RECEPT: Rulltacos

Allmänt, Recept
Okej "rulltacos" är verkligen min och Gustavs stora favoriträtt här hemma. Vanligtvis brukar vi göra den med quornbitar men igår hände något revolutionerande; vi körde med färs istället! Hahaha nej men det blev verkligen sååå gott och jag kan inte riktigt förstå hur detta inte kommit i mina tankar tidigare. Får alltid massor med frågor från er när jag lägger upp detta på story så nu äntligen kommer ett "recept"!
Ingredienser fyllningen 4 portioner:
Cirka 400 gr quornfärs eller bitar (eller annan typ av färs)
1 burk creme fraiche med smak av paprika & chili
3 dl vanlig creme fraiche
1 påse tacokrydda (brukar inte ha det när jag lagar med quornbitar)
2 msk grönsaksfond
salt & peppar

Övriga ingredienser/tillbehör:
8 stycken tacobröd i storlek medium
1 påse riven ost med valfri smak.
Valfria grönsaker och såser till.

GÖR SÅHÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stek färsen eller bitarna, häll sedan i resten av fyllningsingredienserna. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
- Fyll tacobröden som på bilden ovanför och rulla ihop så brödet håller tätt.
- In i ugnen cirka 15 minuter eller till önskad färg!
Såhär åt jag mina rullar! Till vanlig tacos kan jag ha lite fler tillbehör men man behöver egentligen inte så mycket till den här varianten. Rullarna i sig är så JÄKLA goda!
Gustavs tallrik :)
Inuti blir det krääämigt och gott :)

PS: man får äta tacos på andra dagar än fredagar. Just do it <3

Gillar

Kommentarer

Göran Sajland,
Kan du igen tänka dig att dela Oscar Sajlands öde med hans hjärntumör, diagnosen han fick 15/12 2017, på dina medier? Vi behöver verkligen hjälp för att kunna fortsätta hans framgångsrika behandling i Mexiko. Jag har mejlat dig. Snälla läs om vår resa http://www.saveoscarsajland.com/ och https://goransajland.vimedbarn.se/. Vi behöver hjälp att sprida hans resa för att kunna bekosta behandlingarna. Kan du tänka dig att hjälpa? Vi är enormt tacksamma.
www.saveoscarsajland.com/
Johanna
,
Det heter enchillada, det som du kallar tacorulle, ifall du vill söka på fler recept med olika fyllningar, kan varmt rekommendera svamp eller linser. 😊
mi
,
usch
Ida
,
Så gott! Men du Andrea, skulle inte du snällla kunna göra ett ”resekompis-inlägg” nu snart igen? Skulle verkligen uppskattas! Kram<3
Hanna
,
Kan ni inte ha ett avsnitt ”spill the tea”-avsnitt? Där ni berättar lite hemlisar (som inte är för privata)? Typ vad som hände på mathildas födelsedag?
Ida
,
Hej! Älskar att göra tacorullar!! Ett tips är att smeta på creme fraiche och sen hälla över ost. Blir mycket saftigare då 😃