Recept: Vegetariska pannbiffar med potatismos & brunsås

Allmänt, Recept, Tips

Okej jag mååååste be er att testa det här receptet, oavsett om ni är vegetarianer eller inte. För detta är verkligen något utav det godaste jag någonsin smakat. Att bli vegetarian var rätt enkelt när beslutet väl togs. Men något som jag saknat är nötfärs. I tacosen går det lätt att byta ut till quorn eller soyafärs men inte när det kommer till pannbiffarna och köttbullarna. Nu har jag ÄNTLIGEN hittat ett underbart substitut för nötfärsen. Anammas formbara färs. Jag har sett den florera på sociala medier men inte tagit tag i att testa själv.

Precis som det står på förpackningen så lät jag den tina i dryga 30 minuter innan jag började arbeta med färsen.

Pannbiffarna: 850 gr Formbar färs från Anamma 2,5 msk schalottenlökfond 2 rivna gula lökar 1 msk soya salt & peppar 1 dl ströbröd Smör att steka i
Såhär såg pannbiffarna ut efter att jag rört ihop ingredienserna och sedan format dom till biffar. Det var ännu enklare att forma denna vegofärs än vanligt nötfärs. Så nice! Gräddsåsen: Steksky från biffarna 5 dl mellangrädde 2 msk schalottenlökfond (OBS; råkade glömma byta ut texten från innan jag var veggo. Har lagt upp receptet tidigare så kopierade och klistrade in men glömde ändra detta haha!) 1 msk soya 3 tsk rödvinbärsgele Potatismos: 1 kg mjölig potatis (cirka 10 st) Mjölk & smör efter smak Salt Gör såhär: 1. Koka potatisen, skär gärna potatisen i lite mindre bitar så blir den klar snabbare. 2. Sätt på ugnen på 100 grader. 3. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna i en bunke, gärna med händerna. 4. Stek biffarna. Du kommer inte få plats med alla i stekpannan samtidigt så låt dom som blir klara först ligga i ugnen så länge. 5. Häll i stekskyn från biffarna i kastrullen du ska göra såsen i, häll sedan i resten av ingredienserna. 6. Låt såsen sjuda i några minuter. 7. Mosa potatisen med exempelvis en elvisp/mizer, smaksätt med mjölk, smör och salt. 8. Servera med lingon!
Myyyycket sås!!!
LOOK AT THIS!!! Godaste vegetariska rätten jag någonsin ätit
Ni MÅSTE testa :) Bästa receptet att bjuda en skeptisk köttätare på!

Gillar

Kommentarer

anna
,
måste bara fråga, innehåller inte oxfond någon typ av kött? eller hur gör man annars för att få fram köttsmaken? har bara trott det går att använda grönsaksbuljong som vegetarian
Ida
,
Äääälskar när du tipsar om recept såhär!!! Snälla sluta aldrig, får så mycket inspiration.
Liss
,
För att göra även brunsåsen vegetarisk är det lätt att byta ut oxfonden mot grönsaksfond, blir såklart inte riktigt samma men minst lika gott!
Madeleine,
Hej, Receptet ser supergott ut! Ska verkligen testa detta hemma. Tänkte dock på gräddsåsen. Oxfond producerar ju bl.a. av kött, hur tänker du kring detta?
maddesmiile@gmail.com
Nadia
,
Gott! Men är det inte köttextrakt eller liknande i Okfonder?
Nadia
,
Gott! Men är det inte köttextrakt eller liknande i oxfonder?
Linnea
,
I såsen skulle det vara oxfond, är de vegetariskt att äta sånna varor eller väljer du att göra de ändå? Är själv vegetarian och är osäker om de är vegetariskt eller inte.
Hemmarecept,
Mums, det här ska jag prova!
www.hemmarecept.blogg.se
Sofie
,
Hur orkar folk vara sånna besserwissers.. och om det nu hade varit så att du valt att använda oxfond (vilket så nu inte var fallet), du gör iallafall mer för natur och djur än vad många andra människor gör, varför kan folk inte se det istället? Ok att 1 upplyser om att oxfond inte är vegitariskt men 20 andra också.. Förstår att du velade med att gå ut som vegetarian eller inte.. kram på dig<3
Lovisa
,
Håller verkligen med Sofie, asså hahaha orkar inte med folk..!!! Är det så svårt att själv kunna ta lite egna initiativ, OM andrea nu hade menat oxfond (vilket hon nu inte ens gjorde) så ÄNDRA DET SJÄLV DÅ till nåt vego om du ej vill äta oxfond. Palla lacka eller ens störa sig! Kan alla bara please calm down med all hets man har på alla influensers osv man följer. Kommentera något positivt istället och håll de negativa till er själva. TACK