Sociala Medier: Såhär tänker jag

Jag får väldigt ofta frågan "hur får man en framgångsrik blogg" eller "hur blir man stor på sociala medier?" och därför tänkte jag att jag kan göra ett inlägg där jag går igenom hur jag tänker kring mina olika sociala medier, vad för typ av saker lägger jag upp på till exempel twitter, och varför skriver jag det där och inte på bloggen? För vissa av er kommer detta låta helt sjukt och överdrivet men ni får tänka på att mina sociala medier är mitt jobb och jag tjänar pengar på att ha stora sociala medier och då ligger en del tanke bakom det också. Så som sagt, detta är inget superallvarligt inägg utan här skriver jag ner mina tankar kring mina olika sociala medier.

Om vi börjar med Twitter. Det är en app där du på 140 tecken (tror jag..) skriver korta inlägg om egentligen vad som helst. Här skriver jag saker som jag tänker på här och nu. Sitter jag på tunnelbanan och stör mig på att folk går in innan de släpper ut folk, får jag ett sammanbrott över att tiden inte räcker till så skriver jag en tweet som den ovanför. Twitter ska enligt mig vara spontant och inte så krystat, inte lika planerat och genomtänkt, genomläst och noggrant som ett blogginlägg till exempel. Ett tips om ni vill få fler följare på twitter är att skriva saker som andra kan relatera till. Stör du dig på när din dörr knarrar när du stänger den på vintern? Ingen bryr sig.. Sorry. Älskar du när busschufförerna vinkar till varandra när de möts på gatan? Det finns säker många andra som håller med dig i det du skriver och kommer då retweeta det du skriver. På twitter skriver jag om vardagsproblem, känslor, politik och lite annat onödigt som faller mig in. Jag brukar tänka som så att på twitter skriver jag om saker som inte behöver skrivas i ett långt blogginlägg (finns dock undantag), vill jag skriva detaljerat om feminism så hänvisar jag istället till min blogg. På twitter ska det liksom vara snabbt och enkelt.

.

Instagram så skulle jag inte säga att jag är sådär superaktiv om man jämför med många andra som jobbar med sina sociala medier, tyvärr. Jag har lite svårt att få till det med snygga bilder och är rätt noga med att det ska se snyggt ut. På instagram är det ju lite som med Twitter fast i bildform. Jag ska inte behöva lägga upp fem bilder från samma kväll för att visa vad jag vill, utan det gör jag på bloggen. Här är det mer snapshots och hänvisningar till bloggen. Jag försöker tänka lite på att ha ett snyggt flöde, det vill säga att bilderna ser snygga ut tillsammans då det första någon ser när de går in på din profil är flödet i helhet och ett snyggt flöde genererar ofta fler följare vilket i mitt fall då kan leda till mer pengar. Här lägger jag upp saker som på ett eller annat sätt ska kunna inspirera eller kanske motivera någon. Instagram är absolut en förfinad version av min vardag, men det har jag inget emot just i och med att jag har så många andra sociala medier där man får se andra delar.

Snapchat är nog min favvo just nu, även om jag varit lite oaktiv sista veckan då jag haft min vloggvecka på Youtube så då har det hamnat på efterkälken. I alla fall, på snapchat så har jag ingen baktanke för fem öre förutom att bara filma allt jag vill, säga vad jag än tänker på. Snapchat ska vara ett sätt för mina följare att verkligen lära känna mig bättre. På instagram är det ju inte speciellt personligt om man säger så, det är det på Snapchat. Jag tycker det är SKITTRÅKIGT att följa folk som inte lägger ut annat är selfies på Snapchat för då kan jag lika gärna följa dom på Instagram. Bilder när jag är nyvaken utan smink, videos när jag är med min familj, fundering över hur fan man ens kan ha tagit sig till gymmet osv. Snapchat ska precis som twitter (enligt mig) inte vara så jäkla krystat.

Bloggen är min bebis. Alla som vill hålla på med sociala medier och har en blogg tycker jag borde tänka samma sak. På bloggen ska dina följare kunna läsa allt som nämner i de andra sociala medierna på en med fördjupande nivå. Och ni menar jag inte varje tweet eller snap men såhär: På twitter kanske jag skriver "det är såååå snyggt med skinnbyxor". Inget mer än så, men på bloggen gör jag ett collage med snygga bilder på skinnbyxor och länkar in till olika försäljare så följarna också kan hitta nya skinnbyxor. Här kommer ännu mer info om vad jag gjorde på den där middagen, ännu fler bilder än på Instagram, ännu fler ord än på twitter. Något som många gör "fel" enligt mig i sina bloggar är att de inte skiljer dom tillräckligt mycket från deras Instagram till exempel. Om du bara lägger upp en, två bilder och skriver typ en mening till inlägget så tröttnar läsarna på att gå in på din blogg och nöjer sig med ungefär samma information på din Instagram. Jag äskar personliga bloggar som skriver lite mer (inte för mycket) och som tar kort på andra saker än bara deras outfits. Jag älskar att se bilder på en bloggare och hennes pojkvän när de sitter i soffan och äter popcorn en fredag även om det inte är superflashigt liksom. Jag gillar myyysiga, personliga bloggar helt enkelt.

Ett slutligt tips är att uppdatera mycket och med bra kvalitet. Oavsett vilket socialt medie dina följare går in på så ska det finnas nytt material. Det är inte så svårt att få folk till sin blogg eller Instagram, tricket är att få dom att stanna. Och ni vet ju själva, det händer ju inte ofta att man går in på en blogg igen även om inläggen var bra om det kommer två inlägg på en vecka liksom. Och ett annat tips är just att göra skillnad på era sociala medier, gör en grej i bloggen, en på Instagram och en på Snapchat. Förstår ni vad jag menar? Lägger du upp supersnygga inspirerande bilder på insta så behövs det inte på Snapchat, vi har redan sett ditt marmorbord tio gånger på Insta senaste veckan liksom haha :)

Gillar

Kommentarer

Malin
,
Superbra inlägg! Jag har en fråga som du gärna får svara på! Du jobbar ju med sociala medier och det gör att du jobbar "hela" tiden. Kan du någon gång känna att du skulle vilja ha ett jobb typ sitta i kassan på Ica och när du slutar så slutar du och inte behöver tänka på om du måste fylla på ägg typ när du ska jobba imorgon osv. Jobbar du 9-17 jobbar du 9-17 inte 24/7? Kram!
Lisa
,
Vi är så nyfikna på veckans blogg Andrea! Hoppas du inte glömt av det! Tror många ser fram emot att se de du valt 😃 <3
ISA,
vilket himla bra inlägg. kul att läsa för en som älskar sociala medier 😉 haha
isabyl.devote.se
La Linda / Better Bloggers,
Spännande! Superbra inlägg och något som många säkert är nyfikna på. Älska transparens! 😊
betterbloggers.se
Lotta,
Super bra inlägg och super bra tankar ? Ha en fortsatt trevlig dag ? Kram
nouw.com/Loottzz
Maja
,
Hur bra inlägg?? har försökt googla men hittar inte, vad heter du på snapchat?? Skulle bli glad för svar❤️ Om du inte svarar Andrea så kan gärna nån annan som vet svara! Puss ha en toppenbra dag?
Andrea Hedenstedt,
Hej!! Vad glad jag blir ? andreahedensted alltså mitt namn utan t på slutet! <3
www.andreahedenstedt.se
stella,
du är verkligen bara bäst
hej
YolandaCrari,
– Помните дело о драгоценностях герцогини Шевальер? Точно на меня чужого мальчишку повесить хочет. seo-secre .ru А что?
volgograd.akpp-ac.ru
AnnaFrolova
,
Предлагаю бесплатную рекламу на моих ресурсах http://samaram.ru http://service-vorwerk.ru http://shop-asia.ru http://shopinweb.ru http://sporteco.ru