RECEPT: Over night oats

Allmänt, Recept, Tips

Nu tänker jag tipsa er om det perfekta mellanmålet/frukosten! Ni har säkert hört talas om over night oats tidigare men jag tänkte ändå berätta om hur jag gjorde för dom blev SÅ goda. Det smidiga med denna kalla gröt är att man kan göra den i förväg och sen bara ta ut ur kylen för att äta direkt när man är på språng eller bara inte orkar göra i ordning någonting. PS: Denna är helt vegansk :)

GRUNDRECEPT 1 PORTION: 1 dl havregryn 1.5 dl havremjölk/mandelmjölk

REKOMMENDERADE SMAKSÄTTNINGAR/KRYDDOR: Kanel Kardemumma Sirap Rivet äpple Mosad banan Vaniljsocker Honung

JAG VALDE: Kardemumma & kanel

GÖR SÅHÄR: 1. Häll vätskan och havregrynen i ett glas/en skål tillsammans med valfri smaksättning 2. Ställ in i kylen med plastfolie över så den inte tar smak av annat i kylen :) Låt stå över natten/flera timmar 3. Ta fram och servera med valfria tillbehör. Vi åt med cashewsmör, hallon, blåbär, chiafrön och banan. Man klarar sig dock gott och väl utan så många tillbehör!
Om man inte har jättemånga tillbehör är detta ett väldigt enkelt och billigt mellanmål/frukost! :)

Gillar

Kommentarer

Ida
,
Tips!! Blanda i ca 2 msk chiafrön också med mjölken och havregrynen. Mättar väldigt bra 😃
Sofia
,
Låter jättegott! Skulle också blanda i chiafrön, och eventuellt lite linfrön också för extra mättnad och lite mer brunch. Vill också bara säga att honung inte är veganskt... (Obs ingen shaming alls)
Frida
,
Tips är att ha i kakao i "blandningen"! Supergott!
Melissa
,
Gud vad fint o smarrigt!? Älskar nya frukosttips!
Emelie
,
Hej! Ett litet tips: om man har gröten i en burk med lock (jag använder vanliga plastburkar), så kan man minska sin plastanvändning:) Sen på morgonen häller man över gröten i tallrik eller glas (vad man nu äter det i). Kramisar