The Black Mambas

Allmänt

Syftet med resan är som sagt att besöka de välgörenhetsorganisationer som Maria Nila har skänkt pengar till. En av dom organisationerna heter The Black Mambas vilket är en kvinnogrupp som jobbar mot tjuvskytte/tjuvjakt av olika djur som finns här i Sydafrika.

Vi blev välkomnade till deras camp/kontor och fick en liten genomgång i deras arbete.

Vi fick också reda på hur det går till när tjuvskyttarna bär sig åt när dom ger sig på de olika djuren. Det är verkligen vidervärdigt, allt för pengar. Det är så sinnessjukt att alla dessa djur ska straffas för människans "begär".

Dom visade oss runt på området och jag blev verkligen så imponerad och inspirerad av dessa kvinnor. Dom jobbar helt utan vapen och möter både farliga djur och människor ute i bushen. Under genomgången av vad The Black Mambas är och vad dom står för så fick vi veta att hela 33% av KVINNORNA tyckte att det var okej att män slog och våldtog dom. Förstår ni hur fucked up? Att det är så normalt att en tredjedel av alla kvinnorna tror att det är okej. The Black Mambas startades för att styrka kvinnorna och låta dom göra arbete som annars männen gör. Så grymt!!

Jag blev verkligen rörd flera gånger av hur vackert det var. Bara efter några timmar i Sydafrika kände jag mig mer i kontakt med naturen än någonsin förut.

Emil och Wilma!

Michaela!

Något The Black Mambas lägger ner mycket tid på är att leta efter snaror som sätts upp för att fånga in djur. Dom visade oss hur det gick till när dom letade och det dom egentligen letar efter är alltså "tracks". Det vill säga spår/märken efter människorna som satt upp snaran. Det var riktigt imponerande!

Det var en riktigt mäktig upplevelse kan jag säga.

Gillar

Kommentarer

Hanna
,
Hej! Undrar lite över hur du tänker/tycker angående din Gucci väska som är i läder? Är själv väldigt djurkär och skulle aldrig i hela mitt liv köpa riktig päls osv, dock har jag en YSL väska i läder. Känner ibland att jag mår dåligt över det och försöker förtränga det pga väskan är väldigt dyr och jag älskar den, men jag vet ju ändå att det känns fel på ett sätt för att den är gjord utav läder. Hur tänker du kring din väska? Speciellt nu efter du dramatiskt minskat på din köttkonsumtion. Är bara nyfiken på dina tankar kring detta 😊
Conny,
Typ, maffigt!
www.elstuff.se
Agnes
,
Wow, mäktigt! Super att du upplyser om sexuellt våld!! Vill också bara påpeka meningen där du skriver om kvinnorna som tycker det, kanske BARA ÄR JAG som tycker det men jag tolkade det först som om det var 33% av kvinnorna (eftersom du skriver i bestämd form) i Black Mambas som tycker det är OK - men jag tror du egentligen menar att Black Mambas föreläste om att 33% av kvinnor (i världen? eller var?) tycker det? Blev lätt att misstolka och tänkte bara att du skulle få veta det, ifall du ville förtydliga så ingen misstolkar. <3 Tack för schysst blogg!!!! Kram