Svarar på era instagramfrågor! Del 1

Allmänt, Frågor & Svar

Hur mår du och hur har du mått den senaste tiden? Svar: Jag mår bra men jag har haft det lite svajigt senaste veckan om jag ska vara ärlig. Det jobbiga är att jag kan må dåligt av att jag mår dåligt, så det blir nästan som dubbel effekt. Det har dock inte varit något allvarligt eller dramatiskt. Allting går egentligen att förklara på ett enkelt sätt och det är att jag har haft mens, då kan jag bli rätt känslig och lite deppig. Jag får ofta dåliga tankar om mig själv då, inte om livet i sig eller min livssituation. Mer att jag känner mig dålig, ful och oduglig liksom. Men som tur är så höll det bara i sig i två dagar typ och nu är jag back on track haha. Försöker verkligen bara att påminna mig själv om att det är hormonerna som spökar med mig och att det snart går över. Sen brukar jag också vara ärlig mot min kille med hur jag mår så han vet att jag kanske är lite extra känslig. Men som svar på din fråga: nu mår jag bra! Känner att jag är i balans.

Jag undrar hur man kan bli bättre på att vara själv hemma och njuta av sitt eget sällskap? :) Svar: Öva! Det kan låta som det mest tråkiga svaret men öva är typ det bästa svaret. Jag är ju väldigt mycket ensam i och med att jag jobbar själv hemifrån varje dag utan kollegor. Så jag är själv typ... 9 timmar per dag eller något. I början tyckte jag att det var jättejobbigt men det blev verkligen bättre och bättre. Något som faktiskt kan vara nice är typ att umgås så intense med folk så att när man sen kommer hem och ska vara själv så är det typ det skönaste du gjort. Alltså att du umgåtts med folk och gjort saker hela dagen, varit i stimmiga miljöer och sen när du kommer hem så kommer du känna att det där tysta, lugna var precis vad du behövde.

Varför slutade du och Mathilda podda? Svar: För att det var dags helt ärligt talat. Vi kände inte att det var lika kul längre och då blev podden något som istället kom ivägen för oss två. Förut var den något vi älskade och prioriterade högt, i slutet blev den som ett störningsmoment och jag kände att jag hellre ville spendera den tiden vi la ner på att umgås med Mahilda istället för att podda. Vi hade podden i FEM ÅR. Det är fan sjukt länge och någon gång måste man sluta liksom. Även om jag tyckte att det var kul i slutet också så kände vi båda att glöden liksom dött, då är det bättre att vi skyddar vår vänskap och lägger krut och energi på annat :)

Vad hade du sagt till 13-15 åriga Andrea om du kunde? Svar: Byt inte fotbollslag. Den där personen är inte värd din tid. Var rädd om dina kompisar. Våga säg ifrån när någon får dig att bli obekväm. Gå på ännu fler hemmafester. Våga släppa loss. Lev livet. Lev i NUET. Det du upplever nu kommer aldrig tillbaka.

Vilket preventivmedel använder du och hur funkar det för dig? Svar: Jag äter p-piller av märket Rosal och det funkar superbra för mig skulle jag vilja påstå. Mina förra ppiller gjorde mig deppig, gav mig huvudvärk och massor av andra tråkiga biverkningar. Helst av allt skulle jag vilja vara utan preventivmedel men det går ju tyvärr inte.

Vad hjälpte dig att börja leva mer i nuet? Svar: Jag inledde 2018 med att känna och tänka: jag har bara det här året en gång i mitt liv. Jag har bara idag en gång, det kommer aldrig någonsin tillbaka. Det finns inga tidsmaskiner så gör det bästa av varje stund. Uppskatta solen, fågelkvittret, värmen inne på bussen, friska luften när du går av igen och allt annat du kan uppleva på en dag. Jag tror att det också hade mycket att göra med att jag bara bestämde mig för att vara mitt lyckligaste jag. För att vara sitt lyckligaste jag måste man vara här och nu.

Vad är du mest nöjd med i livet just nu? Svar: Hela paketet skulle jag nog säga. Jag är frisk, jag mår bra fysiskt och psykiskt. Jag lever tillsammans med en person som får min mage att pirra varje dag av kärlek. Mina vänner är fantastiska. Jag jobbar med något jag tycker är kul. Min familj är underbar och vi har en fin relation. Det är sällan jag känner att jag längtar bort från vart jag är just nu.

Finns det någon tanke som skrämmer dig? Svar: Jag har sedan jag var liten varit väldigt skrämd av döden. Tanken kan ge mig svårt att andas och ångest i hela bröstet. Så är det fortfarande men dödsångesten har faktiskt inte varit speciellt påtaglig på typ ett år ungefär. Kanske just för att jag lärt mig bättre att kontrollera och styra mina tankar.

Hur länge har du och Gustav varit an item nu? <3 Svar: Vi har satt 18e Mars som vår dag. Så 10 månader på fredag <3

Saknar du poddis? Svar: Alltså.. Jag måste säga nej. Jag saknar att podda men jag saknar inte hur vi kände för podden i slutet. Jag saknar i sånna fall podden typ.. 2016-2017. Måste erkänna att det ändå känns lite konstigt att inte prata med er lika mycket längre.

Vad ser du mest fram emot 2019? Svar: Bali såklart! Jag har faktiskt inte så mycket planer för detta år. Det enda som är planerat och bestämt är min och Gustavs resa till Bali i Mars. Det ser jag enormt mycket fram emot :)

Kan du tänka dig att börja podda igen med någon annan? Svar: Ja det kan jag absolut göra men i sånna fall släppa en säsong med kanske 5-10 avsnitt. Tror inte jag skulle vilja podda igen på samma sätt som jag och Mathilda gjorde. Jag är så stolt över våra 240 avsnitt och vi har haft SÅ kul men det är fan fett svårt att hålla igång så länge haha.

Hur träffades du och Gustav? Svar: Vi lärde känna varandra när vi började på samma högstadie. Vi har inte träffats sen nian förutom några få gånger då vi stött på varandra. Men vi båda skulle ut en kväll och då bestämde vi oss för att ses på en bar på Söder. Then I was hooked on a krok så att säga haha! På bilderna ovanför ser ni oss i åttan haha!

Vad får dig att må bra? Svar: Jag var på ett yogapass här om veckan och då kändes det verkligen som att poletten ramlade ner för mig. Det kändes som att jag äntligen hittade ett uttryck för vad det är jag har känt inom mig på sista tiden och det är: BALANS. Jag mår så bra av att vara i balans. När allt liksom stämmer överens och klickar. Det kan låta självklart och väldigt okomplicerat att "ja det är klart man mår bra när man mår bra" men för mig är det mer komplext än så. Det handlar liksom om att hitta en inre psykisk balans.

Har du tips på hur man kan leva hälsosammare? Utan ideal osv. Svar: Först och främst tror jag att alla skulle behöva ta sig en liten funderare kring vad man känner att man själv mår bra av. Alla påverkas olika av mat, träning och sömn och bara att ta sig tiden till att komma fram till vad det är man själv behöver tror jag är superviktigt. Och sen komma till insikten att vi alla är så olika, vi kan inte jämföra mängden mat, mängden grönsaker eller kolhydrater med varandra för våra kroppar fungerar olika och vi har olika liv. Jag tror att det steget är det första mot ett hälsosammare liv och tänk, att inte jämföra och tro att det finns en väg för alla. Att äta hälsosamt kan betyda en sak för person X men en helt annan sak för person Y. Något jag annars också brukar förespråka är att avfölja personer på sociala medier man känner att man blir påverkade av negativt. Följ inte folk som ger dig dåliga tankar om dig själv - oavsett hur dåliga de kontona är i sig så är det ju riktigt idiotiskt att sitta och följa sånt dag ut och dag in <3

Hur hanterar du svartsjuka? Svar: Hmm.. Jag skulle inte säga att jag varit speciellt svartsjuk någonsin i mitt liv men absolut har det funnit specifika situationer och fall då jag känt mig svartsjuk. Först brukar jag försöka tänka på en sak som jag fick höra för typ ett halvår sedan (som går att applicera på alla situationer som inkluderar negativa tankar) och det är; "du blir bara så galen som du själv tillåter dig att vara". Alltså, jag är i kontroll över mig själv. JAG tillåter inte mig själv att hålla på med destruktiva, svartsjuka tankar. Nope. STOP. Bara att liksom tänka det för mig själv har hjälpt mig något enormt i flera situationer som inte har handlat om svartsjuka. Men om jag ska vara lite mer konkret så har jag ett tips när det kommer till svartsjuka i relationer och det är helt enkelt att prata om det. Våga vara öppen med hur du känner och varför så löser sig det mesta på stört om någon inte givit dig en anledning till att vara svartsjuk. Svartsjukan/problemet ligger ju tyvärr oftast hos den personen som bär på känslan och inte den andra partnern.

Det kommer en del 2 och 3 senare i veckan! <3 Så undrar ni något mer, kommentera detta inlägg så hinner jag lägga till dom frågorna i nästa inlägg. Kram på er!

Gillar

Kommentarer

Sofie
,
Såg dig och Gustav i gullmars för någon dag sedan, såå fina tillsammans!
Astrid
,
Fråga! Hur tänker du kring dun klädstil? Följer du mycket trender osv? Eller kör du på med ditt eget race? Berätta 😃
Tina
,
Är du och Tove inte vänner längre? Eller hur kommer det sig att ni inte hänger alls längre? 😊
Therese
,
Vet inte om du sett min kommentar tidigare men är Gustav intresserad/har funderat på att göra något med sociala medier? Gillade erat poddavsnitt och känns som att det behövs fler kloka killar som kan vara förebilder på sociala medier. Kram!
Paulina
,
Hej Andrea! Har följt dig länge nu, och du verkar vara en så bra människa! Jag har en fråga om preventivmedel, för ett tag sen berättade du att du skulle sätta in en spiral. Vad var dina upplevelser av spiral?
Diana
,
Vilket moment i ditt liv skulle du säga gjorde en 360 vändning på dig? Positiv som negativ. Hoppas det går att tyda min fråga. 😊 Puss!
Freja
,
Hej härliga du! Finns det något du ångrar att du inte gjort, alltså något du velat göra som inte blev av eller att du inte tog chansen att göra det? Vad är viktigast för dig när du planerar ditt Instagram-flöde? Typ att alla bilder ska matcha och gå i liknande färgskala eller filter, varierade motiv..? Om du hade fått flytta vart du ville utomlands, vilket land hade du valt och varför?
Bella
,
Hej Andrea! Jag ville fråga dig om det för dig går att ta in hur många du inspirerar, hjälper och når ut till? Brukar vara svårt för folk att förstå har jag förstått men jag tänker att du har hållit på med detta länge nu. Går det att förstå, och hur känns det? Blir det en press?
Tilda
,
Hej Andrea! Ser dig sällan äta socker och undrar om det är ett medvetet val eller inte? Tycker det är så himla svårt i vissa situationer (fika, när man blir bjuden osv) att veta vad man istället ska äta! ? tack för allt grymt du gör ❤
Linnéa
,
Känner igen mig i så mycket du skriver om ditt välmående, balansen du hittat osv. Jag kom också ur ett femårigt förhållande i våras och har ända sedan dess älskat mitt liv. Tror det handlar om att man hittat sig själv. Jag prioriterar mig själv i första hand som jag aldrig gjort förut och detta har gjort att jag blivit så harmonisk och fått en sån efterlängtad balans i mitt liv. Har verkligen allt jag vill ha, och är så nöjd med min tillvaro - samtidigt som jag ser fram emot så mycket livet kommer ge mig. Det är en sån underbar känsla att verkligen älska och vara tillfreds med sitt liv. Tidigare har jag varit hel om jag varit med nån annan, inte känt mig tillfredsställd utan en partner - vilket också var anledningen till att det dröjde innan jag vågade göra slut. Men nu älskar jag mig själv att jag inte behöver någon annan. Sån FUCKING frihetskänsla!