Tips på ensam-middag!

Allmänt, Recept, Tips

Här om dagen när Anton jobbade kväll så skulle jag äta middag ensam hemma, ibland försöker jag klämma in någon kompisdejt när han jobbar kväll men skulle jobba och träna. Jag har varit sugen på paprika i ugnen rätt länge nu men i och med att Anton inte äter paprika (han har något traumatiskt minne från när han var liten med paprika och kräkis..) så passade jag på när han inte var hemma. Jag valde att fylla den med quornfärs, och då kom jag på den enligt mig briljanta idéen att göra qournfärsen lite köttfärsås & spagetti-liknande så vi kunde äta den som lunch dagen efter med spagetti. Också för att göra färsen lite saftigare i och med att jag inte hade någon sås att ha bredvid paprikan.

Ingredienser: 1 stor paprika 300 gr qourn/köttfärs 1 burk krossade tomater 2 dl matlagningsgrädde Valfria tillbehör man "brukar ha" i köttfärsås Jag hade: Gul lök Vitlök Oregano Basilika Chili Chilisås Tomatpuré Champinjoner

Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Stek färsen tillsammans med valfria ingredienser. Finns inga rätt och fel! :) 3. Fyll paprikahalvorna med färsen 4. Strö ost över paprikahalvorna. 5. In i ugnen i 20-25 minuter 6. Ät tillsammans med en god sallad och kanske en brödbit eller något. Jag blev inte helt mätt på detta och gjorde två knäckemackor och åt även en banan en timme senare. Man kanske behöver två paprikor per person eller något! :) Resten av färsen sparade jag som sagt till lunch dagen efter.

Gillar

Kommentarer

Elin
,
TipS! Stek köttfärsen med tacokrydda och fyll i paprikan och strö övet ost. Servera med ris och exempelvis typiska tacogrönsaker!
Hanna,
Hej Andrea! Jag har en liten önskan eller förslag på ett inlägg du skulle kunna göra. Du har ju nu kommit igång med träningen och verkar ha hittat en väldigt bra rutin eller vad man säger. Jag undrar hur du lägger upp dina pass i veckan, alltså hur många gånger tränar du och hur delar du upp dina pass. Är väldigt nyfiken då jag tycker det är intressant och väldigt inspirerande!! Jag själv känner just nu att jag inte utvecklas och ser typ inga resultat av min träning så skulle vara roligt att höra hur du tänker. Gillar dessutom verkligen dina inlägg om träning då jag tycker du har en sån bra inställning för det. Tror inte jag skulle vara den enda som tycker detta skulle vara intressant hehe Kram på dig!
hannapeterssoon995
Tufwa,
Men wäääää vad gott! Ska testa att göra dessa. Tips på saker man kan göra när man fyller 18 med vänner som är 17? <3
instagram.com/tufwa
Fanny,
Testade att göra dessa idag och alltså det var så himla goda!! Super bra tips, verkligen! 😊
nouw.com/fannykv