Svar på frågestund - Del 3

Vilken highlighter gillar du bäst? Svar: Jag kanske inte har testat supermånga men min absoluta favorit är The Balms Mary-lou manizer! Haft den i flera år nu och har aldrig hittat någon som lever upp till den! :)

Vad använder du för smink när du är utomlands? ? Svar: Jag brukar inte sminka mig så mycket på sommaren eller när jag är utomlands. Men då kanske jag har lite bronzer, ögonbrynspenna och mascara typ. Tycker det är roligt att sminka mig men det är rätt skönt att inte ha så mycket när det är varmt! :)

Vad är den yngsta du skulle kunna bli vän med ? Tycker du verkar som världens skönaste människa men är 99a:/ Svar: Jag har inte riktigt tänkt på det där men jag tror inte jag mentalt och känslomässigt skulle kunna komma nära en person som är yngre än 99a. Sen är det ju så att desto äldre man bli desto mindre märks åldersskilnaden av. Sen beror det ju väldigt mycket på hur personen är som person, kanske klickar bättre med en 99a än vad jag gör med en 94a!

Brukar du eller alice ha hemmafester? Svar: Nej! Jag har haft två hemmafester och Alice har också haft några stycken men det är inte något som ofta förekommer liksom. Tror också det blir mer ovanligt när man får gå ut på klubbar istället.

Hej finaste Andrea! Har precis börjat gymnasiet och snart är det den så kallade nollningen då det kommer vara mycket alkohol inblandat vad jag har hört. Hör även människor som säger att som ska supa sig fulla osv. Jag tycker det känns jobbigt för jag är inte alls den typen som dricker (har inte ens smakat) och blir full. Vad ska jag göra? Känns så jobbigt att bara sitta brevid när alla andra har kul, men samtidigt vill jag inte dricka bara för att andra gör det Hur resonerar du om detta? Vad skulle du gjort om du var i min situation? Svar: Jag förstår verkligen att det känns jobbigt att andra planerar något du kanske inte känner dig taggad på. Kom bara ihåg att det dom säger gäller dom själva, ingenting du måste vara med på. Sen är det ju lättare sagt än gjort då många ofta försöker tvinga på andra alkohol men jag tycker bara du ska göra det klart från början. När jag festar utan alkohol brukar jag säga klart och tydligt "Nej jag kommer inte dricka ikväll" Och om någon frågar varför säger jag "För att jag inte känner för det". Det kanske känns jobbigt men det kommer vara ännu jobbigare att gå runt ämnet om folk undrar varför du inte dricker. Och tro mig, det går att ha roligt utan alkohol!

Favorit fysiska klädesbutiker? Alltså inte på nätet som t.ex nelly eller na-kd? Tacksam för svar, älskar din klädes stil och ska shoppa på söndag så behöver lite inspo på butiker i stockholm du brukar gå till-ish. Kram på dig!! Svar: Jag älskar Zara! Skulle nog säga att det är min favoritbutik. Tycker man hittar mycket snyggt i basicväg men även lite roligare, galnare plagg! Annars gillar jag Gina, Bikbok osv! :)

Längd/vikt? Svar: 171 cm. Vägde mig sist i vintras innan jag blev sjuk, sen dess har jag lagt på mig rätt mycket. Eller mycket och mycket, mycket i jämförelse med vad jag brukar skifta mellan och väga. Skulle gissa på att jag kanske väger... 65-67 kg!

Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Svar: Om smilegropar och ögonfransar räknas som en kroppsdel så tar jag dom. Annars väljer jag nog mina axlar, tycker jag har en snygg hållning och mycket av det har med mina axlar att göra.

Vilken YouTuber är din favorit? Vilka följer du dagligen? Svar: Dom jag följer dagligen är Jon Olsson och Therese Lindgren. Det är nog de enda jag kollar varje video av. Men några andra jag följer är Sandra Lindahl, Felicia Aveklew, Thomas Sekelius, Ida Warg, Lakidoris och Linn Ahlborg!

Känns livet lättare eller svårare efter studenten? Kan du ibland sakna något med skolan? Och hade du någonsin ångest över att du skulle ta studenten? Svar: Det är mycket mindre stress i vardagen. Dock har jag mer ångest för livet och framtiden nu än vad jag hade på gymnaiset. Jag oroade mig inte riktigt lika mycket då, det fanns liksom saker tätt inpå att oroa sig inför istället så som prov och inlämningar. Nu känns det som att jag ibland har för mycket tid att grubbla, mycket ensamtid där jag verkligen övertänker saker.. Jag hade inte riktig ångest inför att ta studenten. Visst var det pirrigt och nervöst men inte ångest. Längtade något otroligt mycket! Såhär ett år efter att jag tagit studenten (trodde aldrig jag skulle säga det här) kan jag vissa dagar sakna att gå i skolan. Man får hela tiden bekräftelse på vad man gjort, man betar av saker och man jobbar sig hela tiden framåt. Nu kan det ibland kännas som att jag bara står och stampar på samma ställe utan att riktigt veta vart jag är påväg.

Hur hanterar din ångest? Om du ens kan hantera den? Och vad är i sådana fall ditt tips för att hantera/motverka när ångesten kommer? Svar: Jag kan inte hantera den. Eller om jag gör det så vet jag inte hur. Dock har jag fått mycket tips om att andning är viktigt. Så ibland när jag känner en ångestattack komma smygandes så fokuserar jag väldigt mycket på att andas lugnt och i takt med någonting. Typ in i fyra sekunder, ut i fyra sekunder. Men jag har ju bestämt mig för att börja prata med någon om detta då det inte alls är en långsiktig lösning.

Okej rätt knepig fråga men vet att många nog undrar kring detta och att det är rätt aktuellt… du som ”umgåtts” och ser bloggtjejer på resor, mingel, event etc., hur upplever du ”bloggvärldens” relation till mat? om man lyssnar på tex hannah och amandas senaste poddavsnitt där dom nämnde ett sommarprat där dom pratade om just detta – att hela bloggvärlden och dess tjejer och alla kända instatjejer postar bilder och inlägg om mat, snacks, enorma frukostbufféer osv osv, men själva kanske slänger halva maten och i vissa fall inte ens rör den (!!!) ? Men utåt sett spelar att dom kan äta precis hur mycket och vad som helst utan att gå upp ett gram och vara en nätt liten XS med magrutor och slanka kroppar, och ABSOLUUUT inte anstränga sig för deras kroppar eller bryr sig om sådant… Hur ser VERKLIGHETEN ut egentligen? Jätteflummigt nu men hur upplever du allt detta, du som är inne i den världen? Är det mycket fakeat och mycket hets? Svar: Hahah tro mig jag funderar också på det där. Men om jag tänker på vad jag själv sett av bloggvärlden så känner jag inte riktigt igen mig. Jag har aldrig sett någon fota "fet mat" och sen inte äta eller äta två pommes. Sen tror jag dock att många bloggare har en skev syn på mat. Och tyvärr beror nog detta på att man hela tiden bedöms, kommenteras och iaktas. Jag själv får ju höra av läsare när jag minsann lagt på mig några kilon, eller folk undrar om jag inte borde besöka gymmet snart. Med sånna kommentarer tror jag lätt att det blir skevt. Men jag skulle verkligen inte säga att det är mycket hets. När jag ätit med andra som bloggar beställer folk det dom är sugna på. Sen umgås inte jag supertätt med någon annan bloggare än Mathilda så kanske inte ser hela verkligheten heller..

Jag bor också i söderort men på rödalinjen, vilken är din favoritförort? Svar: Yeey! Jag måste ju säga söderort först och främst. Är man uppvuxen på ett ställe så blir det ju ens hem liksom. Men ett ställe i söderort så får jag ju välja Älvsjö med omnejd då det är mitt hem och varit det sedan barnsben. Annars gillar jag verkligen Midsommarkransen och Årsta! (Här nedanför ser ni ett av mina favoritställen i Söderort, bron mellan Årsta och Södermalm)

Har du och Mathilda någon gång haft ett stort bråk, och vad handlade det om isf? Svar: Nej faktiskt inte! Som jag nämnde i förra delen är jag ingen bråkig person, inte heller Mathilda. Absolut har vi tjafsat lite men aldrig bråkat. Största tjafset var väl när hon frågade om jag ville med till Kos då det endast var 1% chans att hennes ex skulle följa med och sen så ba "upps han kunde visst följa med" och jag ba... :)

Tips på restauranger i Stockholm?? Ska dit på min födelsedag och vill gärna äta på nåt bra ställe! Svar: Jag har skrivit en guide med mina favoritställen att äta på i Stockholm, ni hittar den HÄR!

Bästa fototipset? Svar: Det här kanske inte är det bääästa tipset men något jag verkligen brukar tänka på är att ta SJUKT många bilder. Alltså tar man 100 bilder borde det ju finnas några fina liksom. Tar man 5 bilder är chansen inte lika stor att man hittar någon man gillar. Sen brukar jag väldigt sällan fota i direkt solljus, blir sällan bra.

Svettas du lätt? I armhålorna t.ex när du har tajta tröjor, har nämligen själv det problemet, älskar din utstrålning och blogg! Svar: Haha så rolig fråga! Ja jag svettas ganska lätt, dock inte i armhålorna. Jag svettas lätt i ansiktet, alltså det är sååå jobbigt! Får väldigt sällan svettringar i tighta tröjor men pärlor på överläppen händer dock betydligt oftare...

Om du fick drömma, hur skulle du vilja att din lägenhet såg ut och vart skulle den ligga? Svar: Okej nu bestämmer jag att den här frågan ska svaras på med en viss realism, så nu pratar jag om drömlägenhet i Stockholm. Jag skulle vilja ha en 3a med högt i tak från sekelskiftet. Balkong med kvällssol och den ska ligga på Söder, nära Nytorget. Älskar verkligen det området!

Kan man lära sig att lita på människor? Jag har grova tillitsproblem och litar inte på någon, har du några tips för att börja göra det! Svar: Jag tror att det är viktigt att gå till svars med vad till tillitsproblem kommer ifrån. Exakt vad är det någon gjort mot dig som gör att du inte kan lita på folk? När du listat ut vem personen är som svikit dig, bestäm dig för att hen inte ska få förstöra för dig. Tänk på att livet är för kort för att gå runt och vara misstänksam mot allt och alla. Det är svinläskigt att öppna upp sig för någon men i de allra flesta fallen är det så HIMLA värt det. Och om det blir så att du blir sviken igen, då är det bara att sörja och sen get back on track. Livet ser tyvärr ut så att vi blir sårade. <3

Har något företag du arbetat med varit svåra att ha och göra med? Vilket? Svar: OM jag har. Herregud.. Tänker inte nämna några namn (så oproffsig är jag inte hahah). Men det har varit än del smågrejer, inget superstort. I alla fall handlar det ju om pengar och ett företag gick till exempel i konkurs, dom var skyldig mig massor med pengar. Inte superkul.. Vissa företag slutar bara svara på mejl osv..

Hej! Har du några planer över att resa till något varmare land under vintern? Hur var det i Thailand förra året, vad var det bästa med den resan? Svar: Heeej! Ja det har jag. Jag, mamma, Oskar, Nora och Alice ska till en ö i Karribien som heter Curacau. Den ligger bredvid Aruba. Det är det som är bokat, sen skulle jag väldigt gärna vilja komma iväg på någon resa i November.. Skulle vara så himla skönt. Nu kommer ju jag låta som världens tönt men det mysigaste med resan till Thailand var att få vara med Anton i 3 veckor konstant. Det var så himla bra för vårt förhållande. Men om jag ska säga något mer praktiskt så var det bästa vädret och maten. Det är ju väldigt billigt i Thailand så vi kunde unna oss mycket och inte tänka på ekonomin på samma sätt som man kanske gör hemma eller i andra länder. Det var verkligen avslappnande!

Hur tänker du kring ”hetsen” (vet inte om det är rätt uttryckt) att köpa dyra märkes grejer? Att det typ har blivit en grej för bloggtjejer att köpa dyra väskor trots att dessa varken har lägenhet eller liknande. Alltså att man prioriterar 40 000kr på en väska istället för viktiga saker. Och typ att framgång möts i chanels? Svar: Såhär känner jag; Jag tycker att alla människor får göra vad de vill med sina liv, har man råd med en Chanel och vill köpa en - gör det! Något jag dock tycker man kan tänka på som profil i sociala medier är väl lite hur man får saker att framstå. Ibland får jag känslan av att vissa försöker få stora köp att verka som mindre, som något lite spontant och som om 40 000 inte är någonting. Oavsett hur mycket pengar man har är 40 000 kr för en väska mycket pengar anser jag. Jag själv har en kärlek till designväskor och dagdrömmer ofta om att köpa mig en till. Och vad jag tycker om att köpa dyra väskor innan man har lägenhet; knäppt. Som sagt, alla får prioritera sina pengar hur man vill men jag personligen skulle nog aldrig lägga så mycket pengar på något innan jag har ett förstahandskontrakt eller en bostadsrätt. Men som sagt, alla har olika förhållningssätt till pengar och inget är mer rätt eller fel egentligen. När jag köpt en lägenhet, känner att jag har sparat mycket, har pengar till en resa och lite till och fortfarande har råd att köpa en Chanelväska (eller liknande) och verkligen vill ha den, ja då skulle jag köpa den. Men för mig kommer det rätt långt ner på prioriteringslistan nu när jag letar lägenhet. Jag vill kunna ha råd att renovera om det behövs, köpa en skön soffa, en ny säng, ett snyggt matbord osv. Jätteluddigt svar, jag är inte emot att folk köper dyra väskor (jag själv har gjort det), jag själv hade dock inte prioriterat mina pengar på en superdyr väska innan jag har exempelvis en lägenhet eller redan har ett fett sparkonto.

 

Gillar

Kommentarer

Sofie,
Du verkar så vettig! Gillar verkligen att läsa dina svar i frågestundsinläggen!
sofiegabrielsson.devote.se
matilda ?,
Så himla bra inlägg! (:
nouw.com/matildardn
ISA,
åh vilken bra mix på frågor du fått och himla bra svar! vill bara ge en stor kram till alla yngre tjejer därute som verkar ha det så tufft juuu. <3
isabyl.devote.se
Sandra Lindahl,
HIHI ÅH YEEEY <3 Du är en favorit- blogger , podder, youtuber and girl <3
sandralindahl.se
CAMILLAESI,
så kul att läsa svaren. Men haha flera företag har gjort samma sak till mig med att de har bara slutat svara. Jag trodde att det bara hände mig Kram<3 http://camillaesi.se
www.camillaesi.se
Jessica
,
Hej! Klantigt av mig att komma på min fråga EFTER frågestunden, men kanske kan du besvara den i alla fall? Är lite nyfiken på din dator, jag själv är i tankarna att köpa dator. Är helt fast vid Mac. Vill använda datorn till at surfa såklart, bloggar en del, men är även väldigt foto och filmintresserad så den måste klara av att hantera denna sortens filer. Hade tidigare en macbook air som jag fick att krascha tre gånger pga att den inte klarade dessa filer hehe... Vill kunna ta med mig datorn så en stationär är inget alternativ. Tänkte att du antagligen använder din dator till lite samma grejer? Så undrar vilken du valt, vad den kostade och om du hittills är nöjd. Hoppas nu inte att jag missat ett sånt här inlägg? Har försökt leta men inte hittat något. Tack för en bra blogg och framförallt en fantastisk pod! Kram
Jennifer
,
Hej! Såg att du skulle till curacau, och vill bara tipsa om den finaste stranden. Vi spenderade tre veckor där och åkte runt och kollade olika stränder, men den som verkligen slog alla andra var kenepa beach, gratisstranden(ligger en betalstrand ca 500m bort) men om mqn gillar enklare stränder, med lite turister och stor chans att se sköldpaddor(finns dock inga solstolar) så är den underbar! Samt resturangen gouverneur i willemstad, supermysig precis som utserveringen mittemot på andra sidan kanalen. Du kanske redan har massor att göra. Men det var helt klart mina favoritställen där..