Träningstankar i Corona-tider

Träning

Jag ska erkänna att jag saknar träningen väldigt mycket. Det är en viktigt del av min dag, inte minst för mitt psykiska mående. Men det som känns väldigt skönt nu är att jag saknar träningen, jag har inte ångest av att jag inte tränar. Att ha kommit det är något jag är otroligt stolt och tacksam över. Men hur tänker ni kring träningen nu? Går ni till gymmet (eller liknande) som vanligt? Går ni dit ibland? Inte alls? Min gymkedja är ju nedstängd till och med torsdag tror jag men jag vet inte riktigt hur jag kommer tänka efter det. På ett sätt känns det jättekonstigt att börja gå dit som ingenting. Alla uppmanas ju till att ta sitt ansvar, begränsa sina sociala kontakter och mer eller mindre isolera sig själv så gott man kan. Kan man göra det och ändå gå till gymmet? Jag tycker nog inte det..

Såg dessa igår på Instagram och kände bara att jag ville lägga upp dessa här på bloggen. Det är en speciell tid vi befinner oss i just nu och det påverkar oss på så många sätt. Snälla kom ihåg de tre meningarna ovanför. Det är okej att din kropp förändras när dina rutiner förändras, det är inget annat än rimligt. Du behöver aldrig fokusera på att gå ner i vikt, speciellt inte under "karantän-tider". <3

Gillar

Kommentarer

Felle
Felle,
Hej Andrea! Jobbar på SATS på sidan av mina studier och kan meddela dig att vi kör pass live under denna tiden! Men förstår att du kör ditt egna race och att det inte är samma sak att stå hemma och göra kroppsövningar utan vikter när du annars kör tungt med skivstång etc. Men anpassa din träning efter omständigheterna, man mår ju så bra av att röra på sig. Jag är glad som inte ''drabbas'' av detta, jag springer bara utomhus och har gjort senaste 3 åren. Så ett hett tips är ju att du börjar med löpning nu! Det är faktiskt kul haha! Solen tittar fram allt oftare nu och det är ju ingen fara att springa utomhus! Sväng förbi biltema och köp en kettlebell så att du kan göra någon styrketräning hemma också! Eller om ni har något utegym i närheten så spring dit och spring hem. Hoppas du fick någon pepp!
Cajsa
Cajsa,
Precis som du Andrea har jag slutat gymma nu i Coronatider, mitt gym håller öppet men känns som du också skriver oansvarigt att gå dit (även om väldigt många fortfarande gör det...). Även om man såklart inte måste träna, känner jag också att jag saknar det men där jag bor är vi väldigt lyckligt lottade med att ha en ideel förening som ordnar utomhus träningspass nästintill varje dag! Ett supertips till alla andra som också vill träna utan gym någon gång: dra ihop ett kompisgäng och träna tillsammans utomhus med avstånd, superkul! Om man bara har varma kläder så går det jättebra!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229