du ska hoppa i poolen eller samtidigt som du svettar av solkrämen, då kommer den inte hjälpa ett skvatt tyvärr.
- Om du älskar att bada och gör det ofta, köp solkräm för barn då den håller bättre i vatten.
- Smörj alltid in dig, även om du är hemma i Sverige. Solkräm är inte till för att du inte ska kunna bli brun, det är för att skydda huden mot rödbränna och UV-strålar.
- Köp läppbalsam med SPF i sig, dvs solskydd. Finns massor av olika på t.ex Kicks och Åhléns.
- Smörj in kroppen med återfuktande lotions, huden blir rätt torr av att sola och då är återfuktande väldigt skönt och bra för huden.

Puss och kram skumbanan!

Gillar

Kommentarer