Träning i Halmstad - Crossfit Svea

Allmänt, Tips, Träning

Vilma, jag och Anna <3

En dag i Halmstad var det blixtar och dunder så det gick inte så bra för gänget att jobba på stranden. Eller det gick inte alls, hela volleybollturneringen ställdes in så vi drog och tränade allihop tillsammans istället. Jag frågade er på Instagram om ni hade några tips på träningsställen i Halmstad och wow det hade ni verkligen. Det verkar finnas massor med bra ställen att träna på men vi fastnade lite extra för Crossfit Svea. Inte bara för att ni var några som tipsade om det utan också för att jag såg att dom tillsammans med Eleiko byggt upp två strandboxar på Tylösand, så nice ju!

Vi körde ett sjukt nice pass. Jag gör ju ofta mina pass själv, ibland blir dom lite sämre ihopsatta och ibland lite bättre. Det här var ett riktigt köttigt och bra pass. Fan vad jobbigt men kul det var alltså! Killarna fick köra tillsammans och vi tre tjejer körde tillsammans så det blev enklare att fördela vikt samt inställningar på roddmaskin osv.

För körde vi en rörlighetsamrap på 6 minuter. Där är det verkligen kvalitet före kvantiet. Vi valde ut fyra övningar man gjorde sex gånger som man helt enkelt rullade på i sex minuter.

Efter det gjorde vi en EMOM på 8 minuter.

a) 8-10 cal airbike

b) 10-16 sit ups

c) 8-10 cal row

d) 10-16 russian twists

Så under minut 1 ska man cykla 8-10 kcal på airbiken. När man kör emoms så kan det vara skönt att sätta upp ett ungefärligt antal reps/kalorier/meter man ska klara av då det gäller att hitta ett bra flow och tempo. I och med att detta var en uppvärmning skulle man inte bli allt för trött så därför kunde man exempelvis lägga sig på 10 sit ups istället för 16. Som ni ser är det fyra övningar, varje övning gör man på en egen minut. Blir man klar med sina sit ups efter 30 sekunder får man vila 30 sekunder innan det är dags att ro. Blir man klar med rodden på 40 sekunder får man vila 20 sekunder innan det är dags med russian twists. Så det blev alltså två varv av dessa övningar. Gillade verkligen denna emom som uppvärmning, kändes väldigt lagom och skön!

Sen var det dags för passets höjdpunkt, en partner amrap på 25 minuter. Amrap står för as many reps as possible. Man skulle alltså göra så mycket man hann på 25 minuter av följande:

Partner AMRAP 25 MIN - You go i go - share reps

50 DB FRONT SQUATS

50 BOX JUMP OVER

50 BALL OVER SHOULDER

50 DB CLEANS

100 DOUBLE UNDERS / 200 SINGLE UNDERS

1000 METER ROW

I och med att vi tjejer var tre så blev antalet reps 75,75,75,75,150/300,1500 istället. Vi gjorde så att Vilma och Anna körde samtidigt och jag fick börja köra när den sista av dom två var klara med sina repetitioner. Först ut var alltså knäböj med två hantlar. Rekommenderad vikt från en liknande wod är 16 kg för kvinnor och 22 kg för män. Jag orkade 16 kg på front squatsen men inte på cleansen denna gång så körde på 14 kg då. På ball over shoulder körde vi 20 kg och killarna 40 kg.

Det var sviiiinjobbigt men riktigt kul. Sen var det också väldigt roligt att träna alla vi fem tillsammans. Det är verkligen ett så himla positivt och härligt gäng jag fått hänga med, riktigt tacksam för det <3

Partner in crime <3

Alltså jag var verkligen i chock över hur sjukt fin och stor den här crossfit-boxen var. Kan verkligen tipsa er om att kika in Crossfit Svea om ni har vägarna förbi Halmstad. Ägarna Malin och Patrik har verkligen varit så trevliga och hjälpsamma.

Trots att vi alla höll på att spy under sista rodden så var alla nöjda och glada efteråt haha. Snacka om att man orkar mer när man tränar tillsammans med någon eller några. Älskade att alla verkligen stod och peppade varandra (när man orkade och inte själv var för andfådd hehe). Denna partner wod måste ni verkligen testa! Ni ba du skrev precis att du höll på att spy men absolut!!

Gillar

Kommentarer

Sara Larsson
Sara Larsson,
fysatan vad kul det ser ut och låter! vill träna med dig juu
www.nouw.com/saraalexandralarsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229