Recept: Halloumibiffar med zucchini

Allmänt, Recept

Okej hörni, jag har hittat en ny favoriträtt tror jag! Något jag är lite "ledsen" över i och med min nya vegetariska kost (äter 95% lakto ovo nu) är det här med nötfärs. Jag är inte uttalat vegetarian men jag har bestämt mig för att inte äta mer rött kött, kyckling och fisk är inte bortvalt helt och hållet än. Jag älskar nötfärs men känner liksom att jag inte kan fortsätta äta rött kött och ha det på mitt samvete. Det jag är ledsen över är i alla fall att jag inte längre "kan" äta färsbiffar, det är verkligen något utav det godaste jag vet. Antingen pannbiff med gräddsås eller biffar med tzatziki. Här om dagen var jag riktigt sugen på klyftpotatis med tzatziki och funderade på vad jag skulle kunna göra till, det fick bli halloumibiffar med zucchini i.

Ingredienser biffar 3-4 portioner: 2 paket halloumi 1 stor zucchini 2 dl ströbröd 3 ägg oregano, chiliflakes, peppar, salt Gör såhär: - Börja med att preppa klyftpotatisen i och med att den kräver sin lilla tid i ugnen! - Riv zucchinin och halloumin med hjälp av ett rivjärn. - Blanda alla ingredienser i en bunke - Forma biffarna med händerna till önskad storlek. - Stek på medelhög värme (tänk på att de ska bli riktigt varma!!), jag stekte i rapsolja. Servera förslagsvis med klyftpotatis, tzatziki och lite sallad!

Till nästa gång kommer jag tänka på att salta lite mindre, halloumin i sig räcker ganska långt. Kommer även testa att riva ner lite morötter för att få lite sötma!

Gillar

Kommentarer

Melinda
,
Du måste testa anammas formbara färs om du älskar köttfärsbiffar! Blanda med ägg, stekt lök, och fetaost - forma biffar - stek på hög värme. Är SÅÅ GOTT!
Sofia
,
Vet inte vilken anledning du har till att inte äta kött men kyckling (tex lever bara i 35 dagar innan dem blir mat) och vi tömmer våra hav på fisk. Så om du vill ha undantags mat kan du lika gärna ta de istället för kyckling eller fisk om du skulle vilja 😊 tack för en toppen blogg!
Emelie,
http://zeinaskitchen.se/vegansk-kebab-koobideh/ Rekommenderar verkligen dessa, lite färsbiff-aktigt och supergott med tzatziki!
nouw.com/justfagli
Eva
,
Gillar verkligen recept-tipsen!! Fortsätt gärna! Så kul att bli inspirerad, särskilt när det är ganska lätta saker som det här som man känner att man kan göra själv. 😊
Veronica
,
Fan vad kul att du börjat med en mer växtbaserad kost! En helt ny värld öppnas för mig när jag gjorde det. Måste verkligen tipsa om ett recept från Siri Barjes kokbok ”ett stekt är också middag”. Lovar dig att varenda person som smakar denna rätt fullkomligt ÄLSKAR den, vegetarian och köttätare. https://www.koket.se/bonchili-med-choklad-avokado-och-graddig-majs Alltså finns inget godare, du MÅSTE testa!! Dessutom har man matlåda i typ två veckor sen 😊)
Veronica
,
http://www.tasteline.com/recept/bonchili-med-choklad-ol-koriander-och-graddkokt-majs/ Sorry här är riktiga receptet!!!
Alice
,
Tjena, jag har varit lakto ovo vego (enligt mig själv, egentligen flexi men underlättar då jag alltid äter vego om jag äter borta). Jag har alltid äcklat av tanken att tugga på ett dött djur, men när jag helt sa upp att äta fisk, kyckling stekar, ah typ allt för ett år sedan valde jag att fortsättningsvis äta köttfärs. Dvs jag åt tacofärs, bolgonese, burgare och pannbiffar etc. Jag fick inte gå helt på vegetarisk kost för mina föräldrar och gärna inte för skolsköterskan heller då jag haft ettästörningar de senaste tre åren. Nu har jag dock fått nog, åt köttbullar häromveckan, med rårörda lingon och mos, det bästa jag vet. Men kunde inte slutas äcklas av tanken på att det var en ko, drog samma kväll och köpte anamaas formbara färs som jag är så taggad på att testa nästa gång det ska serveras köttbullar eller burgare här hemma, recommend.
Alice
,
Tjena, jag har varit lakto ovo vego (enligt mig själv, egentligen flexi men underlättar då jag alltid äter vego om jag äter borta) senaste året. Jag har alltid äcklat av tanken att tugga på ett dött djur, men när jag helt sa upp att äta fisk, kyckling stekar, ah typ allt för ett år sedan valde jag att fortsättningsvis äta köttfärs. Dvs jag åt tacofärs, bolgonese, burgare och pannbiffar etc. Jag fick inte gå helt på vegetarisk kost för mina föräldrar och gärna inte för skolsköterskan heller då jag haft ätstörning de senaste tre åren. Nu har jag dock fått nog, åt köttbullar häromveckan, med rårörda lingon och mos, det bästa jag vet. Men kunde inte slutas äcklas av tanken på att det var en ko, drog samma kväll och köpte anamaas formbara färs som jag är så taggad på att testa nästa gång det ska serveras köttbullar eller burgare här hemma, recommend.
anna
,
du äter ägg iallafall? 😃
Thuva,
Vad använder du för kamera när du fotar vardagsbilder? Har du någon mindre kompaktkamera eller en vanlig systemkamera??
www.nouw.com/thuvaeli