Svar på frågestund - Del 1

Allmänt, Frågor & Svar

Vad använder du för preventivmedel och varför? Svar: Jag använder p-piller för att det var det som jag blev rekommenderad av ungdomsmottagningen. Känner dock att jag verkligen vill byta till något annat. Anledningen är att jag vill ha mindre mängd hormon in i kroppen, känns liksom väldigt onaturligt att svälja ett piller varje dag.

Tycker du att sex är viktigt i ett förhållande ? Svar: Ja det tycker jag absolut! Dock inte det viktigaste. En svacka i sexlivet är enligt mig enklare att rädda än om man går igenom en period där man har svårt att lita på varandra osv. Men det är väldigt viktigt, absolut!

Har du någonsin tvivlat på dina känslor för Anton? Har de gått upp och ner i perioder eller har du alltid varit helt 100? Svar: Jag har aldrig tvivlat på mina känslor för Anton, helt ärligt. Aldrig! Men vi har absolut (som alla andra) haft perioder som kan klassas som svackor. Där man kanske inte känner att det är lika bra som det brukar, där man inte är lika gulliga mot varandra, inte prioriterar varandra som vanligt.

Är du orolig över framtiden? Svar: Idag, nej. Igår, ja. Haha jag switchar så otroligt mycket när det kommer till framtidstankar. Vissa dagar är jag bara så himla taggad och har en mer avslappnad inställning. Ibland kan jag få nästintill panik..

Bråkar du och Anton ofta? Och i så fall vad bråkar ni om? Svar: Varken jag eller Anton är bråkiga personer. Jag bråkar sällan med mina föräldrar eller kompisar heller, samma med Anton. Så på en rätt naturlig väg så bråkar inte vi så mycket heller. Men, självklart bråkar vi men jag tror det skulle klassas som rätt sällan. På fem år kanske vi har haft fem större bråk. Tjaffsar och småbråkar gör vi dock betydligt mer ofta och det kan handla om vad han eller jag har för ton när vi pratar med varandra, om att någon kommer försent, om att inte kunna välja middag osv. Vi har rätt lugna bråk, det är mer troligt att vi bara blir tysta och är sura i tystnad än att någon av oss skulle skrika som en galning och smälla i dörrar. Vet dock inte om något av det är bättre än det andra. :)

Vad jobbar dina föräldrar med? Svar: Mamma jobbar med försäkringar och pappa jobbar som ekonomichef på ett konsultföretag.

Har du och Anton någonsin haft en svacka i ert förhållande? Hur tog ni er ur den? Har du något tips vad man kan göra? Svar: Yes! Den tog vi oss ur genom att prata. Att prata om hur vi kände, vad den ena och en själv kan förbättra osv. Tror inte det finns något viktigare än att hela tiden ha en öppen dialog om sina känslor.

Tränar du ofta? Svar: Nej, och det är ett problem för mig då jag verkligen märker skillnad på mitt psykiska mående när jag väl gör det. Jag faller mycket enklare in i deppiga tankar när jag inte tränat på länge. Men i september börjar ett bootcamp jag ska vara med på och sen börjar jag även träna med PT snart så det blir ändring på det nu. :)

Tycker du att det är stelt/pinsamt att ta upp din stora kamera på allmänna platser när du ska fota? Speciellt restauranger och caféer där det är mycket folk. Kram! Svar: Nej faktiskt inte, jag tänker inte ens på det längre. Förut kunde jag tycka det var rätt jobbigt när folk tittade men nej inte nu. KRAAAM!

Varför bor du bara hos din pappa nu? Svar: För att när jag flyttade ifrån min hyreslägenhet så kände jag att det blir alldeles för jobbigt att bo varannan vecka igen. Jag som 20 år orkar verkligen inte ha mitt liv i en resväska och byta hem varje söndag. Och anledningen till att jag bor hos pappa och inte hos mamma är först och främst för att det finns mer plats här för mig.

Hur många gånger i veckan träffar du din mamma i och med att du bor hos din pappa? Svar: Det är lite olika men cirka en gång i veckan. :)

Du och Mathilda har i podden berättat att ni har få vänner (jag har inte heller många). Känner du att du behöver dölja eller försvara det? Jag menar, idealet verkar vara att man ska ha många vänner för annars lever man inte det där perfekta livet.. För mig är det så knotigt eftersom alla har olika behov och för att antalet vänner aldrig visar hur man mår. Men jag själv vågar ändå inte riktigt stå för att jag bara har två vänner. Jag skäms lite, för det känns som andra ser ner på det. Förstår du? Känner du liknande? Svar: Jag har länge känt att det är något jobbigt, samtidigt så är det ju något som jag typ valt själv. Jag är inte personen som har 20 kompisar och hänger med dom varje dag. Tror jag hade tyckt att det var väldigt mycket jobbigare om det inte var lika självvalt som det är nu. Men absolut kan det kännas lite jobbigt ibland när folk tar för givet att man har fler nära vänner än vad man egentligen har..

I vilken ålder vill du skaffa barn/gifta dig? Svar: Hmm.. Inte innan 25 men kanske runt 27-30! Känns lagom tror jag.. Det räcker med två lillasystrar ATM ;)

Hej Andrea. Har dina föräldrars skilsmässa påverkat ditt sett att se på kärlek? Har du haft svårare att tro på riktig kärlek eller ser du kärlek på samma sett som innan dina föräldrar skilde sig? Du är bäst puss och kram Svar: Det gjorde det i början, men det var nog också för att jag var så liten då. Även om mina föräldrar hade skiljt sig nu så hade jag fortfarande förstått att alla förhållanden inte håller för evigt och att många blir lyckligare om de bryter upp. När jag var liten hade jag nog en mer svartvit bild av kärlek, att om det är äkta kärlek så kommer det hålla för all framtid osv. Det tror jag inte idag. Jag tror det kan vara 110% äkta men att det kan ta slut ändå.

Hur ser dina planer ut den dagen du köper lägenhet? (Tolka frågan hur du vill :D) Kommer du köpa bil i samband med lägenhet, eller kommer du bo tillräckligt centralt för att kunna utbyttja kollektivtrafik? Svar: Planerna kommer nog bli att börja boka in hantverkare och beställa nya möbler. Jag lär nog vilja göra om lite i lägenheten oavsett vilken jag köper. Jag vill exempelvis har rätt ljusa golv och det är få lägenheter som har det. Så hade nog börjar googla runt hur mycket det kostar att slipa golven eller köpa nytt golv. Sen börjar det roligaste, inredningsinköpen!! Jag har ju massor med moodboards och collage i min dator på saker jag skulle tycka var snyggt. Och till din andra fråga, jag kommer inte köpa bil i samband med lägenhet. För det första har jag inte råd att köpa en relativt ny och fräsch bil och för det andra tror jag inte den skulle komma så mycket till användning. Kramisar!

En sjukt random fråga. Skulle du kunna tänka dig bli vän med någon av dina läsare? Alltså typ att du blir frågad på en ”friend-date”? Haha kanske knasig fråga. Svar: Ja absolut! Är dock inte sugen på att aktivt söka efter vänner genom bloggen eller något annat socialt medie, men det är inte heller så att jag ba "jag blir inte kompis på folk som läser min blogg".

Hur ofta tvättar du håret? Svar: Jag gör det två gånger i veckan, ibland tre och ibland en. Jag har sån himla tur, mitt hår tar väldigt lång tid på sig innan det blir fettigt. Och den dagen det börjar se lite smutsigt ut tar jag torrshampo och dagen efter det blir det stram toffs. :)

Är du inte vän med Stella längre? Svar: Jo det är jag! Men vi umgås inte lika ofta längre tyvärr, men vi är absolut vänner!

Gillar

Kommentarer

Johanna
,
Du är bäst Andrea!
CAMILLAESI,
så himla bra svar. Det känns så ärligt och öppet, love it 😊 Kram<3 http://camillaesi.se
www.camillaesi.se
Lisa
,
Jag går i samma klass som min pojkvän vi går sista året på gymnasiet och jag går dator och kommunikation så det är jag, han och 5andrs killar.. Jag har ingen annan "vän" i klassen som jag kan gå iväg med på rasterna och komma ifrån och sitter då med dem nästa varje rast och lektion, och det är väldigt påfrestande att sitta och umgås med sin pojkvän och hans killkompisar som är spel intresserade och har spel skämt osv.. jag har liksom ingen att prata med i klassen om mina intressen typ kläder, smink, händelser, sånt många tjejer pratar med sina tjejkompisar om.. Och det är eller har varit väldigt påfrestande och jag vill försöka undvika det i trean för jag blir tyvärr väldigt ledsen och det påverkar mig psykiskt och då framstår jag även som sur/arg/ledsen och vill ej de och speciellt inte när min pojkvän tar åt sig :/ Så jag har några frågor.. hur kände du/Anton med att gå i samma klass? För som jag fattat det umgicks du Anton och Mathilda nästan hela tiden och då tänkte jag hade Anton tex nån killkompsi i klassen? Och tjafsa ni i skolan? tex om han ej satt och gjorde uppgiften ni fått la du energi på att fråga han varför han ej gjorde den eller lät du han göra på sitt sätt? Jag hade varit super tacksam för svar pga de kan hjälpa mig att höra hur de va för er..
Tova
,
Jag undrar vilka orter/stadsdelar du funderar på att flytta till när du flyttar hemifrån? Liksom hur gör du när du söker på hemnet? Din blogg är bäst! Kram<3
Maria
,
Snälla Andrea, kan du länka den almanackan/kalendern du skrev ut på pinterest som du visade i din vlogg?
Ina
,
Hej Andrea!! Jag såg att du skrev på Twitter ang. preventivmedel och tänkte att jag kunde dela med mig av mina erfarenheter. Jag åt p-piller först men mådde jättedåligt av dom, testade många olika sorter men inget piller fungerade. Då rekommenderade de hormonspiralen till mig. Det innebär att man får i sig hormoner men på ett år får du i dig lika mycket hormoner som i sammanlagt 6 p-piller. Det vill säga väldigt lite!! Man har den i 5 år och mensen försvinner helt under dessa år, superskönt!! Jag såg att Ellinor hade kommenterat att det var vanligt med biverkningar men det gäller främst kopparspiralen!! Jag ska inte ljuga, att sätta in den gjorde ont men endast under ca 5 sekunder men det var det värt! Jag är hur nöjd som helst!!! Ta hand om dig, kram!
Matilda
,
Hej Andrea! Jag tänkte också flika in med min upplevelse om preventivmedel! Har käkat p-piller sedan flera år tillbaka (är lika gammal som dig) men ville sluta med det pga samma anledningar som du har. Onaturligt att stoppa i sig piller dag efter dag och massa hormoner osv. Så jag satte in en hormonspiral, jag valde den nyare lite mindre (jaydess tror jag den heter) som man kan ha i 3 år och utsöndrar ännu mindre hormoner om jag inte har helt fel för mig.. Satte in den för ca 2 månader sedan och är så nöjd! Som Ina ovanför säger så gjorde det väldigt väldigt ont på mig och hade ont i ca 1 vecka efteråt, men att ha ont någon/några veckor och sedan kunna ha spiralen i 3-5 år är för mig väldigt värt! Rekommenderar varmt! Det absolut skönaste hade varit att slippa preventivmedel men så långt har vi ju inte kommit än tyvärr.. Kram!
Lisa
,
Hahahah åh.. Skrattar åt att jag i mig fråga skrev KONSTIGT men min dator ändrade det till KNOTIGT. Haha.. Men tack för ditt svar 😊) Känns skönt att någon mer upplever det lite jobbigt att ha få vänner, med tanke på andras syn. Men jag ska absolut våga står för det mer, för om jag bara fortsätter att dölja det så bidrar jag ju bara till den pressen 😊 Kram
Cornelia
,
Hej Andrea! Jag bytte från p-piller till spiral. Det var det bästa jag gjort, eftersom hormonerna då endas fokuserar runt livmorden och inte går genom hela kroppen för att ta sig dit. Mensen fungerar jätte bra med den och min grova mensvärk har även försvunnit! Så jag rekommenderar spiral starkt! Speciellt hormonsprialen! Love u❤️