Recap - Onsdagen

Allmänt

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR // Alla bilder är snodda av Hanna, Molly och Bianca!

I onsdags började Stockholm Fashion Week och onsdagen var den enda dagen jag planerade in att gå på visningar så jag frågade tjejerna om dom inte ville ses på en frukost innan för att ses och hänga lite också. Lovisa, Molly, Hanna, Bianca och jag möttes upp på Strandvägen 1, så jäkla mysigt med lite tjejsnack innan kaoset drog igång.

Jag och Bianca! Min skjorta hittar ni HÄR! Kände mig så fin i gult :) Biancas t-shirt hittar ni HÄR!

Hanna och jag. Något som var lite roligt var att Hanna, Molly och jag matchade varandra väldigt fint med varma toner.

Hanna, Molly och Lovisa tog den omtalade gröten. Jag som äter det typ varje morgon tog istället pannkakorna som även dom är magiska!

Innan första visningen började klockan 13.00 så satte vi oss på Joe & The Juice för en liten mellispaus. Anledningen till att jag knappt tog några egna bilder under onsdagen var för att jag hade fullt upp med att fota åt NA-KD's instagram och snapchat. Det blev lite mycket att fota åt min blogg då också. Tur att man har ett helt gäng att låna bilder ifrån <3

Whyred stod för den första visningen och den var kul att gå på. Om jag ska vara ärlig så är det inte superroligt att kolla på modevisningar (enligt mig) men det är roligt att träffa människor och att få inspiration av dom när det kommer till mode. Ofta är ju plaggen på själva visningarna lite för galna för sin egna smak. En dag på modeveckan räckte gott och väl för mig i alla fall <3

Efter Whyred och Stylein så gick gänget till Cafe Creme som jag så många gånger velat testa men inte gjort. Grejen är den att Mathilda är ju den person som jag oftast äter lunch med inne i stan och dom har inte haft så många vego-alternativ och därmed har vi skippat Creme.

Jag var superhungrig och trött (klockan var typ 15.00) så jag kände inte att en sallad skulle räcka för mig även om dom såg sjukt goda och lockande ut, så det blev en köttbit med pommes. Alltså saaatan vad gott det var. Riktigt gott alltså!

Efter detta satte jag och Bianca oss på ett fik och bara pratade. Jag har lite blandade känslor över modeveckan. På ett sätt är det väldigt roligt och inspirerande men också väldigt ångestladdat och ytligt. Jag fick ont i magen över att vissa modeller var så smala. Inte för att dom personerna var smala, utan för att någon bestämt att en så smal person ska representera deras märke och på så sätt normalisera något som säkert klassas som farlig undervikt. Jag känner att tillställningar som dessa påverkar mig väldigt mycket. Fashion week får mig att jämföra mig mycket med andra, och det blir väl lätt så när något har en sån polerad yta. Det är dyra väskor överallt, smala modeller och kindpussar till höger och vänster. Det känns som att jag verkligen tänkte på allt jag inte var och allt jag inte har. Detta är ju inget jag lägger någon skuld hos någon annan för, det ligger ju hos mig själv men det var ändå något som är värt att nämnas. Det var i alla fall väldigt härligt att umgås med mina fina vänner <3

Gillar

Kommentarer

Esther,
Fina bilder ?
Instagram
Ella
,
Hej fina Andrea! Har du hittat någon som ska hjälpa dig med dina sociala medier i höst? Har nämligen inte hört nåt om det ännu! Kram!
Alicia
,
Är det slut mellan dig och Anton?
Filippa
,
Tack tack taaaack!!! Du är verkligen en inspiration och förebild. Du är så ärlig och så smart. Märks att du vill dina följare väl <3 Kram! Du är bäst!
johanna
,
men lol tycker hon var väldigt tydlig med att skriva att det inte var så hon menar?!?! att felet inte är modellernas vikt/att de är smala utan att felet är att de BARA är smala modeller. det är faktiskt helt sjukt om man kollar på victoria secret fashion show där det typ är låt oss säga 30 modeller varav ALLA är smala och enligt BMI listor klassas som underviktiga. Ingen normalviktig, ingen större/tjock/kurvig. Och varav typ max 4 av dom är mörkhyade. inte representativt för 5 jävla öre och det är så hela modellbranschen ser ut. de vi menar som kritiserar detta är ju att felet är att det bara är en kropp, inte att de kroppar (dvs smala och vita) som visas är fula eller fel.
Madeleine
,
Håller med om att det är synd att inte designers använder sig av alla olika kroppsideal likväl som ursprung som finns men ..... nu skrevs det följande " Jag fick ont i magen över att vissa modeller var så smala. Inte för att dom personerna var smala, utan för att någon bestämt att en så sjukt smal person ska representera deras märke". Man lade alltså till sjukt smal i sitt tyckande och tänkande och via detta lade man fram sin åsikt på ett annat sätt. Hade gärna velat se någon överhuvudtaget skriva "sjukt fet" nånstans, men det vågar man inte. Men att nämna smala personer verkar vara accepterat. Hon hade kunnat läsa igenom sin text och analyserat den en gång till innan hon publicerade den då hade det nog blivit helt rätt.