Recept: Ärtsoppa med toast

Allmänt, Recept

Igår åt vi sååå god middag. Som ni redan vet så har ju Gustav varit sjuk (visade sig vara halsfluss) och har väldig ont i halsen. Vi kom fram till att soppa förmodligen var en bra idé och då började jag googla runt lite på vad man skulle kunna tänka sig att laga för vegetarisk soppa. Något som var återkommande var ärtsoppa. Först tänkte jag NEJ NEJ NEJ. Jag kommer ihåg att jag vägrade ärtsoppa när jag var liten. Men sen kom jag och tänka på mannagrynsgröten haha, man kan ju faktiskt ändra sig :) Jag älskar soppa och jag älskar ärtor så det borde ju inte vara något problem och nej det var det INTE. Wow vad god soppan var, både jag och Gustav älskade den. Till soppan åt vi toast med cannellinikräm!

Ingredienser: Ärtsoppa 3 schalottenlök Olivolja 2 pressad vitlöksklyfta 600 gram frysta ärtor 6 dl vatten 2 msk grönsaksfond Vitlökskrydda Salt och svartpeppar 200 gram philadelphiaost Cream fraiche Gör såhär: 1. Börja med att hacka lök och vitlök. Häll sedan ner detta tillsammans med olivolja i en kastrull. Låt löken bli riktigt mjuk, men absolut inte bränd!! 2. När du stekt klart löken så häll då i ärtor, vatten, grönsaksfond och kryddor. 3. Låt vattnet koka upp och koka i cirka tre-fyra minuter. 4. Stäng av plattan och lägg i färskosten, ta sedan fram en stavmixer och mixa soppan slät. 5. Servera med en klick cream fraiche och eventuellt lite färsk basilika som blev över från toasten :)

Ingredienser: Toast med cannellinikräm 2 dl cannellinibönor, avsköljda 0.5 dl olivolja 60 g riven parmesan 0.5 tsk pressad citronsaft 2 msk finhackad basilika salt, svartpeppar 8 skivor rostbröd olivolja eller smör till stekning Gör såhär: 1. Mixa de avsköljda bönorna tillsammans med osten, olivoljan och citronsaften. Mixa tills det liknar en slät kräm. 2. Rör ner den hackade basilikan (inte mixa) och tillsätt salt och peppar efter smak. 3. Bred ut krämen över rostbröden, för mig räckte krämen till cirka 8 stycken skivor bröd. 4. Strö lite olja och smör över stekytan på brödet, stek sedan brödet på rätt hög värme (inte högsta!) så det blir en varm och frasig toast. Ett tips kan vara att ha på ugnen så dom kan hålla sig varma om du blir klar med toasten innan man är redo att börja äta :)
You must try :)

Gillar

Kommentarer

Julia
,
Äter detta nu!! SÅ gott, tack för tipset!!!