Recept: KYCKLINGPAJ
NU mina vänner ska ni få höra om den fantastiska kycklingpajen jag lagade igår. Efter gårdagens inlägg om vego-burgarna satte jag mig och letade runt efter goda middagar att göra nu i veckan och jag hittade en hel del gott (förhoppningsvis) som jag kan dela med mig av i senare inlägg. Men först, kycklingpajen! Jag hade gärna ätit den här med en tomatsallad men hade bara handlat tomater till en soppa som ska göras imorgon och jag orkar inte handla igen så det blev lite fjuttigt hehe..
Ingredienser pajdeg: 125 gr smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten salt
Ingredienser fyllning: 3 kycklingbröstfiléer 2 dl cream fresh med smak av chili & paprika 1 purjolök 1 röd paprika 3 ägg 0, 5 msk grönsaksfond Riven ost för gratäng Sambal oelek Salt & peppar
Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 200 grader och gör klart pajdegen. 2. Strimla kycklingen och hacka purjolöken. Stek först kycklingen, lägg sen i purjolöken och stek den gyllene. 3. Skär paprikan i önskad storlek (förslagsvis små fyrkanter eller strimlor). 4. Blanda kycklingen, purjolök, paprika, cream fresh, ägg, grönsaksfond, sambal oeleken, salt, peppar och hälften av osten. 5. Förgrädda pajdegen i ugnen i cirka 10 minuter. 6. Häll i blandningen i pajformen och avsluta med att lägga på sista osten. 7. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Voila!