RECEPT: Champinjonburgare med karameliserad lök & tryffelmajo

Allmänt, Recept

INGREDIENSER BURGARE (6 stycken): 15 stora champinjoner (eller 20 mindre) 1 påse, riven, lagrad ost 1 stor gul lök 0.5 dl ströbröd 2 msk potatismjöl 2 msk vetemjöl 1 msk grönsaksfond 1 tsk torkad timjan salt & peppar

GÖR SÅHÄR: 1. Hacka champinjoner & löken smått 2. Lägg i champinjoner & löken i en bunke, häll sedan i ströbröd, potatismjöl, vetemjöl, fond, timjan och den rivna osten. 3. Rör runt ordentligt, gärna med händerna. Forma sedan cirka 6 stycken burgare. 4. Salta och peppra de formade biffarna. 5. Stek biffarna i tryffelolja (eller annan olja) så de får ordentligt med färg. 6. Låt biffarna vara inne de sista minuterna tillsammans med potatisen, det är riktigt gott att låta cheddarost smälta ovanpå burgarna som på bilden nedanför :)

Ja ni ser ju själva hur gott det ser ut!

Vi åt burgarna tillsammans med kruksallad, karamelliserad lök, avokado, tomat, klyftpotatis och tryffelmajo! Detta blev SINNESSJUKT gott. Kan verkligen rekommendera er att ta en ost med lite mer smak (den rivna) så burgarna får lite mer smak :)

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Ser så gott ut!!! Fortsätt med dina dessa recept inlägg, så bra!
Göran Sajland,
Kan du tänka att dela Oscar Sajlands öde med hans hjärntumör, diagnosen han fick 15/12 2017, på dina medier? Snälla läs om vår resa http://www.saveoscarsajland.com/ och https://goransajland.vimedbarn.se/. Vi behöver hjälp att sprida hans resa för att kunna bekosta behandlingarna.
www.saveoscarsajland.com/
Madde
,
Ser sååå gott ut!??
Rebecka
,
Wooow vad sugen jag blev på det där!! Ser så gott ut! Undrar bara hur du gör din tryffelmajo? Blandar du bara tryffeloljan med majonnäs eller köper du färdiggjord eller liknande? Vill så gärna testa att göra receptet själv!
Emma
,
Testade att göra denna idag, blev supergott men lite trixigt. Har du kanske missat att skriva ett steg i receptet? 😊 Svampen och löken bör väl förstekas innan de blandas med resten. Svårt att forma biffarna annars :/