Random tankar

Allmänt, Bekännelser
- Varför är jag så velig när det kommer till skolan? Nu när Gustav börjar plugga på distans så känner jag helt plötsligt igen att jag skulle tycka att det var kul. Men samtidigt så känner jag att jag inte alls skulle tycka det då jag själv vet av tidigare erfarenhet hur jobbigt jag tyckte det var att prestera så dåligt med bloggen osv. Samtidigt saknar jag känslan av att lära mig saker, även om det inte alltid var superintressant. Något som dock är skönt är att jag har bootcampet. Det är verkligen ett projekt jag känner att jag redan vuxit av massvis och det är något som kommer ta en hel del tid dessa sex veckor. Sen åker jag till Bali i tre veckor, sen är det April och min födelsedag (ja det kommer ta upp hela min tankekraft under April månad) och sen är det typ sommar och då lever man life igen. Anledningen till denna kronologiska redogörelse har att göra med att jag tror att jag faller tillbaka i tankar om skolan när jag blir lite uttråkad och rastlös. Så därför kanske tankarna om skolan nu kommer svalna igen.. Alltså grejen är ju den att jag inte vet vad jag vill plugga och då blir det lite svårt att hitta motivation till att göra det.
- Jag måste verkligen bli bättre på att äta mellanmål för jag älskar mellanmål. Inte bara är det gott att äta men det är ju också bra. Mina dagar ser ofta ut såhär: jag går upp halv sju, äter frukost vid sju och halv åtta sätter jag mig vid datorn och börjar jobba. Där sitter jag ofta fram till typ ett och då äter jag lunch. Då har jag inte ätit någonting mellan sju och ett, det är fan inte bra alltså. Men det är så enkelt för mig att bara komma in i ett flow vid datorn och inte orka ta tag i sånt. Så därför känner jag nu att jag ska börja förbereda mellanmål för några dagar framöver. Tänker såhär: over night oats, pizzabullar och lite annat härligt. Eller okej där tog typ idéerna slut. Vad brukar ni äta för mellis? Jag åt en skitgod fruktsallad med keso här om dagen som jag verkligen kan tipsa er om att testa. Blodapelsin, äpple, bana och keso i en röra. Supergott.

- Sverige är verkligen ett bra land att bo i men jag vill flytta utomlands. Inte nu, men sen. Någon gång. Oftare och oftare känner jag bara att jag missar något genom att inte ha bott någon annanstans. Det handlar liksom inte om missnöjet över Sverige eller Stockholm, mer om nyfikenheten på något annat. Men som många gör så börjar jag tänka över det praktiska.. Hur skulle det gå till? Vart någonstans? Hur skulle det gå med mitt jobb? Skulle folk vilja fortsätta följa/läsa när det inte längre är lika relaterbart? Vad skulle det kunna finnas för jobb för Gustav på destination 1, 2, 4 osv. Och nu blir jag ju liksom nästan provocerad för dom tankarna jag har nu gällande detta ��r samma tankar som personer jag stör mig på har. Jag hade ju sagt till dessa personer att; "men snälla du. Ursäkter ursäkter ursäkter. Just do it! Herregud det är väl klart folk kommer vilja se det och det finns väl hur många jobb som helst att söka oavsett vart i världen man åker?"

- Det är verkligen sorgligt hur negativa människor ser negativa saker i allt. En människa vars inställning är negativ, pessimistisk och småsint kan verkligen inte ens ta ren positivitet för vad det är. Jag kan skriva någonting i stil med "mindset betyder så mycket, du styr över ditt egna mindset" och då finns det folk som blir provocerade av det. Hur sjukt är inte det och hur sorgligt är inte det?
- Anna berättade att hennes resa till Costa Rica har förändrat henne som person. Jag kan känna igen mig i det hon säger så mycket, hur man så mycket enklare kan göra en inre resa på en resa. Jag tror aldrig någonsin jag har uppskattat naturen så mycket som när jag och Mathilda var på Hawaii och det förändrade verkligen någonting inom mig. Eller rättare sagt, väckte någonting nytt inom mig. Att sätta sig själv i nya situationer, träffa nya människor och se nya platser är verkligen viktigt tror jag.

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Vad pluggar och jobbar Gustav med?
My L
,
Älskar denna typen av inlägg! <3
Cassandra
,
Kör på!! Med flytten utomlands menar kag hehe. Jag kände exakt som du att jag missade något för att jag inte hade bott utomland eller gjort dendär resan till asien i 3 månader. Är 24år och var förra våren tillsammans med min pojkvän i Singapore i 3månader. Han var där för att plugga en utbytestermin (deras terminer är ca 4månader i Singapore) och jag ville följa med men läser ihop till en egen kandidatexamen. Så jag sökte distanskurser och följde med och pluggade hemifrån lägenheten vi hyrde, fokuserade på välmående och hälsa. Vi reste till närliggande länder osv. De finns ju massa fb-grupper osv för att lära känna folk vilket jag hade tänkt göra men vi bodde ihop med fyra andra(av ekonomiska skäl, en riktig pröving hehe, men lärdom!) så jag kände inte att jag behövde lära känna fler/ha mer social kontakt. Dock kan jag trivas väldigt bra att vara ensam lite då och då. Vi hyrde ut våran hyresrätt och hittade en kille via blocket som verkade superbra(vilket han också var) och allt löser sig!!!! Måste säga att jag skälv känner mig tryggare som gjort detta, dels i att jag uppskattar Sverige mycket mer än innan. Dels att min och min sambos relation växte ännu mer. Dels att kunna bo 6 pers i samma lägenhet. Dels att lära känna nya människor och kulturer djupare. Dels att de inte är så farligt att va ifrån familj/vänner under några månader. Jag känner att världen inte känns lika stor och främmande nu. Vill gärna bo utomland nått år i framtiden också! Gustav kan ju plugga distans om ni åker så måste han inte känna pressen att hitta ett jobb direkt! Lycka till, älskar dig blogg<3
Olivia
,
Under hela min uppväxt har jag varit den där extremt blyga tjejen som aldrig vågat ta mig utanför någon form av comfort zone men alltid haft stora drömmar om välden. Efter studenten tänkte jag göra det här med flytta hemifrån på ett tryggt sätt - bli au pair i en svensk familj. Jag hamnade i australien och spenderade ett år där med att resa runt, få vänner från hela världen och började även dejta en kille som jag nu tre år senare fortfarande är tillsammans med (haft distans i 2,5 år). Efter det året i australien backade jag helt själv och hade den bästa tiden i mitt liv. Total frihet och lärde mig så mycket av att behöva ta hand om ALLT själv. Efter det här året och mina månader av backpackande växte jag på ett sätt jag inte trodde va möjligt. Är så otroligt säker i mig själv nu och har insett att jag behöver verkligen ingen annan i mitt liv i mig själv. Att lära sig uppskatta att ta dagen som den kommer, själv ta en lång promenad på en för mig okänd plats i Malaysia eller bo på hostel i regnskogen i norra australien och hänga med massa främlingar och skratta, spela gitarr och sjunga hela natten på en strand under stjärnorna. Sedan dess har jag backpackat och rest ett par gånger till, dock kortare resor, och även bott i Australien ännu en gång. Snart flyttar min australiensiska pojkvän till Sverige och sen om något år blir det nog Australien igen tillsammans. I mina yngre dar hade jag aldrig klarat ett distansförhållande, nu är jag så säker i mig själv och vår kärlek att jag vet att oavsett hur lång tid vi måste vara ifrån varandra så är det värt det i slutändan. Jag har lärt mig att se skillnad på relationer och relationer, både vänner, inom familj och kärleksrelationer. Vissa personer har vi bara i vårt liv för att de alltid har varit där och för att man ses varje dag, men man har inte längre någon connection när man inte träffas under längre perioder. Inget kommer ha förändrats hemma. Men allt för dig kommer ha förändrats. Och det förändrar allt. Ta chansen a
Lollo
,
Mina favvomellisar är barebells bars. Är jag hemma äter jag gärna knäckebröd med keso och/eller avokade. Äppelklyftor, smoothie osv 😃
Nelly,
Mitt favoritmellis är nog keso med äppelbitar och kanel. Även äppelbitar med jordnötssmör är supergott och enkelt. Annars smoothies i mixern, massa bladspenat, banan, eller annan frukt och grönt!
nelly.krone@hotmail.se
Mikaela
,
Jag älskar mellis. Nästan lite fööör mycket hehe. Här kommer mina mellistips: - Lättfil med Kokos&Dadel granola från Clean eating - En vanlig banan, eller annan frukt (väldigt underskattat haha) - Skivad banan med kokosflingor ströade över - Knäckebröd med keso - Naturell riskaka/majskaka med jordnötssmör på - Naturell riskaka/majskaka med smör och ost - Mörkt rostbröd med avokado + citronpeppar