Recept: Grekiska färsbiffar med hemgjord tzatziki

Allmänt, Recept

I tisdags var Isabelle över på middag hemma hos mig och Gustav. Hon är inte vegetarian och då vill jag alltid anstränga mig lite extra för att servera riktigt god vegetarisk mat. Jag vet själv att när jag åt kött och fick "konstigt" vegetarisk mat så blev jag bara ännu mer säker på att "det där bön-livet, det är inte för mig minsann" hahaha.. Den formbara färsen har i alla fall blivit en riktig favorit så jag föreslog grekiska biffar för Gustav och han var på!

Cirka fem portioner Ingredienser färsbiffarna: 850 gr formbar färs (eller köttfärs om man vill) 1 msk schallotenlöksfond 2 msk grönsaksfond 1 stor (eller två små) riven gul lök 1 mozarella riven i små bitar 1 stor burk med strimlade soltorkade tomater Salt & peppar Oregano

Gär såhär: - Börja med att skala potatisen och sätta in den i ugnen på cirka 225 grader, den tar längst tid! Vi valde att göra "potatismynt" istället för klyftor den här gången. Blir så krispigt och gott! - Riv sedan en hel gurka, lägg i ett durkslag och häll över salt. Låt "torka" (tzatzikin) - Blanda alla ingredienserna till färsbiffarna förutom soltorkade tomater & mozarella i en bunke. - Forma biffar av färsen och tryck i en liten bit mozarella och en bit soltorkad tomat. - Stek på medelhög värme så dom blir helt varma, höj sedan värmen för att få en fin yta på biffarna.

Ingredienser tzatziki: 1 riven gurka 2 msk olivolja 2 pressade vitlöksklyftor 3 dl grekisk yoghurt Salt, peppar & oregano

När jag läste på ett recept om hur man ska göra tzatziki så stog det att man skulle låta gurkan torka/dra i en timme. Jag brukar tycka att det får räcka med 20 minuter. Så jag blandar tzatzikin sist av allt när potatisen och biffarna redan är klara :)
Ingredienser i salladen: Bladspenat, fetaost, körsbärstomater, rödlök, rödvinsvinäger, olivolja.
Biffarna blir såååå saftiga och goda, detta recept måste ni testa! Med vegofärs eller köttfärs :)

Gillar

Kommentarer

Peyzi,
Dedär såg SÅ gott ut. ?
nouw.com/peyzi