RECEPT: Kladdkaka med saffranstäcke

Allmänt, Recept, Tips

För några veckor sedan var det ett recept som figurerade i alla olika typer av sociala medier, nämligen en kladdkaka med saffranstäcke. Vissa kallade den även för lussebulle-kladdkaka och liknande. Själva grejen med denna är alltså att göra en smet med vanlig kladdkakesmet och sen en till som då är en saffranssmet.

Ingredienser: Kladdkakesmeten: 200 g smör 5 dl socker 1 tsk vaniljpulver 4 ägg 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk salt

Saffranstäcket: 3 ägg 1 pkt saffran 100 g smör 150 g vit choklad 1 krm vaniljpulver 2 dl socker 2 dl vetemjöl

Ja och här ser ni ju att jag hade i chokladsmeten först sen saffranssmeten.. Men av någon konstig anledning så sjönk min saffranssmet och la sig underst. Jag förstår INGENTING haha.. Jag måste på något sätt gjort chokladsmeten lite för lös eller den med saffran för tung. Jag vet dock att jag var ytterst noggrann med receptet så jag känner mig väldigt förvirrad..

Ja här ser ni ju resultatet, väldigt konstigt men oerhört gott. Jag kan redan nu varna er om att det tog rätt mycket längre tid att få den klar inne i ugnen än vad det stor i receptet, tror inte jag tog ut den förens efter 55 minuter.. Om ni vill läsa om tillvägagångssätt och se instruktionsfilm kan ni klicka HÄR, det var detta recept jag följde.

Gillar

Kommentarer

Cajsa
,
Hahahhahahaha detta var det roligaste jag sett idag?? Vet inte om jag är extremt lättunderhållen men hur satan hamnade saffransmeten underst??? Kommer inte kunna sova pga detta... kram!
Julia
,
Hej Andrea! Har verkligen en kamp att hitta en passande vinterjacka i år. Beställt flera som känts helfel. Du har inte tid och lust att ge lite tips eller åtminstone inspiration?
Sofia
,
Hej, dina blogginlägg kommer inte upp på appen blogkeen längre?:( läser bara bloggar därifrån, och nu kan jag inte läsa din(?). Kanske det beror på att du bytt bloggportal, och i så fall kan du försöka fixa det? Älskar ju att läsa din blogg varje dag! Kram
Julia
,
Hahaha har också gjort kladdkakan tidigare och blev exakt samma för mig!?! Fattar inte hur men det blev ju sjukt gott ändå!
Linnea
,
Kul att du valde mitt tips! Jag gjorde den igår, o jag hade också inne den längre tid, ca en timme (o då var den fortfarande ganska rinnig i saffransmeten) Men supergod! ? Kram
Victor,
åh vad gott! det ska jag testa. Nu när det är jul så kan man ha saffran till precis allt haha.
nouw.com/98v0