Resa ensam?

Allmänt, Resor, Texter

Ni som läste min bucket lista för 2017 vet ju att något jag gärna skulle vilja våga göra 2017 är att resa någonstans helt ensam. Inte utan att känna någon som jag gjorde till Berlin utan helt ensam, att åka utan sällskap helt enkelt. "Varför?" kanske ni undrar och det är för att jag känner att jag behöver utmana mig själv med. Känner att 2017 får bli året då jag utmanar mig själv över lag, går utanför min komfortzoon helt enkelt. Jag tror det skulle vara bra för mig att åka någonstans ensam, lära mig att vara ensam med mina tankar och för en gångs skull ta det lugnt till 110%. En av mina tankar är att samtidigt klara av ett annat mål, att vara utan internet och sociala medier i två dagar haha. Skulle ju självklart tidsinställa blogginlägg till er dock haha :)

Jag känner mig dock lite vilsen kring vart man i sånna fall skulle åka. Åker man till en stad då? Eller kanske en lugn ort vid något varmt ställe? Mina katastroftankar sätts ju självklart igång också, vad händer om jag får en hjärtattack? Om jag blir drogad? Kidnappad? Då skulle ingen märka det .. :( Först och främst ska jag i alla fall försöka komma fram till vart och när, katastroftankarna kan vi ju ta senare haha. Det jag vet är i alla fall att jag vill vara borta 5-16 dagar!

Har någon av er någonsin rest ensam? Hur länge? Vart? Varför reste ni ensam och vad lärde ni er? Kram! Eller finns det någon som går i samma tankar som jag? Skulle vara roligt att höra vad ni tänker <3

Gillar

Kommentarer

Linnea
,
Kul!! Jag sitter faktiskt på Arlanda just nu haha och ska resa själv till LA! Kommer vara där i lite mer än en månad. Känner ingen där men kommer dela lägenhet med två svenska tjejer som redan bor där plus att jag redan kontaktat några som jag ska träffa där 😃 sen gillar jag att resa själv. Man kan göra vad man vill precis när man vill!! Kör säger jag bara!!
Nina
,
Jag reste ensam till Thailand förra året. Det bästa jag gjort! Min pojkvän kunde inte åka med mig och min familj och mina bästa vänner bor i ett annat land, så jag tänkte att varför inte! Hittade billiga biljetter och köpte dom. Det var så skönt att resa ensam. Man behövde inte känna sig tvungen att göra någonting, orkade man inte gå ut för att äta en middag så gjorde man inte det. Träffade några svenskar under resan men mest gick jag runt själv. Satt på stranden med en kall öl och tittade på när solen gick ner. Läste 3 böcker och lyssnade på olika poddar. Sista dagarna shoppade jag loss i Bangkok och bodde lite finare. Kan absolut rekommendera att resa ensam! Det var första gången för mig men kan lätt göra det igen 😊
ellinor,
Jag har åkt mycket på språkresor och pluggat utomlands själv. Dock lär man ju känna massa nya människor (antar att du skrattar nu efter gårdagens poddavsnitt haha) så man är ju inte själv... Men jag älskar verkligen grejen med att flyga och resa någonstans på egen hand. Sitta och fika själv innan planet går och bara veta att man kan göra vad man vill typ. Rekommenderar verkligen det!
ellinopersson.blogg.se
Sofie
,
Jag har planerat att nästa år ska jag resa utomlands själv i ca 8 månader just för att hitta mig själv och bli tryggare i mig själv. Sen även för att då behöver jag inte anpassa mig till vad någon annan vill göra utan jag kan göra precis det jag vill och ta så lång eller kort tid på mig!
Frida,
Jag är just nu på utbyte i Milano. Jag kom hit en vecka innan skolan drog igång och fick därmed en hel vecka för mig själv i denna stad och jag älskade det verkligen, trots att det är en storstad. Det finns så mycket att titta på och göra, och bara att gå omkring i staden blir en väldigt rolig grej eftersom det finns så mycket att se. Jag tror personligen att jag hade haft svårare att åka till ett lugnt ställe och bara ligga på stranden/vid poolen, då hade jag blivit uttråkad och börjat känna mig ensam (tror jag, och beror såklart på hur många dagar). Men jag tycker absolut du ska åka! Jag trodde att jag skulle tycka att den ensamma veckan var hemsk, men det var den inte och jag är jätteglad att jag ändå tog den tiden till att bara hänga med mig själv och göra det jag vill. Nu när skolan dragit igång och jag träffat vänner så finns liksom inte tiden till att promenera till ett shoppingområde en timme bort.
fridanordenfors.itgirls.se
laura
,
hej andrea! Jag tänkte på en sak när ni pratade om ensamhet och att ni är ensamvargar i senaste poddavsnittet. Kan det vara så att anledningen till att du känner dig "mätt" på att träffa nya människor och sociala sammanhang är att du ju typ LEVER i social bekräftelse i och med dina sociala medier? Menar verkligen inte något illa (det låter som jag är fett bitter haha), men det slog mig att det kanske påverkar ens sociala behov om man har det "lätt" att få respons/kontakt/socialisering på insta, twitter och snapchat till exempel. Att det gör att man inte alls i lika stor utsträckning behöver den sociala kicken av man får av att knyta nya sociala band (kortvariga som långvariga) irl när det är så lättåtkomligt att göra det online. typ. En liten tanke jag hade! Hur tänker du kring detta? kram kram<3
Emilia
,
Jag reste ensam till nya Zeeland och var borta i tre månader, kände att jag behövde tid att lära känna mig själv lite och se saker på egen hand och inte vara beroende av andra, utan fatta alla beslut själv, inte behöva anpassa mig efter någon annan. Det var det bästa jag har gjort och den resan gav mig sååååå mycket!
Emma S
,
Hej Andrea! Skulle du kunna göra ett inlägg där du tipsar som snygga vårjackor?? Är helt vilse när det kommer till vad man ska ha:(( KRAM!
Hasna
,
Hej! Jag reste ensam till Bali i tre veckor, och det är bästa jag gjort för mig själv! Inga måsten, inget velande, bara precis göra det som faller en in där och då. Utomlands är det så enkelt att prata med främlingar om man känner sig ensam. Man lär sig såååå mycket om sig själv, för min del var det framförallt att säga nej till människor och saker som jag inte ville göra här hemma. Åk åk åk!
Jenny
,
Hej! Jag har backpackat själv i Sydostasien två år i rad. Första gången var jag borta 6 veckor och andra gången 8 veckor. Jag har rest själv för att det vid båda tidpunkterna varit enklast att fixa och planera själv, samt skönt att slippa behöva ta hänsyn till någon annans livspussel/önskemål/mm. Jag trivs i mitt eget sällskap och har inga problem med att vara själv. Tror att alla skulle må bra av att resa iväg själva någon gång...så nyttigt och lärorikt. Senast för en månad sen åkte jag till Portugal själv i 9 dagar för att vila upp mig efter en kaotisk höst. Så gött! Hoppas du kommer på vart du vill åka och vågar ge dig iväg. Du kommer inte ångra dig!