Recept: Vegetarisk gratäng

Allmänt, Recept, Tips

Måste tipsa er om den här vegetariska gratängen jag gjorde här om dagen till middag. PERFEKTA rätten att ha som matlåda sen och värma upp, den blev nästan ännu godare dagen efter om jag ska vara ärlig. Smakerna blev väldigt goda men jag hade nog gärna gjort den tillsammans med kokt pasta i nästa gång eller tillsammans med klyftpotatis i ugnen eller något. Det var mättande men jag hade behövt lite carbs till detta alltså.

Ingredienser 4 portioner: 600 gram qourn 2 dl cream fraiche med smak av chili och paprika 2 dl cream fraiche (vanlig) 1 röd paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor Valfri mängd broccoli 1 påse riven ost Sallad till servering

Gör såhär: 1. Sätt ugnen på cirka 225 grader. 2. Stek quorn och grönsaker. 3. Koka broccolin. 4. Häll i broccolin, osten (spara lite) och cream fraichen i stekpannan med quorn och grönsaker. 5. Rör runt och häll i gratängform, häll över lite ost på ytan 6. Låt stå i ugnen i cirka 10-15 minuter eller tills den fått fin färg!

Som sagt , det hade säkert vart väldigt nice att ha i pasta i och gjort det till en pastagratäng eller serverad den med klyftpotatis. Det funkade bra men jag blev hungrig snabbt igen. Eller så äter man bara mer av gratängen, men men! Tycker verkligen ni borde testa att göra denna, väldigt enkel och god!

Gillar

Kommentarer