Tips för friskare hår?

Allmänt, Skönhet

Mitt hår har svängt lite i kvalité under åren men nu måste jag säga att det blivit ovanligt tunt. Inte nödvändigtvis slitet men tunnare liksom. Jag förstår ju självklart att det har att göra med att jag bleker håret samt att jag utsätter det för värme vilket tär på längderna. Jag tänker att jag ska klippa håret nu i veckan och sen ska jag nog färga det nästa månad, ska nog inte bleka det så mycket då. Alltså egentligen borde jag väl inte bleka det alls på typ ett år nu, jag märker ju skillnaden på kvaliten vid rötterna och det i längderna..

Heal serien - LÄNK Jag använder mig av Maria Nilas Heal-serie som jag tycker funkar bra, den har gjort stor skillnad för min tidigare irriterade hårbotten. Jag känner att jag redan har bra schampo, balsam och inpackning men nu tänkte jag fråga er om det finns något annat jag borde införskaffa mig? Har någon av er varit med om en riktig hårförbättring? Vad slutade ni med? Vad gjorde ni annorlunda? Köpte ni något kosttillskott? Det står massor med bra saker om olika produkter på hemsidorna men jag skulle verkligen uppskatta era historier och tips! Snälla lämna en kommentar, det skulle verkligen uppskattas! <3

Gillar

Kommentarer

Signe
,
Jag kan tänka mig att det eventuellt hör lite ihop med att du slutat äta kött! Det gjorde det för mig iallafall, eller jag fick jätteproblem med svaga naglar (och jag var generellt trött) när jag slutade med kött. Jag började ta B-vitamintillskott, järntabletter, d-vitamintillskott och omega-3 dagligen och sedan dess har mitt hår verkligen fått lyster och blivit jättetjockt och fint igen. Jag vet inte vilket av tillskotten som gjort vad, men nåt har hänt iallafall! Kan va värt att ta en kik på. Vilket moget beslut med podden förresten, om än tråkigt för mig som hängt med sen avsnitt ett. Blir lite stolt över er ändå, det känns som rätt beslut och jag är säker på att det kommer kännas jättebra för er! Stor kram i höstmörkret!
Lovisa
,
Jag har det BÄSTA tipset! På riktigt! Det har gjort underverk för min mamma som precis som du blonderar det, samt har väldigt tunt och stripigt hår. Efter jag införskaffade det här till henne så fick hon beröm av sin frisör vid nästa bokning, vilket aldrig har hänt! Han brukar alltid sucka åt hennes hår och tycka det är slitet haha. Anyway, det du behöver är Olaplex och en inpackning med protein i. Så tvättar du håret noggrant på kvällen, handdukstorkar det och har sedan i olaplex från hårbotten ut till topparna. Sov sedan med olaplexen i håret. Skölj ut det nästa morgon och ha i inpackningen. BÄSTA, BÄSTA hårkuren!
Erica
,
Jag hade problem med att mitt hår slutade växa och enbart blev slitet hela tiden. Började då göra en behandling hemma ca 1 gång i veckan med en serie som heter Hair support och sen gjorde jag en fristående Olaplex behandling (alltså utan att färga) hos frisören och fortsatte därefter med Olaplex nr3 hemma. Efter ett tag med hair support och Olaplex nr3 har mitt hår börjat växa som vanligt igen och känns så mycket starkare. Nu gör jag detta mycket mer sällan men märker stor skillnad på håret väldigt snabbt så fort det gått för länge mellan behandlingarna. Lycka till! <3
Dzeni
,
Använd kokosolja som en hårmask innan du ska tvätta håret, ju längre du har det i håret desto bättre är det. Försöker alltid ha minst 1 timme innan man ska hoppa in i duschen. Hjälper håret att bli starkare och friskare. Sedan skulle jag rekommendera att undvika värmeverktyg så mycket som det går. Sov hellre i en fläta och låt håret självtorka. Om du ska använda värmeverktyg preppa håret med värmeskydd. Använde ricinolja för flera år sedan i håret o det hjälpte mitt hår att bli längre. Sök upp på Google ifall du ska testa, minns inte exakt hur man gjorde.
Amanda hammar
,
Har haft samma problem och har därmed läst en massa om hårvård och vad jag har förstått är att de flesta shampoo och balsam innehåller parabener,sulfater och silikoner vilket är ämnen som är giftiga för håret, typ "fakeämnen" som gör att håret blir lent o.s.v och man TROR att håret mår bra fast det inte gör det. Så satsa på organiska produkter, typ John master organic!! Håret kommer kännas sjukt torrt i början men det är ju för att man tvättar bort dessa gifter från ditt hår som gör det lent mm. Men efter ett tag kommer det att bli super. kram
Anna
,
Wellaplex. Motsvarigheten av olaplex från märket Wella har räddat mitt hår. Brukar sova med den inpackningen. 😊
Lisa
,
Den här använder jag istället för schampo + balsam + inpackning, 1-2 ggr/vecka. Tycker det fungerar utmärkt för mitt ganska torra hår 😊 https://www.lyko.se/kevin-murphy/kevin-murphy-re-store-treatment-200ml
Johanna Andersson
,
Jag är frisör och har jobbat med ett märke som heter Nioxin. Nioxin jobbar med just håravfall och hår som är tunnt. Så mitt tips är produkter från Nioxin. Det finns en spray som Bianca Ingrosso använder, Diaboost. Den gör håret tjockare! Stort tips!!!!
My
,
Ta MSM i pulverform! Har alltid tappat mycket hår men sen jag började med det tappar jag inte lika mycket 😊
Grace
,
Jag använder saltvattenspray för att få håret tjockare och då blir det ganska sträft så jag har i aloevera gel som gör håret sååå lent, ett sätt som dessutom är organiskt.