RECEPT: Tacosoppa
Ingredienser: (6 portioner) 500 gr nötfärs 1 stor gul lök eller två små 3 vitlöksklyftor 2 burkar med krossade tomater 15 körsbärstomater 3 msk chilisås 1 msk soya 3 msk oxfond 10 dl vatten 1 finhackad gul lök timjan cayennepeppar sambal oelek (ja vi har det i allt haha) 2 påsar tacokrydda
Gör såhär: 1. Stek gul lök och vitlök tillsammans med olja och sambal i en kastrull, stek samtidigt köttfärsen i en vanlig stekpanna. 2. Sätt ugnen på 220 grader (du ska gratinera nachochips!!!) 3. När löken blivit mjuk och fått lite färg, häll ner vatten, soya, fond, tomater, chilisås och tomater. Häll även ner köttfärsen när den stekt klart! Låt stå minst 10 minuter, gärna så länge som möjlig om du vill att smakerna verkligen ska binda sig :) 4. När det är 10 minuter kvar tills du vill äta, sätt då in chipsen i ugnen med valfri ost över, vi hade riven cheddar, riktigt gott!