Recept: Vegetarisk carbonara

Allmänt, Recept
I fredags som ni såg så åt vi en magisk carbonara. Det var verkligen sjukt länge sen jag åt just carbonara, något jag ändå åt kanske en gång i månaden innan jag blev vegetarian i våras. Vi hade i alla fall en zucchini hemma över från ett annat recept och då tänkte jag att vi kunde kombinera det i en carbonara! Den här carbonaran blev verkligen ett lite ihopplock av vad som fanns hemma haha, men det blev riktigt gott!
Ingredienser 4 portioner :
1 stor zucchini
1 påse soyabacon (körde på Hälsans köks)
4 äggulor
4 dl mellangrädde
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk grönsaksfond
2 dl riven parmesan
salt & peppar

+ Pasta för fyra personer

Gör såhär:
- Börja med att steka lök och "bacon" till önskad konsistens. Ha även i pressad vitlök när du steker.
- Häll i grädde, fond, salt och peppar.
- Hyvla zucchinin med en osthyvel. Dela sedan strimlorna på två eller tre så dom blir lite tunnare.
- Riv parmesanen och häll sedan i parmesanen i såsen och låt puttra.
- Stek zucchinin i lite olja och lägg sedan i strimlorna i såsen. Rör om och smaka av.
- Severa med en äggula och lite parmesan.
Mitt knep för en riktigt god carbonara är just att ha i riven parmesan i själva såsen så det smakar ordentligt.
Det blev riktigt gott och jag gillade verkligen att ha i zucchinin, blev lite friskare och fräschare bland allt salt och gräddigt :) Det här var första gången jag lagade soyabacon och jag känner mig väldigt nöjd med resultatet. Det var som bacontärningar/strimlor i falukorvskonsistens typ. Gott var det!

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Ser verkligen jättegott ut!! Måste testas 😊 Tack för receptet<3