Recept: Hemgjord Egg Benedict (Vegetarisk)

Allmänt, Recept

Som ni såg i "min helg i bilder" så gjorde ju vi egen ägg benedict igår som en härlig söndagsbrunch. Jag beställer gärna det när jag är ute och käkar men har aldrig vågat ge mig på det där med att pochera ägg på egen hand. Det är ju så mycket godare med rinnigt ägg på mackan tycker jag. Vanligtvis brukar man ha bacon eller lufttorkad skinka på sin egg benedict, vi hade avokado och krispigt stekta champinjoner istället. Blev RIKTIGT gott!

Ingredienser pocherat ägg: 4 ägg 3 liter vatten 2 tsk ättika 3 tsk salt

Gör såhär: - Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med ättikan och saltet. - Gärna lite större kastrull där du kan sätta fart på vattnet i en virvel. - Sänk värmen så att vattnet sjuder. Tillsätt salt, ättika eller vinäger. - Knäck ett ägg i taget i en liten kopp, typ en äggkopp eller liknande. - Häll försiktigt ett ägg i taget i det sjudande vattnet. - Låt ägget ligga i vattnet i cirka 3 minuter (inte mer). - Ta upp med hålslev eller stekspade och lägg på en tallrik att rinna av.

Servera förslagsvis tillsammans med färsk bröd, hollandaisesås, champinjoner och avokado <3

Gillar

Kommentarer

Emilia
,
Uppskattar verkligen att du numera lägger ut så mycket vegetariska och goda recept! Är påväg att bli vegetarian och detta (och annat) hjälper mig framåt! Att kunna göra vardagliga rätter att bli vego = så nice. Tack och kram <33