Svar på frågestund - Del 1

Allmänt, Frågor & Svar

Mår du någonsin dåligt över att inte träffa din familj lika mycket längre? Var det jobbigt att flytta ifrån sin familj och sitt hus? Svar: Hmm.. Jag skulle inte säga att jag mår dåligt över det men det är klart att jag saknar dom. Men att sakna är något fint, även om det kan vara jobbigt ibland. Att flytta hemifrån har för mig känns som en väldigt naturlig process, något som jag var redo för och ville göra. Jag vet ju att jag alltid har dom nära mig om jag vill träffa dom, vi bor bara 5 km ifrån varandra. Att flytta från huset var absolut jobbigt, det var ju mitt hem och min trygga punkt men man vänjer sig ganska snabbt!

Har du haft/har tvångstankar eller tvångshandlingar? Berätta! Svar: Nej inte vad jag kan komma på. Jag kan få lite enklare infall ibland som att hinna fram till en stolpe innan en bil, inte nudda linjer i gatan, gå på det vita på övergångsstället men aldrig på ett sätt där det bli jobbigt. Så svaret är nog nej, det har jag inte haft.

Jag undrar om du någonsin har/har haft dödsångest på en liten högre nivå? Typ att du tänker på döden ofta, är rädd för att göra vissa saker eller kan få riktig ångest över att veta att du och nära och kära nån dag kommer att gå bort? Svar: Jag har haft dödsångest så länge jag kan minnas, redan när jag var liten tyckte jag att det var riktigt jobbigt att tänka på döden. De senaste fem-sex månaderna har jag dock inte haft någon dödsångest alls, det har inte funnits i mina tankar. Min dödsångest handlar egentligen inte om att jag är rädd för själva dödsögonblicket, jag får mer en existensiell ångest där jag ifrågasätter livet mer än döden, så det påverkar mig inte så mycket i vardagen. Men jag kan verkligen få mycket ångest av dessa tankar, men det är inte så att jag är "rädd" för att skada mig så jag dör eller liknande. <3

Hej, skulle du kunna tänka dig att ha en vänrelation med en person som läser sin blogg? Svar: Det kan jag absolut tänka mig. Jag kan dock tycka att det är jobbigt att lära känna en ny person som läser min blogg eller följer mig via sociala medier då den personer förmodligen redan har en rätt tydlig bild av hur hen tror att jag är som person. Allt jag sänder ut via sociala medier försöker jag hålla så äkta som möjligt men det är ju inte hela jag liksom. Så jag upplever ibland att jag kan bli lite stressad av att veta att någon följt mig mycket om vi ska bli vänner, men det är inget negativt egentligen liksom. Sen vill ju jag bli vän med någon som tycker om mig för den jag är i verkliga livet, inte för att någon tycker jag är skön på youtube liksom :)

Vilket/Vilka områden i Stockholm skulle du rekommendera att man bosatte sig i som nyinflyttad? Om vi säger att man tex inte har råd att bo innanför tullarna. Förstår att du föredrar söderort eftersom du är därifrån, men var (vilka områden) bor andra som du känner? Något ställe du kan rekommendera? Svar: Oj det finns verkligen massor med härliga områden! Jag är som du säger born & raised i söderort och gillar många områden här! Farsta, Sköndal, Huddinge, Enskede, Liljeholmen, Hägersten, Nacka osv. Resten av stan har jag inte lika stor koll på när det kommer till hur det är att bo där. De flesta av mina vänner, släkt osv bor i söderort! :) Jag vet att Mathilda trivs bra i västerort, jag tror de allra flesta ställen i Stockholm går att trivas i. Jag skulle tipsa dig om att gå runt i olika områden på promenad för att känna in närområdet till lägenheterna du kollar på! <3

Vad tycker din familj/släkt om ditt jobb? Läser de din blogg/lyssnar på podden osv? Svar: Dom tycker inte så mycket mer om mitt jobb än vad dom tycker om någon annans jobb, inte så att vi pratar mer om mitt jobb vid matbordet än vad vi gör om Alices jobb. Jag vet att farmor, farfar, mormor och morfar läser bloggen nästan dagligen. Mamma och pappa kollar nog in då och då sen följer dom mig på instagram. Tror inte att någon av dom lyssnar på podden faktiskt!

Hur skulle du göra om du ville ta en fika/träffa killen du gillar? Ge tips på vad man kan prata om på första dejten. Svar: Alltså jag har inga tips förutom att köra raka puckar och öppna kort. Om det är någonting jag hatar så är det folk som ska spela spel. Om du vill ta en fika med honom, skicka en snap/insta dm/sms och fråga om han skulle vilja ses på en fika? Inte svårare än så! Vad man kan prata om på första dejten, jag skulle försöka hitta gemensamma intressen, händelser, drömmar, mål osv. Hittar man något gemensamt så flyter ofta samtalet på bättre än när man pratar om något den ena bara kan relatera till, då kan det nästan bli lite intervjumässigt. Såg den HÄR artikeln på Metro som hade massor med punkter och frågor man kan utgå ifrån, varför inte testa?

Har du lätt för svartsjuka i vänskapsrelationer? Svar: Nej det har jag verkligen inte, tror inte jag har känt av svartsjuka i en vänskapsrelation sen jag gick på högstadiet. Jag tror att svartsjuka och avundsjuka grundar sig i hur man mår själv och jag är väldigt trygg i mig själv och går inte runt och oroar mig för att mina vänner ska lämna mig eller liknande.

Hej! Har du och ditt ex någon kontakt idag? Svar: Hejsan, nej det har vi inte!

Hur känner du när följare kommer fram och säger hej/vill ta bild? Kan du tycka att det är jobbigt? Bli obekväm? Eller tycker du bara att det är kul? Kram fina du <3 Svar: Jag blir sinnessjukt glad!! Det förvånar mig nästan hur glad jag blir varje gång, spelar ingen roll att det händer titt som tätt och pågått i flera år, jag blir verkligen så glad varje gång! Enda gången jag kan tycka att det är jobbigt är när jag sitter och äter, då tycker jag man kan vänta lite. Tycker det är så himla roligt att träffa er och få ansikte på er oavsett om det bara är för att säga hej eller om det är för en bild. Kram! <3

Hur är din relation till dina syskon? Träffs ni ofta? Skulle du säga att det är en nackdel att du och Alice är ganska jämngamla och sen är Nora rätt mycket yngre än er, eller gör det er relation bara ännu bättre? Svar: Jag skulle säga att jag har en väldigt bra relation med mina syskon. Jag träffar dom inte superofta i och med att vi har rätt olika liv och för att jag inte längre bor hemma. Alice och jag ses kanske en gång i veckan men vi pratar i telefon varje dag och är väldigt öppna med vad som händer i våra liv liksom. Att ha ett jämngammalt syskon och ett yngre är något jag är så himla tacksam över. Det är verkligen best of both worlds om ni frågar mig! Alice och jag fick växa upp tillsammans och alltid ha varandra vid vår sida och sen när jag var 12 år föddes Nora. Det som är så fantastiskt med att Nora kom så sent är just att jag fått se hela hennes uppväxt och att jag kommer ihåg allt. Sen är det klart att jag och Nora inte kan umgås på samma sätt som jag och Alice, men det är ju bara en tidsfråga innan vi kan det :)

Hur mår du? En fråga många inte svarar helt 100 på för att den är rätt så svår att svara på. Så… hur mår just du, just nu? Svar: Just precis nu mår jag så bra att jag nästan skäms. Det känns som att det är så mycket i mitt liv som bara flyter på så bra att det känns som en dröm. Jag har så fina vänner, familj osv. Skolan går bra, jobbet går bra, det är fint väder var varannan dag, jag ska resa massor i vår/sommar, jag fyller snart år, det är vår!!! Det är så många faktorer just nu som bidrar till lycka och tacksamhet. Jag har varit så lugn på den sista tiden, levt i nuet. Det är underbart!

Finns det möjlighet att bli tillsammans med sitt ex igen, tkr du att det är en bra idé att höra av sig till sitt ex man blev dumpad av eller bara låta han vara? Svar: Nu är det ju svårt att svara på just ditt specifika fall utan några detaljer men ska försöka svara lite generellt. Jag är inte den som säger "ex är ex av en anledning" och håller fast vid det stenhårt. MEN, jag tror inte på att göra slut och sen bli tillsammans igen strax efter och ändå hoppas på någon form av förändring. Vill man testa med sitt ex 6-12 månader senare, fine, gör det men jag tror inte att det är någon idé att testa innan det. Man måste låta det ta tid, göra slut, komma in i ett nytt liv och sen starta om på en helt ny kula i sånna fall. Om du var min vän skulle jag rekommendera dig att inte höra av dig till ditt ex på ett bra tag, om han har avslutat relationen så måste du acceptera det. Om han ångrar sig kommer han höra av sig <3

Hej Andrea, jag är just nu i en relation där jag inte riktigt vet vart jag står. Vi båda vill 2 helt olika saker i livet och jag slungas mellan hjärta och hjärna… Vad tycker du är tecken på att man kanske ska gå skillnad håll i en relation? Svar: Hej! Det där är så himla svårt, för på ett sätt så känns det ju som att man borde kunna fortsätta vara tillsammans trots att man har olika mål och visioner med livet, men samtidigt inte. Det beror ju verkligen helt och hållet på vad det handlar om. Det blir ju dock farligt när man vill olika saker och det resulterar i att man håller tillbaka varandra istället för att pusha varandra. I en relation tycker jag att man ska vara ett team, man behöver inte tycka samma om allt, ha likadana intressen m.m men det är så viktigt att ändå ha samma syn på livet, liknande värderingar osv. Tecken på att man kanske ska gå skilda håll i en relation är nog det du beskriver nu, tvivel. När den där känslan i magen inte går att trycka undan längre, när tankarna om "borde vi verkligen" inte går att trycka undan längre.

Det är svårt att reflektera över framtiden för sitt förhållande när man är så unga som vi är. Man vet knappt själv vad man vill göra om en månad, då är det svårt att försöka förstå vad man vill tillsammans med en annan person eller vad den personen kanske vill. Jag tycker inte att man jämt och ständigt behöver ställa sig frågan "är det här föräldern till mina barn" som kanske kommer om tio år, men jag tycker absolut att man ska tänka 1-2 år framåt. Annars blir det nog lätt så att tiden bara rullar på och så ångrar man att man inte reflekterat tidigare.

I och med att du blivit en väldigt offentlig person de senaste åren, o dessutom visat öppet vart bla dina föräldrar bor, har du någonsin haft någon obehaglig stalker situation? Svar: Nej faktiskt inte! Jag har varit väldigt skonad från både näthat och obehagliga personer i verkliga livet. Jag har haft folk som plingat på min dörr några gånger både hos mina föräldrar och hos mig men aldrig haft någon stalker eller liknande.

VEM ÄR KILLEN i bakgrunden på din snapchat/instagram story? Svar: Han är killen som ger mig fjärilar i magen. Man säger ju att saker som detta oftast händer när man minst anar det och så är det ju verkligen i mitt fall. Jag har de senaste månaderna gått runt och sagt till mig själv (och andra haha) att jag minsann inte ska få känslor för någon förens jag fyllt 25, jag ska enbart fokusera på mig själv, vara kvinnan i mitt egna liv osv. Sen föll jag oplanerat och hejdlöst för honom. Det är verkligen så himla sjukt, galet och fantastiskt. Men som svar på frågan, han är killen jag är kär i och det är jag så glad över.

 

Gillar

Kommentarer

Linn
,
Om det inte redan är försent, här kommer en till fråga: När du går in i ett nytt förhållande? Kommer du visa personen i dina sociala medier efter ett tag eller inte alls? (Tänker främst på killen du verkar dejta nu) Kram
Petronella
,
ÅÅÅÅH!!! Fjärilar i magen är det bästa. Så glad för din skull. Kramar!!!!!
Madeline,
Såååå glad för din skull att du mår bra och att du är kär som satan! Bästa du förtjänar det bästa och att det händer när du minst anar det är bland det bästa som finns! <3 <3
nouw.com/madelineingelgard
Emelie
,
Alltså, jag blir så glad för din skulle Andrea!!!! Kan inte vara lätt att göra slut med någon man varit tillsammans med så länge o under hela tonåren, men du visar ju att man klarar det och att man kan bli lycklig och kär igen!!!!! Ska tänka på dig om det någon gång tar slut mellan mig och min kille som jag träffade när jag var 14. Kram!!!!! /Emelie 19
Moa,
Åååh va mysigt med ditt svar på sista frågan! Blir så himla glad gör din skull?stor kram!
nouw.com/moachatillon
Ronja
,
Jag håller med alla andra, det sista svaret fick mig att le! Det är en underbar känsla att bli kär igen! Blir glad för din skull!<3
Stina
,
Åh, det du beskriver påminner mig om låten Alive med Celine Dion ☺️
Anna
,
Ahhhhh jag blev SÅ glad när jag läste svaret på sista frågan!?!? Grattis ?? så roligt du!!!
Mikaela
,
Åh vad glad jag är för din skull! Fick till och med tårar i ögonen och ett leende på läpparna för jag vet hur det är att bli sådär hejdlöst kär och få fjärilar i magen. DU är värd allt världen har ge! <3
Junitjej,
Så kul att läsa!
www.junitjejen.se