San Fran - LA

Allmänt, Resor

Vad glad jag blev av att höra att ni gillar inläggen om USA-resan, det är faktiskt väldigt skönt att skriva ner lite tankar osv man har inför resan så perfect match att vi båda gillar det. Som ni vet vid det här laget så kommer vi börja vår resa i San Fransisco och planerar att vara där i kanske 4 nätter. Sen är planen att åka bil från San Fransisco till Los Angeles. Och som jag har förstått det ska man inte ta den snabbaste vägen utan det är värt att ta omvägen och åka Highway 1 och då se hela kusten. Kolla bilderna bara, hur SJUKT vackert?

Efter lite googling så har jag förstått det som att det tar 9-10 timmar att åka den vägen om man inte har några längre stopp längs vägen. Då undrar jag, om vi nu vill ta den här vägen; vart kan man stanna för att sova? Vi kommer ju säkert vilja stanna på lite olika ställen bara för att ta in den vackra utsikten så då kanske det är bra att dela upp körningen på två dagar.

Eller hur hade ni tänkt? Borde vi stanna en dag minde i San Fransisco och en dag mindre i LA för att kunna spendera två nätter längs vägen där emellan? Eller räcker en natt? Eller behöver man inte ens sova någonstans på vägen? Det enda jag är lite orolig över är att den som sitter i passagerarsätet kommer må illa haha, kolla hur mycket vägarna verkar svänga..

Skulle verkligen uppskatta era tankar oavsett om vi åkt den vägen eller inte! Ska självklart kika med Mathilda också haha ;)

Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Man mat i somras iaf tvungen att åka motorväg en bit då vägen vid big sur (bron på bilden) rastat , Monterey, stad m aquarium , Carmel, supermysig kuststad med strand, små resturanger och butiker. Hearst castle, rundtur här, dock var det en omväg hit pga vägen som rasat Santa Barbara, hade också stannat längre här, massa butiker, resturanger, så himla fint! Santa Monica! Bo här, hyr cykel och cyckla längs vattnet till venice och ännu längre om ni vill,
Amanda,
Det är mycket mer värt att stanna på vägen mellan San Fran & L.A. Vi stannade i Santa Barbara, Monterey och San Diego när jag var där för några år sen. Tänker att ni kan minska på San Fran & L.A eftersom ni endast behöver ett fåtal dagar för att få in det som är mest sevärt där. San Diego åkte vi till efter L.A, superfint var det!
nouw.com/amandaaholmgren
Lydia,
Rekommenderar er verkligen att stanna i Santa Barbara 😊
nouw.com/lindvalls
Catharina,
Hej Andrea! Jag gjorde denna redan för precis 3 år sen, ska bli så kul att få följa med igen även om det är i bild och text! När ni kör highway 1 så är mitt tips att slå in ”Pacifica” eller ”El Granada” för GPSn vill få ut er på snabbast motorväg annars. Sen behöver ni inte ha gps förrän ni ska svänga av. När vi körde så åkte vi till Santa Barbara och spenderade några dagar där. Dock ligger inte det allt för långt ifrån LA, minns jag rätt så tog det runt 6 timmar dit, då stannade vi totalt 30 minuter under den resan för tankning och snacks påfyllning! Det är en fantastisk resa ni kommer göra, NJUT och planera inte in för mycket utan låt det komma av sig själv!
Catharina.grotte@hotmail.com
Josefine Wretman
,
Jag och min tjejkompisar gjorde typ exakt denna resa i augusti 😊 vi körde tre nätter i SF, 2 nätter på vägen ner Monterrey och Santa Barbara. Rekommenderar 100 % att åka Highway 1, finns inget alternativ. Miljön var så jäkla fin! Rekommenderar även MINST två nätter på vägen ner om man vill se nått mer än bilen. Vi stannade en del, tog bilder, åt mat osv och då är det värt att stanna lite extra. Vi hade rätt många dagar i SF kände vi, vi missade nog en del *smultronställen* men alla turistattraktioner hann vi med och det hinner man lätt på två dagar. Hade nu i efterhand hellre tagit bort en dag från SF och lagt till en dag i LA eller på vägen ner till LA.
Therese
,
Ett tips (om ni inte redan bokat bil?) är att hyra via Kilroy redan hemma i Sverige. Vi tänkte hyra när vi kom dit men det blev såå dyrt, extrakostnad för allt (vara under 25, två förare, gps osv osv). Så vi ringde Kilroy och de fixade ett kontrakt till oss via mejl, som vi visade upp på biluthyrningsfirman och så fick vi en bil. Inga extra kostnader eller något! Rekommenderar det verkligen. Det kostade oss för 10 dagar ungefär 3000 kr, medan bilfirmorna i USA ville ha 8000 för samma datum. Värt att tänka på! Kram
Lina
,
Har gjort denna trippen tur och retur typ 7 gånger så skulle vilja påstå att jag har KOLL. Ska ej överrösa med info. Hade stannat och sovit på ett ställe, det räcker, men stannat på flera ställen längs vägen. Hade jag gjort samma trip igen hade jag gjort såhär: DAG 1 1. Morgon i Malibu!!!!! Stanna vid en av stränderna. El Matador State Beach är GREAT. Delfiner, grottor, sälar. MYS. 2. Sen lunch i Santa Barbara (parkera bilen vid piren, gå ut och kika, shoppa och ta en lunch på State Street) 3. Crasha innan Big Sur så ni har mycket tid till det! Kanske i Morro Bay eller San-Luis-Obispo. Tycker inte sovstället måste vara fancy, bara man får tid till Big Sur, för det är det bästa på hela tripen. DAG 2 1. Big Sur! Finns supermånga fina stopp, har en hemlig strand som jag helt seriöst inte vill skriva här haha. Annars typ McWay Falls, Ragged Point, Julia Pfieffer. Jättefint att bara köra där. OCH JA MAN KOMMER MÅ ILLA. Jag körde och mådde illa haha. Hjälper om man vevar ner rutorna och lyssnar på jättehög musik. 2. Monterey, Carmel. Superfin strand i Carmel och Monterey är perf för en sen lunch. 3. Santa Cruuuuz. Jättemysigt på nöjesfältet verkligen. Älskar. Roligt att åka lite!!! Vi gick in i en spelhall och la 3 timmar och typ 100 dollar på att battla i Guitar Hero och basket. Sen hade jag nog kört resterande sträckan på Highway 1 ändå, men det kvittar lite känner jag. Santa Cruz kan man ju skippa om man inte gillar att typ leka haha, och åka direkt in via San Jose.
Linnea
,
När jag åkte med familjen för nästan exakt ett år sedan så stannade vi två nätter på vägen, i Santa Barbara och i Monterey. Vi hade inte planerat innan vart/om vi skulle stanna, men enligt oss så var det så mycket mer värt att stanna på vägen på lite fler ställen då det var så fruktansvärt fantastiskt vackert, så vi bestämde oss ganska tidigt för att det var bättre att ta tid på sig än att stressa sig igenom hela vägen på en dag. När vi åkte så var det dessutom ganska mycket trafik så vi hade nog inte kunnat åka hela vägen om vi inte hade valt att köra sent på kvällen/natten 😊 Hoppas ni får en fantastisk resa, med den magiska miljön! Är så avis på er!! ??
Angelica
,
Hej! Jag och min pojkvän var där i somras. Vägen var då avstängd en bra bit med start vid Big Sur. Förhoppningsvis är den öppnad när ni åker dit men även om den inte är det så åk till stoppet och sedan vägen tillbaka, det är det värt! Vi stannade iaf i Monterey, Carmel, Pismo Beach, Santa Barbara, Malibu m.fl. Men det är dem jag kommer ihåg nu! Vill ni så kan ni svänga förbi Hearst Castle! Det var riktigt häftigt! Hoppas det var lite tips på vägen! Grym blogg du har ☺️
anonym
,
jag och min familj gjorde typ exakt samma resa och stannade då i Monterey och Santa barbara. jättefina ställen, och jag gillar idén att stanna på vägen och då inte känna stress utan kunna njuta både av vägen och alla platser man ser. Och nej, ingen i familjen mådde illa av de krokiga vägarna. De är inte SÅ krokiga haha.