Svar på frågestund - Del 2

Allmänt, Frågor & Svar

När släpper du nästa kollektion och är det plaggen som syns från Frankrike? Svar: Den släpps 22a April!!!! Taggaaaa :D Och ja det är plaggen som vi fotade i Frankrike som kommer släppas då.

Hur ser du ditt liv om 10 år? Svar: Om 10 år är jag 32 år gammal. Förhoppningsvis är jag egenföretagare, kär och kanske sugen på familjelivet.

Hur tänkte du när du köpte lägenhet och vad var viktigt för dig? Skulle du rekommendera det området där du bor eller finns det andra som du skulle kunna rekommendera? Har nyss flyttat till Stockholm och letar nu bostadsrätt, det är en djungel! Svar: När jag letade lägenhet så fokuserade jag väldigt mycket på själva lägenheten i sig framför läge. För mig var det inte så viktigt att bo nära stan, jag prioriterade hellre storlek/skicka osv. Något som var viktigt för mig var ljusinsläpp, balkong och att det var en 2a då jag ville ha ett separat sovrum. Nu hade jag "turen" att ha råd att bo i ett område som jag verkligen ville bo i och trivs i väldigt bra som heter Årsta och ligger precis söder om Södermalm i Stockholm. Från mig tar det 15-20 minuter kommunalt in till T-Centralen så det är väldigt nära stan. Förutom det så ville jag inte bo på bottenplan, det var dom referenserna jag hade liksom :) Som jag skrev i förra delen av frågestunden så rekomenderar jag söderort där jag själv bott och vuxit upp men du kommer säkert trivas vart du än väljer att bo i Stockholm! :)

Hur långt innan började du plugga inför ditt körkortsprov? Hur pluggade du? Svar: Jag pluggade lite av och till men jag pluggade ordentligt i kanske en månad inför mitt prov, hetspluggade ordentligt i fyra dagar innan provet :) Det jag gjorde var att läsa boken jag hade, sammanfatta den med egen penna och papper samt göra olika tester via olika appar.

Bilder från lägenheten innan den gjordes i ordning!

Hur lång tid tog det för dig att spara ihop till en kontantinsats till din lägenhet? Och hur mycket sparade du ungefär i månaden? Svar: Det tog flera år, jag började spara redan när jag var femton och köpte min lägenhet när jag var 20, så i fem år sparade jag. Och hur mycket jag sparade berodde på hur mycket jag tjänade men försökte lägga undan cirka 10-15 000 i månaden sista två åren :)

Sparar du till något speciellt nu? Så kul att höra din planer om din framtid osv. Svar: Nej faktiskt inte, och det är förvånansvärt skönt. Jag brukar uppskatta att ha sparmål osv men just nu så sparar jag inte till någonting speciellt. Det enda specifika jag spart till på sista tiden är min och Mathildas resa vilket jag fortsätter spara till trots att det egentligen inte behövs. Tackar inte nej till att ha med mig extrapengar dit liksom :) Men sen spar jag ju långsiktigt, jag planerar att bo kvar i min lägenhet läääängee men nästa boende lär ju behöva lite extra cash så spar väl indirekt till det!

Vilken av dina och Mathildas poddavsnitt är din favorit och vilket var roligast att spela in? Svar: Gud jag vet inte.. De mest intressanta och givande avsnitten att spela in var definitivt avsnitten i vår serie Var Femte Kvinna i alla fall. Alla avsnitt där vi skrattar mycket är roliga att spela in såklart, men dom är roliga ur perspektivet att dom känns viktiga.

Ungefär hur mycket brukar man ta betalt för samarbeten? Svar: Det beror väldigt mycket på. Det finns olika faktorer att utgå ifrån och det är saker som statistik, engagemang, varumärke, kund osv. Vissa företag kanske erbjuder någon en produkt, vissa kan erbjuda andra massor med pengar.

Hur känns det att Bianca nämner om dig o Mathilda i deras senaste podcast avsnitt? Svar: Jag vet inte riktigt vad folk menar med frågan "hur känns det"?. Jag bryr mig inte för jag tolkade det inte som något elakt på något vis så det är alldeles coollugnt! :)

Vad är din högsta dröm karriärsmässiigt? Om inget vore omöjligt, vad är din högsta dröm? Svar: Min högsta dröm karriärsmässigt är nog att fortsätta vara egenföretagare och kunna bygga eget bolag, ha anställda osv. Mycket beror på att jag vill kunna känna friheten i att bestämma själv, styra själv osv. Om inget vore omöjligt.. Riktigt svår och stor fråga men då skulle jag vilja att världen blev jämställd och att allt kvinnoförtryck försvann. Innan det händer tror jag att det är svårt att lösa andra problem som miljöfrågor osv.

Hur redigerar du dina bilder till instagram? Så himla fina!! Kram bästa du<3 Svar: Jag redigerar ALLTID, ALLA mina bilder oavsett vart dom läggs upp i Lightroom. Till bloggen redigerar jag i Lightroom på datorn och till Instagram redigerar jag i mobilen. Lightroom är inte gratis utan kostar cirka 1000 kr per år om jag inte minns helt fel. Kram och stort tack!

Kan inte du berätta lite om det du pluggar! Hur trivs du med att ha börjat plugga? Är det svårt och känner du att kursen du valt är rätt? Kram Svar: Jag pluggar Media och kommunikationsvetenskap 1 30p på Stockholms Universitet på medieinstitutet på Karlavägen (alltså inte på själva Universitetet, Frescati). Jag trivs med att plugga på den nivån som jag pluggar nu men hittills känner jag inte att kursen i sig ger mig jättemycket. Pluggandet i sig ger mig mer än det jag faktiskt lär mig, förstår ni hur jag menar? Hittills har jag inte lärt mig någonting jag tror jag kommer ha superstor nytta av liksom, men jag känner att det lägger en väldigt bra grund för framtida studier inom media eller liknande!

Vad känner du är de vanligaste fördomarna kring dig som person och dig som influencer? Svar: Jag tror att en vanlig fördom om mig som influencer är att jag är ytlig och att jag som influencer har en skev världsbild. Jag förstår den fördomen i och med att den stämmer in på många men inte alla influencers. Men förhoppningsvis förstår man att det finns mer hos en person än vad hen väljer att skriva om i sin blogg eller lägga upp på instagram. En fördom om mig som person är nog att jag är väldigt social vilket jag inte riktigt är. Jag är utåtriktad och klarar mig bra socialt, men jag är inte alltid sugen på att vara social.

Hur gör man för att lindra sin studentsångest? Tar studenten om knappt två månader och jag fruktar den dagen så mycket. Är så läskigt när framtiden är så oviss, skolan är ju ens trygga punkt. Tips och råd? Puss&Kram Svar: Precis som med all typ av framtidsångest så är det bara att försöka ta en dag i taget. Det är verkligen så himla onödigt att gå runt och oroa sig över något som eventuellt kanske kan hända. Jag har en vän som väntade på ett besked av en läkare. Hon skulle inte få svar på 1-2 veckor och var jätteorolig över ett ledsamt besked. Det jag sa till henne då var: - Okej, du kanske får ett negativt besked. Ska du då ha mått dåligt redan två veckor innan du fått beskedet? - Om du INTE får ett negativt besked. Ska du då gå runt och må dåligt i två veckor för INGENTING? Båda scenarior är ju väldigt knäppa liksom. Men angående själva studenten så skulle jag tipsa om att försöka tänka lite "det är som det är och det blir som det blir". Att framtiden är oviss är ju ändå något fint och du kommer hitta en ny trygg punkt! Försök se detta som ett positivt äventyr <3

Hur ofta går du på blogg relaterade events och liknade? Svar: Det går verkligen i perioder, nu sista halvåret har jag knappt gått på någonting. Vissa events är jätteroliga men det beror lite på vilka som arrangerar och vilka som ska dit. Att gå på ett mingel är oftast helt ointressant för mig men att gå på något där det händer någonting, där man aktiveras tycker jag är väldigt roligt. Men som svar på din fråga; kanske 1 gång i månaden eller något :) Kram!

Gillar

Kommentarer

Hanna
,
Du är ju det fiiiinaste vi har här i Sverige! Du har säkert skrivit detta tusen gånger men hittar inte haha, vad använder du för mascara? Kram på dig bästa<333
Sanna
,
Hej Andrea! Fråga till frågestunden - var är dessa träningstights och träningströja ifrån? Letat överallt efter en snygg träningströja, men hittar ej, gillade din! <3 https://andreahedenstedt.se/2017/12/19/yesterday-2/ Och - du hade en live idag när du sminkat dig och visade upp allt smink efter, missade lite så undrar om du kan lägga upp ditt smink i ett inlägg?
Ida
,
Vart köpte du dalmatinöronen och svansen som du hade på en maskeradfest? 😊
Amanda
,
Vart kommer baddräkten ifrån? Så snygg!!