Starka känslor och vilsna tankar

Allmänt, Texter
Heej på er änglar. Haha vet att vissa hatar när man kallar någon för ängel men jag tycker att det är det finaste. Jag har haft rätt många dagar bakom mig där jag varit långt ifrån att vara taggad på att skriva här. Det har egentligen en rätt enkel förklaring som nu i efterhand oftast känns rätt löjlig men trots det är det liksom alltid lika verkligt när man väl är nere i "djupet" av känslor och kaos. Det jag alltså hänvisar till är hur jag mår när jag har mens, vet inte om det är jättevanligt eller ovanligt men varje gång jag har mens så blir jag som smått deprimerad. Känner inte igen mig själv, mitt självförtroende och min självkänsla är verkligen inte sig lik och jag gör typ ingenting annat än att tvivla på mig själv.
Även om jag är väl medveten om att jag lätt mår dåligt under dessa perioder så är det liksom inte nog för att helt plötsligt bli positiv och mig själv igen. Det handlar inte bara om att jag blir ledsen utan mer att jag på riktigt inte känner mig som mig själv, och det skapar någon sorts falla fritt-känsla hos mig. Panik över att för 4-5 dagar inte veta vem jag är vilket annars är så självklart. Det låter nästan som att jag beskriver en psykos märker jag nu. Menar inte att överdriva, det är så svårt att sätta ord på bara.
Detta är ju en av anledningarna till att jag väljer att bara ha mens var 3-4 månad. Jag skulle inte klara av att må såhär en gång i månaden, det går bara inte. Nu känns det bättre och jag ville egentligen bara skriva av mig lite och "be om ursäkt" för att detta påverkar bloggen. Det är bara så extremt svårt för mig i dessa perioder att skriva över huvud taget, just för att jag i mitt huvud så enkelt bara trycker ner mig själv och dissar alla mina egna idéer haha..

Nu ska jag i alla fall snart gå och lägga mig, imorgon åker jag och Gustav till Bali och såklart har jag resfeber. Varje gång inför att jag ska resa bort så blir jag ju orolig och får ångest även om jag såklart ser fram emot det och vet att allt kommer gå och bli bra. Nu ska jag sluta klaga och säga godnatt till er. Vi hörs snart igen, kom ihåg att alla har dåliga dagar och att dom förr eller senare går över <3 Kram ?

Gillar

Kommentarer

Stella
Stella,
Har du tänkt på att du kanske har PMDS? Det har inte forskats så jättemycket (såklart..) kring det men min gynekolog berättade om diagnosen för 1 år sedan då jag har känt av exakt samma symptom som dig. Man blir en helt annan person innan mensen och det är typ som att bli deprimerad för några dagar, till att sedan glömma allt och må toppen igen efter att mensen har kommit/tagit slut. Du borde verkligen läsa lite kring diagnosen samt tala med en gynekolog! Det kan bli bättre, man ska inte behöva må sådär. Jag har fått medicin och det har verkligen hjälpt.
Sara
Sara,
Läs på hos vulverinekoos på instagram!!! Du SKA inte må dåligt vid mens, det är symptom på något hormonell obalans, förmodligen i ditt fall förvärrad av att du faktiskt äter/får i dig hormoner!!! PMS och liknande hormonella symptom är obalanser i vårt endokrina system. Lösningen är INTE att ”dölja” våra symptom med att få i oss hormoner... förmodligen skapar det ännu större oreda och kaos i ditt hormonella system som skapar dessa känslomässiga dippar som du förklarar det. Läs på hos henne - hon är OERHÖRT kunnig och pedagogisk. Kram och hoppas du mår bättre <3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229