Tips: tvätta dina hårborstar!

Allmänt, Skönhet, Tips

Jag är ju väldigt mån om att byta lakan ofta och tvätta mina sminkborstar. Skulle nästan vilja påstå att jag är på gränsen till manisk, alltså man behöver väl inte byta lakan var tredje dag så typ anstränger mig för att endast byta varje söndag. Sminkborstarna tvättar jag vad 10e dag.. Det kanske inte är så ofta? Min beautyblender och foundationborste tvättar jag dock oftare än typ ögonskuggeborstarna osv. Men nog pratat om lakan och sminkborstar. Nu tänkte jag ta upp en annan borste, hårsborstar! För ni vet väl att hårborstarna lätt blir feta då vår hårbotten är naturligt fet. Problemet blir ju då att efter ett tag så är det massor av fett och smuts i hårborsten, inte så nice när man ska borsta håret och man precis klivit ur duschen. Så det kan vara väldigt bra och lämpligt att tvätta sina hårborstar med jämna mellanrum. Jag frågade Elin min frisör om det bästa sättet att tvätta hårborstarna och då sa hon att jag borde tvätta dom med diskmedel då det löser upp fett bättre än vanligt schampo.

Jag fyllde upp handfatet med supervarmt vatten tillsammans med lite diskmedel. Sen lät jag mina hårborstar ligga i vattnet i typ 30 minuter. Efter en halvtimme så tog jag en helt ny diskborste och diskade hårborstarna. På så sätt fick jag upp ludd, damm och småhår. Det var främst från den svarta borsten då den rosa är lite glesare men det var verkligen äckligt hur mycket skit som fanns i borsten alltså! Ett stort tips till er som vill fräscha upp era borstar lite, kraaam <3

Gillar

Kommentarer

Julia,
Åh, snacka om att jag fick en liten aha-upplevelse nu, samt att jag blev smått äcklad över att jag själv inte har kommit på detta tidigare, haha. 😃 Tack för du konstant inspirerar. Kram!
www.frusmetana.blogg.se
Ebba
,
Är precis likadan när det gäller att byta lakan haha men det är ju det bästa som finns med nya!!
Moa
,
åh ska helt klart fixa detta idag! Har du någon Mason Pearson borste eller vet du om detta sätt även funkar på den? Vill inte riskera att förstöra då den kostar en slant.