Recept: Ljummen laxsallad med limesås

Recept, Tips

Måste tipsa er om salladen jag åt igår, så sjukt enkel och simpel men ett väldigt gott ihopplock måste jag säga. Någonting jag alltid har hemma är rödlök, lax i fryse, cream fraiche och bladspenat. Detta är något jag alltså ofta utgår ifrån när jag lagar mat och även denna gång. Jag förstår att detta recept kanske inte är något revolutionerande men ibland kan det vara skönt att få lite inspiration gällande sånt man ofta har hemma i kykskåpet/frysen.

Salladen: Bladspenat Bulgur + lite grönsaksfond Rödlök Paprika Avokado Fetaost Laxen: Olivolja Salt Peppar Pressad lime Curry Såsen: Cream Fraiche Rivet limeskal Hounung Örtsalt

Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt in laxen. 2. När det är cirka 10 minuter kvar tills det att laxen är klar, börja koka bulgur. Koka gärna bulguren med en skvätt grönsaksfond eller buljongtärning. Det ger bulguren lite smak! 3. Medan bulguren kokar, skär upp valfria grönsaker och blanda såsen.

Klart! Alltså, sjukt enkelt men väldigt gott. Älskar att ha i lime/citron tillsammans med fetaost och lax. Var precis lika gott som matlåda dagen efter också :)

Gillar

Kommentarer

Cajsa
,
Hej! Tänkte fråga dig vad din fina vardagsrumslampa kommer ifrån? Tack för en bra blogg!!
Jessica
,
Hej! En helt annan fråga, ser din ''vänskapsknuten'' i bakgrunden, 'är väldigt sugen på att själv köpa en! Har dock sett att de gärna blir grönaktiga i och med att det är mässing, ser även att den är det (om jag ser rätt) är det svårt att hålla ordning på den? Kräver den mycket arbete för att hållas snygg? 😊 Kraaam