Recept: Tacogratäng

Allmänt, Recept, Tips
Nej nu jäklar hörni. Ännu en tacovariant har tagit sig in på topplistan här hemma. Tidigare har det varit rullar, pajer och allt där i mellan. Nu har vi gjort en tacogratäng som blev riktigt god. Något som är fantastiskt är att denna rätt är perfekt som matlåda också! :)
Ingredienser 5 portioner
- 500 gram Anamas vegofärs
- 3 dl creme fraiche
- 200 gram philadelphia
- 2 påsar riven cheddarost
- 2 paket tacofärskrydda
- 2 burkar krossade tomater
- 2 stora tomater
- 1 påse nachochips
- 1 burk majs

+ valfria tillbehör!
"Hemligheten" bakom denna fantastiska gratäng är alltså detta cremefraiche-färskost-osttäcke som befinner sig ovanför färsen. Sen krossade vi även lite nachos ovanpå osten, krispigt och gott :)
Ser ni hur jävla krämigt och gott det är eeeellleeer.
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stek färsen tillsammans med tacokryddan. Häll sedan i krossade tomaterna.
- Häll i färsen i en ugnsform.
- Blanda creme fraiche, färskosten och en påse cheddar i en bunke.
- Bred ut ostblandningen ovanpå färsen i ugnsformen.
- Lägg ut tomatskivor över ostblandningen
- Häll sedan den andra ostpåsen som ett avslutande lager.
- Vi hade även på lite nachochips!
Try it out guys, trust me

Gillar

Kommentarer

Sofia
,
Hur länge ska den vara i ugnen? 😊