Recept: Ingefära & gurkmeja-shot!
Ingredienser: 1 citron 2 blodapelsiner 5 dl vatten 2 msk honung 3 stora bitar färsk ingefära 0,5 dl gurkmeja
Gör såhär: - Jag började med att skala blodapelsinerna samt citronen. Sen la jag dom i en bunke och använde en stavmixer för att pressa dom till saft så enkelt som möjligt. Man kommer ändå sila allt längre fram så det kändes som ett smidigt och icke-kletigt sätt att få ur saften :) - Riv ingefäran relativt smått, jag använde inte de absolut minsta hålen på rivjärnet men näst minsta. Och som sagt, jag hade tre bitar likt den på bilden och inte bara den på bilden. Ångrar att jag inte hade ännu mer, vill att den ska vara rivig haha. - Mät upp 5 dl vatten i en kastrull och lägg i den rivna ingefäran. Låt stå på medelhögvärme (OBS; får ej koka). Ett recept jag utgick ifrån sa att vattnet skulle mäta en temperatur på 60 grader. Jag gick lite på känsla (a la andrea style). Låt stå så i typ 10 minuter. - Ställ av kastrullen från plattan, häll i gurkmeja, citrussaften och honungen. Låt stå i 20 minuter. - Sila vätskan, häll ner i flaska och ställ sedan i kylen.
Puss och kram på er!