Recept: Friterade oliver

Allmänt, Recept, Tips

När jag och Mathilda förra året besökte Paris så åt vi på ett ställe som heter Ralphs. En väldigt fin restaurang med trevlig personal jag varmt kan rekommendera er att besöka om ni är i Paris. På den restaurangen serverade dom friterade oliver och detta var verkligen en GALEN upplevelse. Alltså jag och Mathilda fick typ tårar i ögonen och kollade på varandra samtidigt som vi knappt visste om vi skulle skratta eller gråta. Det var SÅ gott. Hur kunde vi aldrig i våra 21 år långa liv smakat friterade oliver tidigare? Både jag och Mathilda har gjort detta några gånger hemma sen vi var där och jag tänkte att jag ska dela med mig av hur jag bär mig åt när jag gör detta hemma.

Allt du behöver till fritysmeten är valfria oliver, ett ägg, lite mjöl och pankoströbröd som du hittar bland asiatisk mat i din mataffär. Jag vet att det finns alla möjliga olika sätt att göra frityrsmet på men detta funkar i alla fall för mig :) Först rullar jag oliverna i mjölet. Efter det i ägget och till sist i pankoströbrödet.

Efteråt ser dom ut såhär! Efter detta steg är det dags att hetta upp rapsolja eller frityrolja i fritös eller kastrull. Jag brukar ta min minsta kastrull och ha i olja som går upp ungefär lika högt som oliverna är höga. När oljan är tillräckligt varm så lägger jag i kanske 6-10 oliver åt gången som jag sedan hovar upp när jag tycker att dom fått bra färg. Var försiktiga när ni friterar, det är farligt att låta oljan bli för varm. Ha en brandfilt/brandsläckare när till hands för säkerhetens skull.

Alltsåååå det är SÅ gott. Det bästa är att man enkelt kan frysa in dom och sen värma i ugnen vid annat tillfälle! :)

Gillar ni friterat och oliver kan jag garantera att ni kommer älska dom här!

Gillar

Kommentarer